Vali Gürel, Ovacık’ta inceleme ve ziyaretlerde bulundu

Vali Gürel, Ovacık’ta inceleme ve ziyaretlerde bulundu

Yayın: 13.12.2018 19:40
Paylaş:
A+ A-

Vali Fuat Gürel, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ali Sefa Yılmaz, İl Emniyet Müdür Vekili Osman Gün ve kurum müdürleriyle birlikte gittiği Ovacık ilçemizde Ovacık Kaymakamı Mehmet Zahid Doğu, Ovacık Belediye Başkanı Zafer Küpler, İl Genel Meclis üyeleri Muharrem Öter ve Recep Başdağ ve ilçe müdürleri tarafından karşılandı.

Vali Fuat Gürel, Ovacık ilçemize gerçekleştirdiği ziyarette ilk olarak Öğretmen Hasan Denli Kültür Evinde muhtarlarla bir araya gelerek talep ve isteklerini dinledi. Kürsüye sırayla gelen kurum müdürlerimiz ilçemizde ve köylerde yapılan, yapımı devam eden ve biten çalışmalar ile verilen hizmetler hakkında Vali Gürel ve muhtarlarımıza bilgiler verdiler. Bilgilendirmenin ardından muhtarlarımız sırayla söz alarak talep ve isteklerini bildirdiler. Muhtarlarımızın tüm taleplerinin değerlendirileceğini ve sorunların çözümü noktasında gerekenin yapılacağını belirten Vali Gürel, sorunlar ve taleplerle ilgili olarak kurum müdürlerine söz vererek, onların da görüşlerini aldı.

Daha sonra sırasıyla Ovacık Orman İşletme Şefliği, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliğini ziyaret eden Vali Gürel, ilçenin asayiş ve trafik durumu hakkında bilgiler aldı.

Ovacık Belediye Başkanlığını da ziyaret eden Vali Gürel, Ovacık Belediye Başkanı Zafer Küpler’den Belediye çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Ovacık ilçemize gerçekleştirdiği ziyaretin son bölümünde TBMM eski Başkanı ve Adalet eski Bakanı Mehmet Ali Şahin’in Ekincik Köyünde ikamet eden babası Abdullah Şahin’i ziyaret eden Vali Gürel, Abdullah Şahin ile bir süre sohbet etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hekimler ve sağlık çalışanları, Gazze için “sessiz yürüyüş” yaptı

Yayın: 27.04.2024 21:55
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te, 100. Yıl Mahallesi Pazaryeri Camisi önünde beyaz önlüklerini giyerek toplanan hekim ve sağlık çalışanları, ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayrakları ile dövizlerle 1003. Cadde boyunca slogan atmadan yürüdü.

Yürüyüşün ardından grup adına açıklama yapan Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Şeyma Cezayirli, yaklaşık bir asırdır Filistin’i işgal eden İsrail’in, o topraklarda sistematik bir şekilde katliamlar yaptığını söyledi.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana süren saldırılarından önce Gazze’de yaklaşık 35 hastane bulunduğuna, bu günlerde ayakta kalan ve hala çalışmaya devam eden yalnızca 3-4 hastane kaldığına dikkati çekerek, “Bunların da sadece ikisinde aktif olarak ameliyat yapılabiliyor. Hastanelerin bazıları bombalanarak tahrip edilmiş, bazılarının içindeki cihaz ve malzemeler parçalanarak kullanılamaz hale getirilmiş durumda. Büyük bir fedakarlıkla 7 aydır maaş almadan mesleklerinde çalışmaya devam eden hekim ve sağlık çalışanlarının şehit edilmesi, tutuklanması ve göçe zorlanması nedeniyle meslektaşlarımız sağlık hizmeti veremez hale gelmiştir.” diye konuştu.

Grup üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.