Ürkmezer’in Gaziler Günü mesajı

Ürkmezer’in Gaziler Günü mesajı

Yayın: 18.09.2018 21:58
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer 19 Eylül Gaziler Günü münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak ve aziz Türk Milleti’ni var etmek için üstün bir cesaret ve göstererek canlarını ortaya koyan Gazilere bir minnet borcu olarak idrak edilen bu günün en içten duygularla kutlanması gerektiğini hatırlatan Ürkmezer; “Şahadet ve Gazilik her Türk evladının gönlünde ulaşılabilecek en üstün mertebelerdir” dedi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. fatih Ürkmezer mesajına şöyle devam etti; “Zaferlerle dolu soylu Türk Tarihi’nin temelinde de bu kahramanlık ruhu ve inanç vardır. Türkiye Cumhuriyeti de aynı ruh ve milli şuurla kazanılan büyük zaferin, o sağlam temellerin üzerinde yükselmiştir. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin dün cephede vermiş oldukları şanlı mücadele, bugün Türk gençliğinin en büyük övünç ve feyiz kaynağıdır. Tarihin gördüğü en büyük destanların kahramanları olan şehitlerimiz ve gazilerimiz dün olduğu gibi bugün de yolumuza ışık tutan en önemli yol göstericileridir.

Bu duygu ve düşüncelerle, dış düşmanlara ve onların işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş ve Gazi olmuş tüm gazilerimizin gaziler gününü kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tarih boyunca Türk milleti ve Türk vatanı için mücadele eden kahramanlarımıza, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Atık ahşaplardan ürettiği maketlerle geçmişi yaşatıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 04:24
Paylaş:
A+ A-

BAYBURT (AA) – BEŞİR KELLECİ – Usta öğretici Ercan Okumuş, Bayburt'taki atölyesinde geçmişte kullanılan tarım aletleri, taşıt, yapı ve gündelik eşyaların maketlerini üretiyor.

Bayburt Halk Eğitim Merkezinde usta öğretici olarak görev yapan Okumuş, resim öğretmenliği bölümü mezunu olmasına karşın el yatkınlığı nedeniyle evinin bodrum katında oluşturduğu hobi atölyesinde atık ahşap parçaları kullanarak çeşitli maket ve süs eşyaları yapmaya başladı.

Çevresinden gelen talep nedeniyle hobisini mesleğe dönüştüren Okumuş, 4 ay önce atölyesini, kiraladığı 25 metrekarelik dükkana taşıdı.

Okumuş, Neşet Ertaş'ın türküleri eşliğinde sipariş üzerine ceviz, kavak, kiraz, çam ağacından at arabası, traktör, kamyon, gündelik eşya, ev, iş yeri ve camilerin maketlerini yapıyor.

Kalem, cımbız ve bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırarak şekil verdiği ve çaydanlık, soba, radyo, televizyon gibi eşyaların minyatürlerini de yapan Okumuş, bunları modellediği mekanlarda detay olarak kullanıyor.

Okumuş, siparişlerin yanı sıra hazırladığı kendine özgü ürünleri ve süs eşyalarını, sosyal medya hesapları üzerinden yurt içi ve yurt dışına satıyor.

– “Onların hatıralarını ahşap maketlerle yaşatmaya, canlandırmaya çalışıyorum”

Ercan Okumuş, AA muhabirine, 4 yıl önce evinin bodrum katında atık ahşapları sanat eserine çevirebilmek için hobi atölyesi oluşturduğunu söyledi.

Daha sonra çevresinden gelen siparişler üzerine hobisinin mesleğe dönüştüğünü anlatan Okumuş, “Yoğun istek olunca yeni bir atölye açmaya karar verdim. Özellikle eşimin destekleriyle burayı açtım. Çevremdekilerin yanı sıra sosyal medyada yaptığım işleri görenler atalarından, dedelerinden, babalarından kalma evlerin, tarım aletlerinin veya gündelik eşyalarının maketlerini istiyor. Ben de onların hatıralarını ahşap maketlerle yaşatmaya, canlandırmaya çalışıyorum.” dedi.

Ahşabı şekillendirip küçük parçalar haline getirerek birleştirmenin zaman, emek ve sabır istediğini ifade eden Okumuş, “Malzemenin temelini daha çok marangozların atıl olan küçük tahta parçalarından oluşturuyorum. Ceviz, kiraz, çam, kavak ağacı parçalarını küçük el aletleriyle şekillendirerek maketleri yapıyorum. Mesleki olarak görsel sanatlar öğretmeni olduğum için yaptığım maketleri birer sanat eserine çevirmeye özen gösteriyorum.” diye konuştu.

Okumuş, yöre insanının daha çok çiftçilikle uğraştığı için babalarından kalma tarım aletleri veya kullandıkları taşıtların maketlerini yapmasını istediklerini dile getirdi.

Müşterilerinin hatıralarını en iyi şekilde canlandırmaya çalıştığını aktaran Okumuş, “Bunu isteyen kişiler bana fotoğraflarını getiriyorlar, ben de onları ölçeklendirerek ahşap maketlerini yapıp teslim ediyorum. Bunları sahiplerine verdiğimde yüzlerindeki gülümseme, heyecan onların hatıralarını birebir canlanıyormuş gibi yaşattığı hissiyat beni de mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.