Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, Festival Meşalesi Yandı

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, Festival Meşalesi Yandı

Yayın: 09.06.2023 11:52
Paylaş:
A+ A-

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, Festival Meşalesi Yandı.

Festivalin 1. günü Köyiçi’nden Aslanlar Mevkiine kadar süren yürüyüşle devam etti.

Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde yakılan Festival Meşalesinin ardından Kültür Merkezi Konferans Salonunda geçildi.

Buradaki programa CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, CHP İl Başkanı Vedat Yaşar, Belgesel Film Yönetmeni Coşkun Aral, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Adabaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, CHP İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, STK Temsilcileri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ” 24 yıl. Dile kolay 24 yıldır aralıksız devam eden ve her yıl üzerine koyan bir festival.

Ülkemizde alanında tek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalimize hoş geldiniz diyor, sizlerle güzel bir festival geçirmeyi diliyorum”dedi.

SAFRANBOLU ÖZEL BİR KENT

4 yıldır Festival Komitesi Başkanı unvanı ile görev başında olmaktan gurur ve onur duyduğunu ifade eden Başkan Köse, ” Safranbolu’muz özel bir kent. Özelliğini mimari yapısından almasının yanında, insanının kültüre ve sanata verdiği önemle de görmekteyiz. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali bunun en görünür kanıtı.

Yalnızca festival de değil, yıl boyunca yapılan etkinliklere baktığınızda, sanatsal söyleşi ve gösterimlerin yoğunluğunu fark edeceksiniz. Bu alanda en önemli desteğimiz yine Safranbolu insanı” diye konuştu.

SAFRANBOLU’DA ZAMAN ŞEHRİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Başkan Elif Köse konuşmasını şöyle sürdürdü., “Değerli konuklar; Her yıl Kültürel Miras ve Korumacılık ana temasıyla düzenlediğimiz festivalimizde bu yıl da cebimize çok önemli bilgiler dolduracağız. Uzun yıllar önce, saygıdeğer büyüğümüz Kızıltan Ulukavak’ın Belediye Başkanlığı döneminde, tarihi ve kültürel değerlerimizi Türk ve Dünya kamuoyuna taşımak üzere başlattığı çalışmalar, ardından anısını saygıyla yaşattığımız usta belgeselci Süha Arın’ın “Safranbolu’da Zaman” belgeselinin açtığı yollarla şehrimizin kaderi değişmeye başladı.

Bu çabaların en önemli ödülü ise Safranbolu’nun 17 Aralık 1994 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki yerini almak oldu.

Dünya kültür sahnesine adını bir belgeselle duyuran miras kentimizi en iyi anlatan yine belgeseller. Bu yıl yine belgesel yarışması kategorilerimize önemli sayıda başvuru yapıldı. 102 ülkeden 1478 belgeselci filmlerinin değerlendirilmesi için çalışmalarını iletti. Jürilerimiz titizlikle ve gerçekten uzun süren yoğun bir çalışmanın ardından sonuçları açıkladı. Ödüller 10 Haziranda sahipleri ile buluşacak.

Bu vesile ile büyük bir özveri ile festivalimizi hazırlayan değerli komite üyelerimize, mesai arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

BELGESEL SİNEMA EMEK ÖDÜLÜ COŞKUN ARAL’A

Başkan Köse’nin ardından konuşan Foto Muhabiri,  Tv Gazetecisi ve Belgesel Film Yapımcısı Coşkun Aral ise, ” Safranbolu’ da bulunmaktan ve böyle bir ödüle layık görülmekten mutluluk ve onur duyduğunu” söyledi.

Aral şöyle devam etti, ” Öncelikle büyük şehirlerin bile başaramadığı bir Festivali çeyrek asır gibi büyük bir zamandır devam ettirmek önemli bir başarı. Bu nedenle değerli Başkanımız Elif hanıma ve bu fesitvalin uzun, süre devam etmesinde emeği olan, herkese sonsuz teşekkürler.

40 yılı aşkın bir süredir bu mesleğin içindeyim umuyorum  ki bizden sonra gelen genç nesin belgeselciler yalnızca ülkemizde değil dünyanın her yerinde başarılara imza atacaktır. Onlara güveniyorum. Bir kez daha böyle bir ödüle layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum. ”

Konuşmaların ardından Başkan Köse, Coşkun Aral’a Belgesel Sinema Onur Ödülünü takdim etti.

Ödül töreninin ardından Başan Köse , Türk Hava Yolları iç ve dış hatlarında yayınlanan Safranbolu tanıtım filmlerini çekerek Safranbolu’nun tanıtımına katkı sağlayan Yönetmen Kürşat Kızbaz’a teşekür plaketi takdim etmesi ve etkinliğe katılanların Leyla Dizdar Kültür Merkezi bahçesinde devam eden Açık Hava Sinema Geceleri kapsamında vatandaşlarla birlikte belgesel izlemesi ile son buldu(Sadık Arslan)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te “Okuyorum Öğreniyorum” Seferberliği Başladı

Yayın: 17.05.2024 10:08
Paylaş:
A+ A-

Karabük, 17 Mayıs 2024 – Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un talimatlarıyla başlatılan “Eğitim Kenti Karabük” projesi kapsamında, “Okuyorum Öğreniyorum” etkinliği Merkez Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda hayata geçirildi. Etkinlik çerçevesinde öğrencilere, hayırsever iş adamları tarafından temin edilen kitaplar hediye edilerek il genelinde bir okuma seferberliği başlatıldı.

Vali Mustafa Yavuz ve İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’ın da katıldığı etkinlikte, Vali Yavuz derslikleri ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Vali Yavuz, öğrencilere akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirterek, kitap okumanın önemine değindi ve öğrencilere başarılar diledi.

Vali Yavuz ayrıca, okulda görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek onların taleplerini dinledi. Öğretmenlere görevlerinde başarılar dileyen Vali Yavuz, Valiliğin himayelerinde uygulamaya konulan “Eğitim Kenti Karabük” projesi kapsamında yapılan çalışmalardan dolayı öğretmen ve idarecilere teşekkür etti.

“Okuyorum Öğreniyorum” etkinliği, Karabük’te eğitim kalitesini yükseltmek ve okuma alışkanlığını artırmak amacıyla düzenlenen bir dizi faaliyet arasında yer alıyor. Bu tür etkinliklerin öğrencilerin akademik başarılarını olumlu yönde etkilemesi bekleniyor. (Karabük Valiliği Bülteni)