Ustalık Telafi Programı iş birliği protokolü imzalandı

Ustalık Telafi Programı iş birliği protokolü imzalandı

Yayın: 09.09.2022 15:03
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile ŞEKER A Gıda Bes. Ltd. Şti. İşletme Yetkilisi Mustafa Karedeniz arasında Mesleki Eğitim Merkezi Ustalık Telafi Programı İş Birliği Protokolü imzalandı.

“Mesleki Eğitim’ de Eğitim-İstihdam-Üretim İlişkisini Güçlendiriyoruz”

Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Nural Kuykukcu’nun da hazır bulunduğu imza töreninde protokol kapsamında değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, “Mesleki Eğitim Programımız çerçevesinde yaptığımız çalışmaların meyvelerini topluyoruz. Mesleki eğitimi çok daha iyi noktaya getirmek için hem meslek liseleri düzleminde hem mesleki eğitim merkezleri düzleminde çok önemli projelere imza atmaya devam ediyoruz. Bakanlığımızın başlatmış olduğu mesleki eğitim programına Karabüklü işverenlerimiz kayıtsız kalmayarak programdan faydalanmaktadırlar. Mesleki eğitim programı ile önemli mesafe kaydettik. Şunda bu programa kayıtlı öğrenci sayımız 2219 ve bu sayı her geçen gün artmaktadır. İnşallah sanayi ve üretim kenti Karabük’ümüzde eğitimin her kademsinde olduğu gibi mesleki eğitimde de büyük projelere imza atmaya devam edeceğiz.” diyerek,  ŞEKER A Gıda Bes. Ltd. Şti. İşletme Yetkilisi Mustafa KARADENİZ’e Mesleki Eğitim Merkezi Ustalık Telafi Programı İş Birliği Protokolü’nün hayırlı olması temennisinde bulundu.

İmza törenine ŞEKER A Gıda Bes. Ltd. Şti. İşletme Yetkilisi Mustafa KARADENİZ katılan mesleki eğitim merkezi ustalık telafi programı imkânının firmalara sunulmasından oldukça memnun olduklarını söyledi. (Ergin Ertuğrul)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Doğu Karadeniz’den 4 ayda 9 ülkeye bal ihracatı

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Doğu Karadeniz'den ocak-nisan döneminde ABD başta olmak üzere 9 ülkeye bal satıldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, AA muhabirine, bölgeden 4 ayda 218 ton bal ihraç edildiğini söyledi.

Dış satımdan 894 milyon 471 bin dolar kazanç sağlandığına dikkati çeken Kalyoncu, “ABD, 462 bin 563 dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. ABD'yi 198 bin 750 dolarla Almanya, 96 bin 216 dolarla Suudi Arabistan takip etti. Bölgeden söz konusu dönemde Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Azerbaycan, Belçika ile Birleşik Krallık'a da bu dönem bal satıldı.” diye konuştu.

Kalyoncu, ihracatı artırmaya yönelik çalışmaları önemsediklerini vurgulayarak, bal ihracatının, organik, coğrafi işaretli ve markalı ürün ihracatıyla daha da artırılabileceğini ifade etti.

Bal üretimi açısından bu yıl hava şartlarının iyi geçtiğini, bunun da rekolteyi artıracağını dile getiren Kalyoncu, “Türk balını dünya piyasalarında kalitesiyle marka haline getirmemiz gerekiyor. Kaliteli ve en üst ambalajlarda Türk balının üretimi için ilgili kurumların etkin denetimler yaparak, asla ödün verilmemesi önem arz ediyor.” değerlendirmesini yaptı.