Vali Yavuz Şehit Ailelerini Ziyaret Etmeye Devam Ediyor

Vali Yavuz Şehit Ailelerini Ziyaret Etmeye Devam Ediyor

Yayın: 23.12.2023 12:56 |Güncelleme: 27.12.2023 16:19
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un Eşi Süreyya Yavuz Şehit Piyade Er Adem Yavru’nun Annesi Gülfer Yavru’yu Evinde Ziyaret Etti.

Süreyya Yavuz, Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ile birlikte 27 Temmuz 1994 tarihinde şehit olan Piyade Er Adem Yavru’nun Annesi Gülfer Yavru ve şehidimizin kardeşlerini evinde ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade eden Gülfer Yavru,  Süreyya Yavuz’a nazik ziyareti için teşekkür etti.

Devlet, millet ve bu vatan için canını feda eden kahramanların aileleriyle her daim dayanışma içinde olunacağının altının çizildiği ziyaret; şehitlerimizin ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizin aziz ruhlarına ithafen okutulan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile sona erdi.(Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Asırlık Tariflerle Karabük Lezzet Şenlikleri” Başlıyor

Yayın: 20.05.2024 13:49
Paylaş:
A+ A-

Kültür ve turizmin önemli merkezlerinden biri olan Karabük, 21-23 Mayıs tarihleri arasında “Asırlık Tariflerle Karabük Lezzet Şenlikleri”ne ev sahipliği yapacak. Şenlikler, birbirinden lezzetli yemeklerin ve yöresel tatların tanıtılacağı etkinliklerle dolu olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde gerçekleştirilecek olan şenlikler, Karabük Valiliği, Karabük Üniversitesi, Karabük Belediyesi, Safranbolu Belediyesi, Eskipazar Belediyesi ve Yenice Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenleniyor. Sivil toplum kuruluşları ve dernekler de şenliklere destek vererek renkli ve heyecan dolu bir programın hazırlanmasına katkı sağlıyor.

Yerel lezzetlerin tanıtılacağı şenliklerde, Karabük mutfağının en özel tarifleri ve yemekleri ziyaretçilere sunulacak. Ayrıca “Destinasyonun Çekiciliğini Arttırmada Türk Mutfak Kültürünün Yeri ve Önemi”nin konuşulacağı panel, doğa ve antik kent yürüyüşleri, zerde, safranlı limonata ve lokum kazanı gibi etkinlikler, şenlik kapsamında yer alacak.

Karabük Lezzet Şenlikleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Karabük‘ün zengin kültür ve gastronomi mirasını tanıtmayı ve yaşatmayı amaçlıyor. Şenliklere katılanlar, geleneksel tariflerle hazırlanan lezzetlerin tadına bakarken, yöresel kültürü ve misafirperverliği de yakından deneyimleme fırsatı bulacaklar. (Esra Oğuzkağan Özkan)