Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlandı

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlandı

Yayın: 23.04.2018 21:26
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 98.yıldönümü ve Türk Milletinin egemenliğini ilan ettiği tarih olan 23 Nisan Ulsal Egemenlik ve Çocuk bayramı törenlerle kutlandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kent Meydanında bulunan Atatürk Anıtına Çelenk Sunum töreni ile başlayan kutlama törenleri çeşitli etkinliklerle devam etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Şehit Mehmet Dinçel İlkokulu 3. Sınıf öğrencileri Samet Alparslan, Çağan Çakır ve Beril Çebioğlu’nun Vali Kemal Çeber’i makamında ziyaret etmeleri ile başladı. Temsili olarak makam koltuğunu Vali Kemal Çeber ‘den devralan Samet Alparslan, telefon ile arattığı İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay’dan ilimizdeki Asayiş durumu ile okullar bölgesinde sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Orman İşletme Müdürü Rıfat Ataş’ı telefon ile aratan Çocuk Vali Alparslan, bu sene dikilen fidan sayıları ve okullarda devam eden fidan dikim çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Son olarak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse’ye ilimizde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar ve eğitim durumunu soran Çocuk Vali Alparslan, bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Belediye Bandosu eşliğinde 5000 Evler Mahallesi Şahin Tepesi bölgesinden başlayarak törenlerin yapılacağı Şehit Mehmet Dinçel İlkokulu bahçesinde sona eren “Egemenlik Yürüyüşü” ile devam etti.

Yürüyüşe Vali Kemal Çeber, Garnizon Komutanı Per. Albay Tekin Nemlioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Vali Yardımcısı Abdulhalim Can, İl Jandarma Komutanı J. Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Mehmet Dinçel İlkokulu bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören İl Milli Eğitim Müdürünün yaptığı açılış konuşması ile devam etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu şiir, kompozisyon ve resim dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri Vali Kemal Çeber ve protokol üyeleri tarafından verildi. Şehit Mehmet Dinçel İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları gösterileri ile devam eden törende Vali Kemal Çeber, kas rahatsızlığı bulanmasına rağmen halk oyunları öğretmeni nezaretinde gösteriye katılan Elvin Ceylin Tunçer’i özel olarak tebrik ederek tören bitimine kadar elinden tuttu.

Tören bitiminde Şehit Mehmet Dinçel İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan resim, el sanatları ve bilim sergisini gezen Vali Çeber, okul müdürü Erdoğan Ünver’den bilgiler aldı. Öğretmenler odasında okulda görevli öğretmenlerle bir araya gelen Vali Çeber, törenin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmenleri kutlayarak görevlerinde başarılar diledi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rize’de yabancı turizm heyeti tulum eşliğinde karşılandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Rize'nin tanıtımı amacıyla yabancı seyahat acentesi temsilcileri ve sosyal medya ünlülerinin de yer aldığı 44 kişilik heyet kente geldi.

Valiliğin daveti üzerine, Orta Doğu Kültür ve Turizm Zirvesi kapsamında Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Umman'dan Rize-Artvin Havalimanı'na gelen heyeti, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bayram Yığcı, Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkan Vekili Fatih Kızıltan, Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Kuyumcu ile turizm işletmecileri karşıladı.

Tulum çalınan karşılama töreninde, heyet üyelerine Çaykur Rizespor atkısı hediye edildi.

Bayram Yığcı, Rize'de son yıllarda turizmin hızla geliştiğini söyledi.

Turizmin gelişmesinde Orta Doğu ve Körfez Bölgesi'nden gelen seyahat acentelerinin rolünün önemli olduğunu belirten Yığcı, “Turizm potansiyeline son derece katkı sunmaktalar. Orta Doğu pazarı özellikle Karadeniz'de son yıllarda hızla büyüyor. Bunun da artarak devam etmesini diliyoruz.” dedi.

Yığcı, misafirlerin kentin turizm destinasyonlarını gezeceğini sözlerine ekledi.

Oda Başkanı İsmail Kuyumcu da çayın Rize'deki vatandaşların, turizmin ise herkesin paydaşı olduğunu vurguladı.

Heyet, Rize Belediyesi, Türk Hava Yolları, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı sponsorluğundaki program kapsamında 1 Mayıs'a kadar kentin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edecek.