Vali Gürel Eski Çarşıda esnafları ziyaret etti

Vali Gürel Eski Çarşıda esnafları ziyaret etti

Yayın: 05.08.2022 18:04
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi Fuat Gürel, Safranbolu Eski Çarşıda unutulmaya yüz tutmuş meslekleri ustalarından ve babalarından öğrendikleri bilgi, becerileri ve ustalıkla icra eden zanaatkarlarımızı işyerlerinde ziyaret etti.

Eflani Kaymakamı ve Safranbolu Kaymakam Vekili Büşra Güneş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, KOSGEB Karabük Müdürü Serhat Saygın ve Safranbolu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muammer Dumaner ile birlikte, eskiden hayatımızı kolaylaştıran ama teknolojinin ilerlemesi ile unutulmaya yüz tutmuş meslekleri devam ettiren Demirci, Tel Kırma, Bakırcı, Yemenici, Cam Üfleme ve Kilitçi Mesleklerini icra eden ustalarımızı işyerlerinde ziyaret eden Vali Gürel, bir süre sohbet ettiği zanaatkarlarımızdan icra ettikleri meslekler hakkında bilgiler alarak hayırlı işler temennisinde bulundu.(Ramazan Öztürk)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trump “başarı ve güç kokan” parfüm satmaya başladı

Yayın: 28.03.2024 16:01
Paylaş:
A+ A-

Eski ABD Başkanı ve 5 Kasım Başkanlık Seçimleri adayı Donald Trump “başarı ve güç kokan” parfüm satmaya başladı.

Oyunculuktan ABD Başkanlığına kadar birçok alanda kendini gösteren Trump’ın kendi adını taşıyan markası “Trumpstore.com” internet sitesinde, çeşitli kategorilerde ürünler sunuyor.

Sitede “başarı ve güç kokan” parfümden pijamaya, golf çantasından köpek oyuncağına, dudak nemlendiricisinden spor ayakkabıya geniş bir yelpazede ürünler satışa sunuluyor.

“Victory 45” ürün serisinin bir parçası olan ve “başarı ve güç” koktuğu öne sürülen parfümün üzerinde Trump’ın altın renkli büstü bulunuyor. Parfümün fiyatı ise 99 dolar. Serinin bir diğer ürünü olan altın renkli ve ABD bayrağı desenli 399 dolarlık spor ayakkabısı da hem görünümü hem de oldukça yüksek fiyatı ile dikkati çekiyor.

ABD basınında birçok medya kuruluşu ve sosyal medya kullanıcısı Trump’ın ürünlerini ve fiyatlarını eleştirdi.

MSNBC’deki “All In With Chris Hayes” programının sunucusu Hayes, “Donald Trump’ın acilen paraya ihtiyacı var” yorumunun ardından, Trump’ın koleksiyonundaki ürünleri göstererek dalga geçti.

Trump’ın son zamanlarda yüksek meblağlardaki hukuki harcamaları yüzünden “parasının suyunu çektiğini” ifade eden Hayes, Trump’ın ürünlerinin satışlarının oldukça arttığına dikkati çekti.

Birçok sosyal medya kullanıcısı, Trump’ın kendi ürettiği 59,99 dolarlık Tanrı ABD’yi Korusun (God Bless the USA) İncillerini tanıtmasının ardından, eski Başkanın daha önce İncil hakkında konuştuğu videolardan kesitleri toplayıp, konuya ilişkin “bilgisizliği ile” alay etti.

Trump pazarlamada “yok yok”

Donald Trump’ın emlak sektöründe dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandığı dava sonucu çarptırıldığı 175 milyon dolar ceza ve artan hukuki masrafların ardından, kendi markasına ait ürünlerin yelpazesi genişlerken, fiyatlarında da artış görüldü.

Çeşitli spor aksesuarlarından çikolata ve köpek oyuncağına kadar farklı ürünlerin bulunduğu Trump Store’daki en pahalı ürünün 675 dolar ile sınırlı sayıda satılan golf çantası olduğu görüldü. Ürünlerden en ucuzu ise 8 dolarlık bir dudak nemlendiricisi oldu.

İnternet sitesinde 95 dolarlık Mar-a-Lago Noel ağacı süsünden 22 dolarlık köpek oyuncağına kadar çok sayıda ilginç ürün de bulunuyor.

Bu ürünlerin en popülerlerinden bazıları ise 50 dolarlık MAGA (Make America Great Again) şapkası, Trump’ın isminin yer aldığı 185 dolarlık Amerikan futbolu topu ve 125 dolarlık ipek kravat oldu.

Sitede, 185 dolarlık pickleball raketi, Trump’ın imzaladığı 500 dolarlık “Our Journey Together” kitaplarının yanı sıra 28 dolarlık Trump logolu hediye paketi de ürünler arasında yer alıyor. (AA)