Ürkmezer; Çalışmaları Yerinde inceledi

Ürkmezer; Çalışmaları Yerinde inceledi

Yayın: 21.09.2017 00:22
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi tarafından hazırlanan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2016 yılı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Akçasu Deresi Çevre Düzenleme Projesi’ çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Turizmde en çok merak edilen ve ziyaret edilmek istenen yerler arasında yerini her geçen gün daha da güçlendiren Safranbolu’da Belediye tarafından projelendirilen ve BAKKA tarafından desteklenen, Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ve dere ıslahı ile başlayan çalışmayı çevre düzenlemesi takip edecek.

Çalışmaları yerinde inceleyen Safranbolu Kaymakamı/Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, Safranbolu’nun güzel ve önemli bölgelerinden birisi olan Akçasu bölgemizi de inşallah kısa sürede Safranbolu turizmine kazandırmak istediklerini söyledi.

Dere tabanının temizlenmesinin son aşamasına gelindiğini, “Daha sonra Çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarına başlayarak, dere üzerinde mevcut olan köprülerin asıllarına zarar vermeden restorasyonları da yapılacağını, yani kısaca Akçasu mahallemiz Safranbolu’muzun turizmine hem katkı sağlayacak hem de görüntü olarak çok daha güzel bir duruma gelecek” dedi.

Ürkmezer, hali hazırda burada bulunan tarihi dokuyu zaten ziyaret eden turistlerin olduğunu ancak projenin tamamlanmasının ardından çok daha fazla yerli ve yabancı misafirin burayı ziyaret edeceğine, Safranbolu’nun turizmine renk katacağına inandığını ifade etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görele’de Yarı Olimpik Yüzme Havuzu hizmete açıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 16:36
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde Yarı Olimpik Yüzme Havuzu törenle açıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Görele Belediyesi tarafından Yeşiltepe Mahallesi'nde yapılan havuzun faaliyete alınması dolayısıyla düzenlenen törene, Kaymakam Hamit Genç, Belediye Başkanı Hasbi Dede, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Evren Özdemir, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Genç, tesisin hizmete açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu gibi hizmetlerin ilçeye kazandırılması çok önemlidir fakat daha önemli bir şey var ki bu tesislerin etkili ve verimli bir şekilde vatandaşlarımızın tamamına hizmet etmesini sağlamaktır.” dedi.

Belediye Başkanı Dede ise tesisten Görele'nin yanı sıra diğer ilçelerin de istifade edeceğini belirterek, “İlçemizde tüm branşlarda olduğu gibi yüzmede de başarılı sporcularımızın yetişmesini istiyoruz. İnanıyorum ki hizmete sunduğumuz Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuz sayesinde ilçemizi bölgesel, ulusal ve uluslararası turnuvalarda başarıyla temsil edecek sporcular yetiştirecektir.” diye konuştu.

Her zaman sporun ve sporcuların yanında olduklarını ifade eden Dede, “Spor alanında başka çalışmalarımız da olacak. Ben bu tesisin ilçemize kazandırılması emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından tesisin açılışı gerçekleştirildi.