Uğur Mumcu’nun Ardında Bıraktığı Boşluk

Uğur Mumcu’nun Ardında Bıraktığı Boşluk

Yayın: 24.01.2024 16:06
Paylaş:
A+ A-

“24 Ocak 1993’te bombalı suikastla kaybettiğimiz araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcu, bugün olsaydı, hala çözülemeyen faili meçhul cinayetleri, yolsuzlukları, devlet içinde ki yapılanmaları aydınlatmaya odaklanarak toplumu bilgilendirirdi. ‘Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz’ sözü, onun mirasıyla günümüzde de yankı buluyor.”

Türk basınının usta kalemi Uğur Mumcu’nun 1993’teki bombalı suikastının üzerinden tam 31 yıl geçti. Ancak, hala çözülemeyen bu cinayet ve benzer olaylardaki faili meçhuller, Türkiye’nin gazetecilik tarihinde karanlık bir iz bırakıyor.

Uğur Mumcu, hayattayken faili meçhul cinayetleri ve devlet içinde ki yapılanmalarla mücadelede ön saflarda yer almıştı. Eğer bugün aramızda olsaydı, muhtemelen bu süreçteki gizemleri çözmek için bütün enerjisini sarf ederdi. Spot ışığını, dosyaların tozlu raflarından indirerek, toplumu bilgilendirme misyonuna yönlendirirdi.

90’lı yıllarda yaşanan bir dizi gazeteci öldürmesi ve siyasi cinayet, hala aydınlatılamamış olmasıyla dikkat çekiyor. Uğur Mumcu’nun basın özgürlüğü ve adalet mücadelesinin izinde, bu dosyaların açığa çıkması için bir çağrı yapmak adeta bir zorunluluk halini alıyor.

Toplum, hala çözülemeyen bu cinayetlerin ardındaki perdeyi aralamak, adaletin yerini bulması için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuyor. Uğur Mumcu’nun “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz” sözü, bu bağlamda daha da anlam kazanıyor. Türk basını, bu karanlık dönemi aydınlatma ve Uğur Mumcu’nun mirasına sahip çıkma sorumluluğunu taşımaya devam ediyor.

Mirza Şahin

24 Ocak 2024

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Hayvan Hayat Sigortaları Eksper Tekamül Eğitimi” Tekirdağ’da gerçekleştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – TARSİM, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi kapsamındaki yeni uygulamaların tanıtılması ve TARSİM eksperlerinin bilgi birikimlerine katkıda bulunulması amacıyla “Hayvan Hayat Sigortaları Eksper Tekamül Eğitimi” düzenledi.

TARSİM'den yapılan açıklamaya göre, Tekirdağ'da düzenlenen eğitimde, risk inceleme ve hasar tespit işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar, Devlet Destekli Hayvan Hayat Sigortalarında 2023 yılı değerlendirmesi, 2024 yılı yenilikleri başlıklı sunumlar gerçekleştirildi, eksperlerin konuya ilişkin soruları yanıtlandı.

Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Özdemir, TARSİM'in her geçen yıl artan başarısında eksperlerin çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, dünyadaki diğer ülkelere de tarım sigortacılığı alanında rol model olduğunu aktardı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Hayat Dışı Düzenleme Daire Başkanı Işıl Şekerci Konya da Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi'nin gelişimine değinerek, eksperlere görevlerinde başarılar diledi.

TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü de küresel düzeyde yaşanan iklim değişiklikleri sebebiyle şiddeti ve frekansı giderek artan çeşitli risklere ve doğal afetlere karşı, tarımın sürdürülebilirliği için her geçen gün önemi artan TARSİM hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, risk inceleme ve hasar tespit süreçlerinin sistemin devamlılığı açısından önemini belirtti.