Ürdün Al-Balqa Applied Üniversitesi ile protokol imzalandı

Ürdün Al-Balqa Applied Üniversitesi ile protokol imzalandı

Yayın: 13.02.2018 21:18
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi uluslararası iş birliği projelerine bir yenisini daha ekleyerek Ürdün’ün önde gelen yüksek öğretim kurumlarından Al-Balqa Applied Üniversitesi ile Mevlana Değişim Programı protokolü imzaladı.

Rektörlük protokol salonunda gerçekleşen iki üniversite arasındaki Mevlana Değişim Programı protokolüne, Rektör Prof. Dr. Refik Polat ile Al-Balqa Applied Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi imza attı.

Protokol töreninde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, konuklara Karabük Üniversitesini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Rektör Polat, Karabük Üniversitesinin fiziki alt yapısı, akademik birimleri, araştırma ve geliştirme faaliyetleri, öğrenci sayıları ve özellikle uluslararasılaşma konusunda atılan adımlarla ilgili bilgiler sundu. Karabük Üniversitesinin özellikle son yıllarda artan uluslararasılaşma anlamında attığı adımlardan söz eden Prof. Dr. Refik Polat, mevkidaşı Rektör Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi’ye iki üniversite arasında karşılıklı ilişkileri güçlendirerek ortak bilimsel faaliyetler yapmak istediklerini de aktardı.

Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi, ziyarette yaptığı açıklamada misafirperverliklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a teşekkür ederek, Karabük Üniversitesi ile Al-Balqa Applied Üniversitesi arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini ifade etti.

Protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve Al-Balqa Applied Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi’nin yanı sıra Al-Balqa Applied Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saad Abo-Qudais, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. İbrahim Kürtül ve Prof. Dr. Ali Güneş ile Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Önalan katıldı.

Protokol töreni günün anısına hediye takdimi ile sona erdi.

Kampüs içi ziyaret

Ürdün Al-Balqa Applied Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi ve beraberindeki heyet, Rektör Polat’ın eşliğinde kampüste gezerek incelemelerde bulundu. Konuklar sırasıyla Ay Yıldızlı Stadyum, Kamil Güleç Kütüphanesi ve Demir Çelik Enstitüsü’nü gezdi.

Kardemir ziyareti

Konuk Rektör Prof. Dr. Abdullah Sorour Zoubi ve heyetinin bir sonraki durağı Karabük Demir ve Çelik Fabrikası (Kardemir) oldu. Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın da katıldığı ziyarette, konuk Rektör ve ekibi kok fabrikaları, haddehaneleri ve 1600 derece sıcaklıkta üretimlerin yapıldığı yüksek fırınları gezerek bilgiler aldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Lila Kağıt’ın halka arzında talep toplama tarihleri belli oldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 04:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Lila Kağıt'n halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. Talep toplama 30 Nisan ile 2-3 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, dünyada 5 kıtada 80'den fazla ülkeye gerçekleştirdiği yarı mamul ve mamul ihracatıyla birlikte, Sofia, Maylo, UltraBerrak ve Nua markalarıyla temizlik kağıdı sektöründe yer alan Lila Kağıt'ın Sermaye Piyasası Kurulu'na halka arz için yaptığı başvuru onaylandı.

Ak Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin liderliğinde toplam 43 aracı kuruluştan oluşan konsorsiyum aracılığıyla talep toplama 30 Nisan ve 2-3 Mayıs tarihlerinde, pay başına 37,39 TL fiyatla gerçekleştirilecek.

Lila Kağıt, Borsa İstanbul'da “LILAK” koduyla işlem görecek.

Şirketin çıkarılmış sermayesinin 500 milyon TL'den 590 milyon TL'ye çıkarılması nedeniyle artırılacak 90 milyon TL nominal değerli 90 milyon adet B grubu pay ile mevcut ortakların sahip olduğu 30 milyon TL nominal değerli 30 milyon adet B grubu pay olmak üzere toplam 120 milyon TL nominal değerli 120 milyon adet B grubu payları halka arz edilecek.

Halka arz edilecek toplam payların yüzde 70'i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20'si yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 10'luk kısmı yurt dışı kurumsal yatırımcılara gerçekleştirilecek satışlar için tahsis edilecek. Toplam 4,5 milyar TL büyüklüğündeki halka arzın gerçekleşmesiyle Lila Kağıt'ın halka açıklık oranı yüzde 20,34 olacak.

Şirket, halka arzdan elde edilecek gelirin önemli bir kısmını Erzurum Fabrika Yatırımı, Ergene Fabrika Yatırımı ve Yenilenebilir Enerji Yatırımları için kullanmayı planlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Lila Kağıt Genel Müdürü Alp Öğücü, şirketin son yıllarda gerçekleştirilen yeni yatırımlarla daha da güçlenen potansiyeline güvendiğini belirtti.

Öğücü, şu açıklamalarda bulundu:

“Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayının ardından, halka arz sürecine girmiş bulunuyoruz. Heyecanlı ve gururluyuz. Ezber bozan yaklaşımı ve öncü yatırımlarıyla sektörüne itici güç sağlayan Lila Kağıt olarak, markalarımız sayesinde iç pazarda elde ettiğimiz sağlam pozisyonumuz ve 80'den fazla ülkeye gerçekleştirdiğimiz bobin kağıt ve temizlik kağıdı ürün ihracatımızla, stratejilerimiz doğrultusunda geleceğe güvenle ilerliyoruz. Halka arzda aramıza katılacak yatırımcılarımızla birlikte, sektördeki konumumuzu daha da güçlendireceğimize inanıyoruz.”