Üniversite Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi Hizmette

Üniversite Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi Hizmette

Yayın: 19.10.2015 10:12
Paylaş:
A+ A-

19. Sosyal Yaşam Merkezi düzenlenen törenle Üniversite Mahallesinde hizmete girdi.

Üniversite Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi açılışına, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyeleri,Üniversite mahallesi muhtarı Adil Elieyioğlu,siyasi parti , sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile mahalle muhtarları ve çok sayıda mahalle halkı katıldı.

Sosyal Yaşam Merkezlerinin faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi veren Belediye Başkanı Rafet Vergili; “2009 senesinde göreve geldikten sonra gece gündüz tüm Belediye personelimiz, Belediye müdürlerimiz, beraber ve birlik içerisinde sizlere hizmet etmeye çalıştık. Şuanda 20’nin üzerinde Sosyal Yaşam Merkezi açıyoruz ama Sosyal Yaşam Merkezlerinin neden açıldığını hale anlayamayanlar var. 250’nin üzerinde gencimize, hanımlarımıza okur yazar diploması verdik. Böyle bir devir ve çağda 250 okuma yazma bilmeyen vatandaşımıza okur yazar diploması verdik. Demek ki bu 250 okur yazar diploması bugüne kadar yapmış olduğumuz Sosyal Yaşam Merkezlerinin maliyetini çıkartmış oluyor. Her yıl 6.000 üzerinde kursiyer ve mahallelinin toplanabileceği bu mekanlar bazılarında aile hekimlikleri, muhtarlıklar ile hep bir arada hizmet vermeye devam ediyor” dedi.
Başkan Vergili sözlerine şöyle devam etti: “2009 senesinde şöyle söylüyorlardı, Rafet Vergili bu kadar işi yapamaz, palavra atıyor, yıldızları gökten indiriyor derken hayırlısıyla 2014 senesine geldik, 2014 senesinde de bütün Karabüklülerin muhabbetini kazanarak, %52 gibi bir çoğunlukla tüm partilerin oyunu alarak tekrardan seçildik. O tarihte söylemiş olduğumuz işlerin hemen hemen tamamını yaptık. Bunların yanında Karabük’te %98 gibi bir doğalgaz dağıtımını gerçekleştirdik, %70 su şebekesini değiştirdik ve söz vermeyipte gerçekleştirmiş olduğumuz birçok işi de tamamladık. Meydan ile, Battı Çıktı ile, Kütühane ile, asansörler, parklar, bahçeler ile Karabük’ümüzün her tarafını süslemeye çalıştık. 2014 senesinde 3 tane vaadde bulunduk. Bir tanesi geçtiğimiz günlerde temelini attığımız Kanyon Park projesi’nin köprüsünün temelini attık hayırlısıyla. Karabük ile Safranbolu’yu birleştirmiş olacağız. Kanyon Park Spor Vadisi projesi belki Karadeniz’in belki de Türkiye’nin en büyük eğlence merkezlerinden birisi haline gelecek. Yine hemen 100. yılda kapalı pazar yeri yatırımı Türkiye’de örneği olmayan çok ciddi bir yatırım. Bu proje hem Belediyeye gelir sağlayacak, içerisinde 60’a yakın dükkanın yer alacağı ve kapalı pazar yerinin bulunacağı bir yatırım. Son olarak Araç Çayı’nın rehabilitasyonu dedik. Bu projenin herşeyini hazırladık Devlet Su İşlerinden onay bekliyoruz. Sel taşkınları olabilecek bir dere olduğu için eğer onay alabilirsek, kendi başımıza bir iş yapmamız mümkün değildi. Hızlı bir şekilde Araç Çayı’nın rehabilitasyonu’nu tamamlamış olacağız.

YAPTIĞIMIZ BÜTÜN İŞLER MADDİYATLA ÖLÇÜLEMEZ

Bunun yanında yine mahallelerimizdeki sorunları da tamamlamış olacağız ve hiçbir vatandaşımızı çamura bastırmayacağız. Bugüne kadar yapmış olduğumuz işler kesinlikle maddiyatla ölçülemez. Biz biliyoruz ki, biz çalışırken bütün Karabüklülerin de duası bizimle beraberdi, sizlerin duasıyla biz bugünlere kadar geldik. Şükürler olsun ki hiçbir zamanda mahcup olmadık. Hepinize de ayrıca teşekkür ediyorum, sağolun.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli yakalandı

Yayın: 26.04.2024 22:39
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Safranbolu ilçesi Toprakcuma köyünde, 1 şüphelinin üzerinde ve aracında yapılan aramada 109 uyuşturucu hap ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de Bayır Mahallesi’nde M.G’nin evinde gerçekleştirdikleri aramada, 1,82 gram esrar ve hassas terazi buldu.

Şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı.