Bölgenin Sesi Gazetesi
 

Yalçın; “Milletvekili Sayımız 3 Olmalıydı”

Yayın: 09.05.2015 12:41
Paylaş:
A+ A-

MHP Karabük Milletvekili Adayı Durmuş Yalçın, “2002 yılında 225 bin olan nüfusumuzun bugün 27 bin artması; 40 bin de öğrencimizin büyük çoğunluğu şehir dışından geldiği için nüfusumuzun 290 bini bulması ve Milletvekili sayımızın da 3 olması gerekirdi” dedi.

“Milletvekilinin görevi bizim haklarımızı mecliste savunmak değil mi?” diye soran Durmuş Yalçın, Ak Parti Karabük Milletvekili ve adayı Osman Kahveci’nin 4 yıllık vekilliğinde halkın arasına girmediğini, onları Ankara’da dinlemeyip, temsil etmediğini facebook hesabında yayınladığı vatandaşların veryansın videoları ile açıkladı.

Yalçın, Kahveci’nin 4 yılda yaptığı 25 meclis konuşmasından sadece bir tanesinde Karabük’ü konuştuğunu, onu da seçim süreci başlayınca yaptığını söyledi.

Konuşmalarında Ovacık ve Eflani’nin turist çektiğini Meclis kürsüsünden dillendirmesini ise gerçekçi bulmayan Yalçın, “Ovacık dağlarında biz turist göremedik, Eflani’de ise tarım ve hayvancılıkta iflas noktasına gelen vatandaşlarımızın isyanı var sadece. Osman Bey’in konuşmasında söylenenlerin ise sadece “yapacağız” “başlayacak”, “gerçekleştireceğiz” gibi günü kurtaran sözler” olduğunu ifade etti.

MHP Milletvekili Adayı Yalçın, her seçimde Filyos Liman Projesi gibi tartışma konusu olan ve gerçekleştirilemeyen Keltepe Kayak Merkezi projelerini de gündeme getirdi. Keltepe’nin karlar eridikten sonra inşaatçı firmaya teslim edileceğini söyleyen AK Parti Milletvekili Osman Kahveci’ye; “Sayın Kahveci, görev süreniz olan 4 yılda karlar hiç erimedi mi? AK Partili vekiller, bu seçimlerin de atlatılmasından sonra Karabük’ün iş ve aş problemini yine unutacaklar ve tüneli geçince son 13 yılda olduğu gibi Karabük’ü 4 yıl! yani yapılacak bir sonraki seçime kadar hatırlamayacaklar. Kahveci, Karabük büyüyor iddiasında, o yüzden mi Karabük’ü 3 Milletvekilliğinden 2’ye düşürdünüz? Türkiye’nin en uç noktası Hakkâri’nin nüfus 276 bin ve 3 vekil ile temsil ediliyor. Bir zamanlar biz de 3 vekil ile temsil edilmiyor muyduk? Tekrar soruyorum madem büyüyoruz, sizi 2002’de 3 kişi yolladık Ankara’ya biriniz orada kayboldu mu? Bizim hizmet anlayışımız temsilimizi 3 vekilden 2’ye düşüren beceriksiz temsil değil; Ankara’da sahipsiz kalan Karabükümüzü 3 milletvekilden 4 vekile çıkarmaya çalışacak bir vizyondadır. Karabük günden güne küçülüyor, 2002 yılında 225 bin olan nüfusumuz 2015 yılında 232 bine ancak yükseldi. Bu da 40 bin öğrenciye sahip Karabük Üniversitemizden kaynaklanıyor. Osman Kahveci bey’in söylediği gibi Türkiye büyüdükçe Karabük de büyüseydi; ülke nüfusumuz 13 yılda yüzde 12 arttı, o halde 2002 yılında 225 bin olan nüfusumuzun bugün 27 bin artması, 40 bin de öğrencimizin büyük çoğunluğu şehir dışından geldiği için nüfusumuzun 290 bini bulması ve Milletvekili sayımızın da 3 olması gerekirdi” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Otizmli radyo programcısı engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturuyor

Yayın: 23.09.2023 04:48
Kaynak: AA
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – ŞULE ÖZKAN – Türkiye'nin birinci ve tek otizmli radyo programcısı Muhammed Emirhan Güngör, “İnsanlar bizi fark etsin ve fırsat versin. Fırsat verildikçe neler yapabildiğimizi görecekler. Engelliler ve otizmliler bir gün değil her gün hatırlanmalı.” dedi.

Güngör, AA muhabirine, otizmli birey olarak radyo programcılığı hayalini gerçekleştirmesini ve engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturma gayretini anlattı.

Kocaeli'de dünyaya gelip büyüdüğünü belirten Güngör, küçüklüğünden bu yana basın bölümünü yakından takip ettiğini söyledi.

Güngör, “çok yaramaz ve hiperaktif” bir çocuk olduğunu aktararak, “Otizmli olduğumu, küçük yaşlarda evrakları karıştırırken sıhhat raporuma denk gelince öğrendim. Daha evvel ailem bana söylememişti. Herhalde söylemek istemiyorlardı. Çocukken çok yaramazdım lakin televizyon ve gazeteye ilgim vardı. Beş yaşından beri radyo dinliyorum. Çocukluğumdan lise dönemime kadar her hafta sonu koşa koşa gazete almaya giderdim.” diye konuştu.

– “Programda engelli bireylerin sıkıntılarına tahlil aramaya çalışıyorum”

Bazılarının otizmli olduğu için kendisini dışlayıp ötekileştirdiğini lisana getiren Güngör, “Sadece 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde değil, her gün anlaşılmalı ve ötekileştirilmemeliyiz. Bunu insanlara anlatmaya çalışıyorum.” sözünü kullandı.

Güngör, Kocaeli'deki bir radyoda yaklaşık 2 yıldır “Engelsiz Yaşam” isminde program sunduğundan bahsederek, şöyle devam etti:

“Bu programda engelli bireylerin sıkıntılarına tahlil aramaya çalışıyorum. Sıhhat dalından yahut sivil toplum kuruluşlarından uzman isimlerle engelli yaşama dair konuşuyoruz. Çok olumlu reaksiyonlar aldım. Beşerler programımı severek dinliyor. Hedeflerim ortasında ulusal radyo ve televizyon kurumlarında çalışmak var. Staj yaparak deneyim kazanmak istiyorum ve bir müzik programı yapmak istiyorum.”

– “Otizmli olduğum için geçiştirdiklerini düşündüm”

Özellikle lise devrinden sonra ayrımcılık ve ötekileştirme yaşadığının altını çizen Güngör, “Ayrımcılığa çok uğradım, hala daha uğramaya devam ediyorum. Otizm denilince insanların aklına 'Bize ziyan verebilir' niyeti geliyor. Bize farklı bakılıyor.” biçiminde konuştu.

Güngör, ailesinin radyocu olmasını gelir elde etmekte zorlanabileceği niyetiyle istemediğini anlatarak şunları kaydetti:

“Radyoculuktan evvel 2 sene öbür işlerde çalıştım. Bir lokantada garsonluk tecrübem oldu. Daha sonra pişmaniye fabrikasında çalıştım. İşten çok sıkılmıştım, 'artık hayatımın işini yapmalıyım' diye düşünüyordum. Radyocu olabilmek için pişmaniye fabrikasından kaçtım. İzmit'teki radyolara gittim lakin programcı almadıklarını söylediler lakin otizmli olduğum için geçiştirdiklerini düşündüm. Sonunda Türk halk müziği çalan bir radyo beni kabul etti. Orada radyo programlarının nasıl yapıldığını öğrendim. 25 Mayıs 2019'da Türkiye'nin birinci ve tek otizmli radyo programcısı oldum.”

– “Otizmli bireyler beni örnek alıyor”

Çevresinin geniş olduğunu lakin yeni bir beşerle tanıştığında kendisine karşı ön yargı hissettiğini belirten Güngör, “İnsanlar bizi fark etsin ve fırsat versin. Fırsat verildikçe neler yapabildiğimizi görecekler. Engelliler ve otizmliler bir gün değil her gün hatırlanmalı.” değerlendirmesinde bulundu.

Radyo ve televizyon alanında çalışmak isteyen otizmli bireylere örnek olan Güngör, kelamlarını şöyle tamamladı:

“Engellilerle ilgili farkındalık oluşturmak için programlar yapıyoruz. Özel ihtiyaçlı bireylerin aileleri bana yazıyor. 'Bizim oğlumuz da otizmli, sizi görünce gururlanıyoruz.' diyorlar. Benden teklifler almaya çalışıyorlar, onların sayesinde bu kadar faal bir biçimde çalışıyorum. Otizmli bireyler beni örnek alıyor. Bu hususta birinci ve tekim lakin inşallah her alanda çalışan otizmli bireylerin sayısı artar.”