Vefatının İkinci Yılında Tez Konusu Oldu

Vefatının İkinci Yılında Tez Konusu Oldu

Yayın: 04.05.2023 16:32
Paylaş:
A+ A-

3 Mayıs 2021’de hayatını kaybeden Karabük Üniversitesinin Kurucu Rektörü olan Prof. Dr. Burhanettin Uysal, vefatının 2. yılında  KBÜ Sosyoloji Anabilim Dalı öğrencisi Esra Kocakaya’nın  “Akademisyenlikten Yöneticiliğe Bir Portrenin Anlatısı: Prof. Dr. Burhanettin Uysal” başlıklı yüksek lisans tezine konu oldu.

2008-2015 yılları arasında Karabük Üniversitesi rektörlüğü görevinde bulunan Prof. Dr. Burhanettin Uysal, vefatının 2’nci yılında “Akademisyenlikten Yöneticiliğe Bir Portrenin Anlatısı: Prof. Dr. Burhanettin Uysal” başlıklı yüksek lisans tezine konu oldu.
Danışmanlığını Prof. Dr. Adem Sağır ile Doç. Dr. Raşit Esen’in yaptığı, KBÜ Sosyoloji Anabilim Dalı öğrencisi Esra Kocakaya’nın hazırladığı tezin savunması, Karabük Üniversitesi Rektörlük Toplantı Salonunda yapıldı.

Hazırlanan tez, Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın iş hayatındaki başarısını, benimsediği değerleri ve özel yaşamı hakkındaki bilgileri gelecek nesillere aktarmayı amaçlamakta olup bir dönem akademisyenlik ve yöneticilik yapmış olan ve kısa sürede yaptığı çalışmalarıyla hafızalarda yer edinmiş Uysal’ın, akademisyenlik ve yöneticilik dönemlerine tanıklık etmiş bireylerin belleğinde bıraktığı izler ve o dönemi deneyimleyen bireyler üzerinde yaratmış olduğu etkileri, kişisel deneyimlerini ve Uysal’ın hayat hikayesini ele alıyor.

Hazırladığı tez hakkında konuşan Sosyoloji Anabilim Dalı öğrencisi Esra Kocakaya, “Akademisyen kimliğine ve yönetici kimliğine odaklandık. Daha sonra aile hayatı, eğitim hayatı ve daha sonrasında da kişisel özelliklerinden bahsettik. Öncü bir isim olduğu, öncü bir lider olduğu, hayatının gelecek nesillere örnek olması niteliği taşıdığı için böyle bir çalışmanın yapılması gerektiğini ve literatüre katkısı olacağını düşündüğüm. Bundan 2 yıl önce tam bugün Covid-19 nedeniyle maalesef kaybettik. Kendisi bu Üniversiteye ve bilime çok fazla katkıları olan bir isimdir. Kendisine Allah’tan rahmet diliyor, saygı ve minnetle anıyorum” dedi. (Mehmet Aşar)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP Genel Başkanı Özel, Erbaa’daki patlamayla ilgili Tokat Valisi Hatipoğlu’ndan bilgi aldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erbaa ilçesinde bir bağ evindeki patlamaya ilişkin Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'ndan bilgi aldı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Özel, Erbaa'daki bir bağ evinde 5'i jandarma 7 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Tokat Valisi Hatipoğlu ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sabri Küyük ile telefonda görüştü.

Olay ve yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi alan Özel, partisinin Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ı süreci takip etmesi için görevlendirdi.