Yahudi yerleşimciler Batı Şeria’da Filistinlilerin yolunu keserken İsrail askerleri izledi

Yahudi yerleşimciler Batı Şeria’da Filistinlilerin yolunu keserken İsrail askerleri izledi

Yayın: 06.07.2023 10:41
Paylaş:
A+ A-

İsrail işgali altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinde bir grup fanatik Yahudi yerleşimci, Filistinlilerin yolunu kesti, İsrail askerleri ise bu durumu seyretti.

Kudüs

AA kamerasına yansıyan olay, Ramallah ile çevresindeki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini birbirine bağlayan 60 numaralı otoyoldaki Beyt İl Kavşağı’nda yaşandı.

Bir grup fanatik Yahudi yerleşimci, Ramallah’ı Batı Şeria’nın diğer büyük Filistin kentlerine bağlayan ana güzergahta araçlarıyla seyir halindeki Filistinlilerin önünü kesti.

Genç yaşlardaki yerleşimci grubun bir kısmı kavşakta İsrail bayrakları sallarken, diğerleri ise yoldaki Filistin plakalı bir aracın önünde, yaya halde ve keyfi bir şekilde durarak geçişine engel oldu.

Filistin plakalı araçtaki şahıs, bu yerleşimcilerden birine yoldan çekilmesi yönünde eliyle işaret etmesine rağmen, yolu kesen yerleşimci tacizine devam etti.

Araç trafiğinin bu şekilde engellenmesi, Ramallah’ın çıkış güzergahında gerçekleşmesi nedeniyle yolda uzun araç kuyruğu oluşturdu.

Aynı kavşaktaki kontrol noktasında bekleyen İsrail askerlerinin, kendilerine sadece birkaç metre mesafedeki yerleşimcilere engel olmaması ve hiçbir şey olmamış gibi davranması ise dikkati çekti.

Araçlarında dakikalarca yolda bekleyen Filistinliler, yollarına ancak yerleşimci grubun provokasyonlarını sonlandırarak bölgeden ayrılmalarının ardından devam edebildi.

Olayın görüntüleri, işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail askerlerinin korumasındaki fanatik Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik provokasyon ve tacizlerinin nasıl hesapsız kaldığını bir kez daha gözler önüne serdi.(AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP Genel Başkanı Özel, Erbaa’daki patlamayla ilgili Tokat Valisi Hatipoğlu’ndan bilgi aldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erbaa ilçesinde bir bağ evindeki patlamaya ilişkin Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'ndan bilgi aldı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Özel, Erbaa'daki bir bağ evinde 5'i jandarma 7 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Tokat Valisi Hatipoğlu ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sabri Küyük ile telefonda görüştü.

Olay ve yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi alan Özel, partisinin Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ı süreci takip etmesi için görevlendirdi.