Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde Eylem Kaftan’ın “Bir Gün, 365 Saat” Belgeseli En İyi Film Seçildi

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde Eylem Kaftan’ın “Bir Gün, 365 Saat” Belgeseli En İyi Film Seçildi

Yayın: 02.06.2024 10:50
Paylaş:
A+ A-

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’da düzenlenen ve çeyrek asırdır Kültürel Miras ve Korumacılık teması ile devam eden Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, bu yıl da unutulmaz anlara sahne oldu. Festival kapsamında, belgesel film yarışmasında dereceye girenler, görkemli bir törenle ödüllerine kavuştu.

Yarışmada en iyi belgesel film ödülü, Eylem Kaftan’ın yönetmenliğini yaptığı “Bir Gün, 365 Saat” belgeseline verildi. Ödül, Karabük Valisi Mustafa Yavuz tarafından Eylem Kaftan’a takdim edildi. Vali Yavuz, ödül töreninde yaptığı konuşmada, bir kız çocuğu babası olarak gurur duyduğunu belirterek, Kaftan’a başarılarından dolayı tebriklerini iletti ve sözü kendisine bıraktı.

Eylem Kaftan, sahnede yaptığı konuşmada, filminde kendisini yalnız bırakmayan ve sürekli yüreklendiren Burcu Salihoğlu’nu da sahneye davet etti. Kaftan, “Bir Gün, 365 Saat” belgeselinin başarısında büyük emeği olan Burcu Salihoğlu ile birlikte ödülü havaya kaldırarak mutluluklarını paylaştı.

Festival, ödül töreni ve yarışmada dereceye giren belgesellerle, bu yıl da kültürel miras ve korumacılık temasına vurgu yaparak sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Eylem Kaftan Kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Felsefe bölümünden mezun oldu. Kanada’da York Üniversitesi Sinema ve TV’de yüksek lisansını tamamladı. TeleQuebec, VisionTV, National Film Board of Canada gibi çeşitli belgeseller yaptı. “Vendetta Song” 2005 yılında Kanada’nın pek çok festivalinden önemli ödüllerle döndü. Al Jazeera World Kanalı için yaptığı filmlerden, Türk futbolunun ruhunu arayan, “Aşk ve Ceza Sahası”,  Sırp bir generalin Saraybosna aşkını anlatan, “Sarajevo My Love” ve dört görme engellinin dünyasını anlatan, “Seeing isn’t Everything” filmografisine kattı. TRT Belgesel kanalı için şehirli çiftçiler üzerine “Biçiftlik” isimli program dizisinde yönetmen ve sunucu olarak çalıştı. Al Jazeera World için hazırladığı “Massacre in Rabia” Mısır’daki Rabia hastanesinde gerçekleşen kanlı bir katliamı anlatıyor. Arıcı bir kadının (Meryem Uzerli) doğayla mücadelesini anlatan, Kovan isimli ilk uzun metraj kurmaca filmi 2019’un ses getiren filmlerinden olmuş, En İyi Film, En İyi Yönetmen dahil, pek çok uluslararası festivalden önemli ödüllerle dönmüştür. Kovan (Keeping the Bees) Netflix’te 200 ülkede yayındadır.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi öğrencileri, A Milli Takım’a destek videosu hazırladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'daki Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nin yaz okulunda eğitim gören öğrenciler, A Milli Takım'a destek için videolu mesaj hazırladı.

Videoda, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçında bu akşam Hollanda ile karşılaşacak A Milli Takım'ın oyuncularının adları, öğrenciler tarafından art arda söylendi.

Videonun sonunda minik öğrenciler, “Sizlere güveniyoruz. Hollanda maçında milli takımımıza başarılar dileriz.” ifadelerini kullandı.

Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi Koordinatörü Erkut Kalkavan, AA muhabirine, videonun bilim merkezi içerisinde öğrencilerin farklı çalışma alanlarında çekildiğini söyledi.

Çocukların küçük ama milli duygularının büyük olduğunu vurgulayan Kalkavan, “Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında kurulan bilim merkezinde, çeşitli okullardan gelen öğrenciler, milli takımdaki abilerine moral vermek amacıyla özel bir video hazırladı. Videoda, öğrenciler milli takım oyuncularına seslenerek, 'Birlikte zaferimize yürüyoruz.' mesajını iletmeye çalıştı.” dedi.

Kalkavan, öğrencileriyle gurur duyduğunu dile getirerek, “Öğrencilerin hazırladığı destek videosu, sosyal medyada da hızla yayılarak binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Bu tür etkinlikler, gençlerimizin milli takımımıza duyduğu sevgiyi ve desteği pekiştirmek için büyük önem taşıyor. Onların bu enerjisi, milli maç öncesinde takımımıza moral kaynağı olacaktır.” diye konuştu.