Vali Gürel, Sağlık Kurumlarını ziyaret etti

Vali Gürel, Sağlık Kurumlarını ziyaret etti

Yayın: 04.12.2018 21:15
Paylaş:
A+ A-

Vali Fuat Gürel kurum ziyaretleri kapsamında KBÜ Eğitim Araştırma Hastanesi ile Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Sağlık Kurumlarımıza gerçekleştirdiği ziyaretlerde Vali Gürel’e, Vali Yardımcısı Barboros Baran, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci ve şube müdürleri eşlik etti.

İlk olarak KBÜ Eğitim Araştırma Hastanesini ziyaret eden Vali Gürel, Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Gör. Erkan Doğan’dan; doktor sayısı, yatak sayısı, poliklinik hizmetleri, hastanesinin durumu ve yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı. KBÜ Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servis, Yeşil Alan ve Sarı Alan başta olmak üzere Triaj, Yetişkin ve Çocuk Müşahede bölümlerini de ziyaret eden Vali Gürel, hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, sağlık personeline çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Kurum ziyaretleri kapsamında Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini de ziyaret eden Vali Gürel diş sağlığı merkezinde incelemelerde bulunarak İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Ahmet Ustaoğlu’ndan bilgiler aldı. Daha sonra Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Ahmet Ustaoğlu’ndan, personel durumu, poliklinik ve oda sayısı, hizmet birimleri, 2018 yılı 10 aylık dönemde gerçekleştirilen işlemler, hasta memnuniyet oranları ve araç gereç durumu hakkında bilgiler alan Vali Gürel kurum ziyaretini tamamladı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Dicle Elektrik’ten dağıtım bölgesindeki elektrik kesintisi iddialarına yönelik açıklama:

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Dicle Elektrik, dağıtım bölgesinde genel bir enerji kesintisi yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada, şirketin hizmet verdiği bölgede 10 yılı aşkın süredir kaliteli, kayıpsız ve kesintisiz elektrik vizyonu çerçevesinde hizmet ettiği kaydedildi.

Bölgede tarım sulama alanlarında, öngörülmeyen oranlarda kaçak ve kayıt dışı elektrik kullanımının olduğu aktarıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Görevli elektrik dağıtım şirketi olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan 6 ilde bölgemize değer katan çalışmalara imza atıyoruz. Bazı haberlerde ve sosyal medya mecralarında şirketimizin genel elektrik kesintisi yaptığına ilişkin bir kısım iddialar yer aldığını görüyoruz. Bu yöndeki iddialar asla gerçekle bağdaşmıyor ve elektrik dağıtım hizmetimize kesintisiz devam ediyoruz. Daha önce de defalarca kamuoyu ile paylaştığımız üzere; hizmet bölgemizdeki tarımsal sulama alanlarında öngörülmeyen oranlarda kayıt dışı elektrik kullanımı yapıldığını sıklıkla tespit ediyoruz. Mardin'in Kızıltepe ve Derik ile Şanlıurfa'nın Viranşehir ve Siverek ilçelerinin kırsal alanlarında bulunan hatlarımızda ise aşırı gerilim düşümüne yol açan arz dengesizlik sorunları meydana geldi. Toplam köy/kırsal yerleşim alanının yalnızca binde ikisini teşkil eden tarımsal sulama faaliyetleri, toplam elektrik tüketiminin yüzde 50'sini tek başına gerçekleştiriyor.”

Açıklamada, şirketin bu alanlarda arz güvenliğinden etkilenmemek için oluşan arızaların giderilmesi amacıyla bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü vurgulanarak, “Şehir merkezlerinde çeşitli sebeplerle meydana gelen az sayıda elektrik arızasına hangi prosedürler ile müdahale ediliyor ise aynı şekilde tarımsal sulama bölgelerine aşırı yüklenme sebebiyle meydana gelen arızalara da aynı şekilde müdahale ediliyor.” denildi.

– Yatırımlar devam edecek

Tarımsal sulamada kaçak kullanımın enerji arz güvenliğini tehdit ettiği ifade edilen açıklamada, bölgedeki elektrikle sulama oranının yüzde 70'e ulaştığı belirtilerek, “Tedarik bölgemizde bulunan toplam 135 bin çiftçimizin 31 bini tarımsal sulama abonelerinden oluşuyor. Tüm Türkiye’de yer alan tarımsal sulama aboneleri içerisindeyse, bölgemizdeki abonelerin oranı sadece yüzde 4,2. Ancak küçük bir oran gibi görünen bu kesim, 2023 yılında tarımsal sulama için 6.5 milyar kWh elektrik tüketti. Söz konusu abone grubu tüm Türkiye’de tarımsal sulama için tüketilen elektriğin yaklaşık yüzde 50’sini kullanıyor. Bu da bölgede tarımsal sulama için ne denli fazla elektrik tüketildiğini açıkça ortaya koyuyor.” ifadelerine yer verildi.

Dicle Elektrik'in 2023 sonuna kadar toplam yatırım tutarının 1 milyar doları aştığı bildirilen açıklamada, yatırımların devam edeceği kaydedildi.