Vali Mustafa Yavuz Makamını Ece Supçin’e Devretti

Vali Mustafa Yavuz Makamını Ece Supçin’e Devretti

Yayın: 24.04.2024 10:16
Paylaş:
A+ A-

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve beraberinde yönetici, öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyet, Vali Mustafa Yavuz’u makamında ziyaret etti.

Vali Mustafa Yavuz, makam koltuğunu Şehit Metin Arslan İlkokulu 2.sınıf öğrencisi Ece Supçin’e devretti.

Ziyarette; Valli Mustafa Yavuz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu anlamlı günü çocuklarımıza bayram olarak hediye etti. Sizler, bizlerin geleceğisiniz, bizler sizlerin gözlerindeki ışığa güvenerek geleceğimizi sizlere emanet ediyoruz.

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Vali Makam koltuğuna oturan Ece Supçin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, “Vatanımızı bayrağımızı korumayı, çalışkan olmayı, değerli öğretmenlerimizden, annelerimizden, babalarımızdan öğreniyoruz. Bugünün çocukları, yarının büyükleri olarak sizlerden aldığımız emaneti, ülkemizin en güzel yerlerine taşıyacağız.

Dünyanın en şanslı çocukları olarak bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutlu olsun.” şeklinde konuştu.

Ece Supçin Vali olarak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Şenol Ayyıldız’ı arayarak; yapım çalışmaları devam eden Millet Bahçesi Projesi içerisinde çocuklar için oyun alanlarının artırılmasını talep etti.

Ayrıca; yetim ve öksüz çocukların bayramlarının kutlanması adına her birine dondurma ikram edilmesini istedi.

Ziyarete gelen Şehit Metin Arslan İlkokulu 3.sınıf öğrencisi İmren Asya Durak ve Şehit Metin Arslan İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Kamil Şahin ile yakından ilgilenen Vali Mustafa Yavuz, öğrencilere çeşitli hediyeler vererek Bayramlarını tebrik etti.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CANiK’ten genç Türk robot tasarımcılarına dünya şampiyonasında destek

Anadolu Ajansı
Yayın: 06.05.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Samsun Yurt Savunma (SYS) şirketi bünyesinde faaliyet gösteren ateşli silah üreticisi CANiK, VEX Robotik Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'den katılan Samsun Bilgi Okulları Robotik Takımı'nın sponsoru oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, dünyanın en büyük robotik turnuvası olan VEX Robotik Dünya Şampiyonası, bu yıl 25 Nisan-3 Mayıs'ta Dallas'ta Kay Bailey Hutchison Convention Center'da düzenlendi.

Dünya çapında 53 ülkeden 420 takımı ağırlayan etkinliğe Türkiye'den üç okul katıldı. Söz konusu üç okul arasında yer alan Samsun Bilgi Okulları ise CANiK'in destekleriyle uluslararası platformda yarışma fırsatı buldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CANiK Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Komite Başkanı Didem Aral, şirketin BM Global Compact'in Sürdürülebilirlik amaçları doğrultusunda çeşitli projeleri hayata geçirdiğini ve bu alanda önemli adımlar attığını belirtti.

Aral, robotik alanının dünya ekonomisinde ve geleceğinde merkezi bir yer tuttuğuna işaret ederek, “Öğrencilerimizin bu alandaki yetenekleri, başarıları ve azimleri, ülkemizin aydınlık geleceği adına hepimize cesaret ve umut veriyor. SYS Grup şirketleri içerisinde yer alan İstanbul merkezli UNIROBOTİCS şirketimizde de mekatronik alanında birçok mühendis çalışmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki bu alanda faaliyet gösteren kurum ve bireylere gösterdikleri desteğin şirketin stratejisi kapsamında olduğunu belirten Aral, şunları kaydetti:

“CANiK olarak, dünyanın en başarılı okullarının yarıştığı bu prestijli organizasyonda teknoloji ve yeniliklerin global temsilcisi olarak yer almak ve çocuklarımızın heyecanına tanık olmak bizim için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı oldu. Bugüne kadar birçok ödül kazanan Samsun Bilgi Okulları Robotik Takımı'nı başarılarından dolayı içtenlikle kutlarım. CANiK olarak, gençlerimizin başarılarına destek olmaya ve onları teşvik etmeye önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz.”