Ulusal Eğitim Bakanı Tekin, Rize’de konuştu:

Ulusal Eğitim Bakanı Tekin, Rize’de konuştu:

Anadolu Ajansı
Yayın: 12.08.2023 00:12
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Ulusal Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli zelzelelerin etkilediği vilayetlerde eğitim öğretim gereksinimlerini tespit ettiklerini belirterek, “11 Eylül tarihi prestijiyle öncelikle bu 11 vilayette eğitim öğretim devrinin sıkıntısız bir halde başlayabilmesi için alınması gereken önlemleri aldık.” dedi.

Bakan Tekin, Rize Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen, “İl Eğitim Kıymetlendirme Toplantısı”nın akabinde yaptığı açıklamada, bütün vilayetleri dolaşıp eğitim-öğretim muhtaçlıklarını yerinde tespit ederek, 2023-2024 eğitim-öğretim yılına asgarî sıkıntıyla en hazırlıklı bir biçimde girebilmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sürece, zelzele bölgesindeki vilayetlerle başladıklarını söz eden Tekin, “Deprem bölgesindeki vilayetlerin hepsini ziyaret ettik. Hepsinde eğitim öğretim gereksinimlerini tespit ettik. 11 Eylül tarihi prestijiyle öncelikle bu 11 vilayette eğitim öğretim periyodunun sıkıntısız bir biçimde başlayabilmesi için alınması gereken önlemleri aldık. İnşallah orada sorun yaşamadan, eğitim öğretim sürecini başlatmış olacağız.” diye konuştu.

Tekin, takımların bölgede çalışmaları sürdürdüğünü lisana getirerek, “Her vilayet için bakanlık merkez teşkilatında bir uyum ofisi oluşturduk. Arkadaşlarımız daima bilhassa 11 vilayetle koordineli bir biçimde, valilerimizle, belediye liderlerimizle koordineli bir biçimde çalışıyorlar. Biz de onun dışında Türkiye'deki öteki vilayetleri de dolaşmaya başladık.” değerlendirmesinde bulundu.

Rize'nin kendisi için özel mana taşıdığını anlatan Tekin, şunları kaydetti:

“Benim memleketim sayılır. Bütün çocukluğum, gençliğim, eğitim öğretim hayatımın, bilhassa ilkokul, ortaokul ve lise kısmı burada geçti. Burayla duygusal bağlarım çok ağır. Müsteşar olarak vazifeye başlarken de birinci ziyaret ettiğim vilayet Rize'ydi. Bakan olunca, zelzele bölgesi dışında birinci ziyaret ettiğimiz vilayetlerden bir tanesi burası oldu. Çok sevindirici bir formda gördük ki eğitim öğretime hazırlık açısından Rize'de rastgele bir sorun yok. Öğretmen norm gereksinimlerimiz yüzde 100'e yakın tamam. Derslik sayısı prestijiyle muhtaçlık olan birtakım sıkışmış yerleşim yerleri var. Oralarda da gerekli önlemleri alarak, eğitim öğretim ortamlarının optimum bir biçimde hizmet verebildiği, en rasyonel tahlilleri üretmeye çalışıyoruz. Bu süreçte de başta Rize Valiliğimiz, belediyemiz ve milletvekillerimiz olmak üzere bize ağır bir takviye var. Kendilerine bu vesileyle bir defa daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

Bakan Tekin, eğitim öğretimin, toplumun bütün kısımlarıyla ortak, bir arada hareket edildiği vakit problemlerin çözüleceği bir dal olduğunun altını çizerek, “Biz merkez yönetimin taşra teşkilatı, mahallî idareler, siyasetçiler, veliler, aileler, özel okullar, özel kurumlar daima birlikte eğitim öğretim sürecini bir arada çözelim istiyoruz. Bugün de hem siyasetle hem valiliğimizle, belediyemizle bu manada gerekli görüşmeleri yaptık.” dedi.

Sağlıklı bir biçimde süreci başlatacaklarını anlatan Tekin, “İnşallah yeni eğitim öğretim yılı Rize'de ve tüm Türkiye'de meselesiz bir halde başlar ve hayal ettiğimiz, idealize ettiğimiz bir eğitim öğretim sürecinin kurumsallaşması için en sağlıklı adımları atmış oluruz diyorum.” sözlerini kullandı.

Programı kapsamında valiliği, belediyeyi ve AK Parti Vilayet Başkanlığını ziyaret eden Tekin, mezun olduğu Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla da bir ortaya geldi.

Tekin'e ziyaretleri sırasında, Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Ulusal Eğitim Bakanlığı Takviye Hizmetleri Genel Müdürü Ömür Fatih Karakullukçu ile İşçi Genel Müdürü Bülent Çiftçi, AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı ve Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi de eşlik etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Hayvan Hayat Sigortaları Eksper Tekamül Eğitimi” Tekirdağ’da gerçekleştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – TARSİM, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi kapsamındaki yeni uygulamaların tanıtılması ve TARSİM eksperlerinin bilgi birikimlerine katkıda bulunulması amacıyla “Hayvan Hayat Sigortaları Eksper Tekamül Eğitimi” düzenledi.

TARSİM'den yapılan açıklamaya göre, Tekirdağ'da düzenlenen eğitimde, risk inceleme ve hasar tespit işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar, Devlet Destekli Hayvan Hayat Sigortalarında 2023 yılı değerlendirmesi, 2024 yılı yenilikleri başlıklı sunumlar gerçekleştirildi, eksperlerin konuya ilişkin soruları yanıtlandı.

Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Özdemir, TARSİM'in her geçen yıl artan başarısında eksperlerin çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, dünyadaki diğer ülkelere de tarım sigortacılığı alanında rol model olduğunu aktardı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Hayat Dışı Düzenleme Daire Başkanı Işıl Şekerci Konya da Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi'nin gelişimine değinerek, eksperlere görevlerinde başarılar diledi.

TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü de küresel düzeyde yaşanan iklim değişiklikleri sebebiyle şiddeti ve frekansı giderek artan çeşitli risklere ve doğal afetlere karşı, tarımın sürdürülebilirliği için her geçen gün önemi artan TARSİM hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, risk inceleme ve hasar tespit süreçlerinin sistemin devamlılığı açısından önemini belirtti.