Valilik gündemdeki ‘DÇ Lisesi’ konusunda açıklama yaptı

Valilik gündemdeki ‘DÇ Lisesi’ konusunda açıklama yaptı

Yayın: 05.12.2022 22:52
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valiliği kamuoyunda tartışma konusu olan Demir Çelik Lisesi’nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılması kararı hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada; “Bazı sosyal medya hesaplarında Karabük Demir Çelik Anadolu Lisesi ile ilgili yapılan paylaşımlar ile üzerine bir basın açıklaması yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur.

Bakanlığımızca öğrencilerimizin daha dayanaklı ve sağlıklı fiziki ortamlarda eğitim öğretim faaliyetlerine ulaşımını sağlamak amacıyla yeni okul yapımının yanı sıra mevcut okullarımızın durumları ile ilgili depremsellik analizleri yaptırılarak dayanaklılık durumları tespit edilmektedir.

Bu kapsamda ilimizde bulunan bütün okullar gözden geçirilmektedir. Bu zamana kadar gerçekleştirilen depremsellik analizleri sonucunda güçlendirme maliyeti, maliyet oranı ve bina yaşları dikkate alındığında 8 okul binasının kullanılmasının uygun olmayacağı sonucuna varılarak yıkım kararı verilmiş ve söz konusu okullar ivedilikle boşaltılmıştır.

Demir Çelik İşletmeleri tarafından 1940 yılında özel ilkokul olarak yapılan, sonrasında bünyesinde ortaokul ve lise de açılan ve 1954-1955 eğitim öğretim yılında Bakanlığımıza devredilen, İlimizin en eski ve köklü okulları arasında yer alan ve binlerce Karabüklünün eğitim aldığı 3 bloktan oluşan Demir Çelik Anadolu Lisesi’nin A Bloğunda yapılan depremsellik analizi sonucu yıkım kararı verilmiştir.

Bu sonuca göre öğrencilerimiz 2000 yılında yapımı tamamlanan Demir Çelik Anadolu Lisesi C Blokta eğitim öğretime devam etmektedir. Yıkım kararı verilen ve boşaltılan okulların yerine daha donanımlı ve fiziksel imkânları bakımından modern ve günümüz şartlarına uygun, güncel deprem yönetmeliğine göre standartları yüksek, donanım olarak da öğrencilerimizin gerek akademik gerekse sosyal ve kültürel ihtiyaçları gözetilmek suretiyle teknolojik altyapıları da güçlü okul binaları yapılması konusunda Bakanlığımız nezdinde çalışmalar devam etmektedir.

Ayrıca statik ve mimari gerekçeler ile beton dayanımları dikkate alınarak bina güçlendirmesi kararı verilen okullarımızdan 8 tanesinde ise güçlendirme çalışmalarına başlanmış olup, inşaatların en kısa sürede tamamlanması için çalışmalar hızla devam etmekte ve titizlikle takip edilmektedir. Yıkım kararı verilen okullarımız ile güçlendirme çalışmalarına başlanan binalarımız ivedilikle boşaltılarak, öğrencilerimiz fiziki imkânları uygun ve yakın olan okullarımıza alınarak eğitim öğretim faaliyetlerinin sorunsuz devam etmesi sağlanmıştır. Ayrıca ihtiyaç durumuna göre öğrencilerimiz için taşıma yoluyla eğitime erişim imkânı da sunulmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görele’de “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Uğur Bilgi'nin yönettiği, eğitmenliğini ise Nur Tuba Bankoğlu'nun yaptığı oyunda Görele Anadolu Lisesi öğrencileri rol aldı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencilerin Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhunu salona en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi.

Dülger, öğrencileri tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.