YAPEX Restorasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı’nda

YAPEX Restorasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı’nda

Yayın: 23.09.2021 08:49
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi)Safranbolu, 22 – 24 Eylül günleri arasında İstanbul’da Kırsal Miras ve Kent İlişkisi teması ile düzenlenecek olan YAPEX Restorasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı’nda, yine yerini aldı ve fuar kapsamında düzenlenen yarışmada lâyık görülen ödülü Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse teslim alacak.

Alanında Türkiye’de tek olma özelliğini taşıyan fuar; yapı restorasyon ve tadilatları ile renovatif uygulamaların yanı sıra, kültür mirasını oluşturan eski ve yakın dönem mimari eserlerin restorasyonu, korunması, işlevlendirilmesi ve geleceğe aktarılması için çalışmalar yapan tüm yatırımcı, projeci ve üretici unsurları, ulusal ve uluslararası kurumları İstanbul’da bir araya getiriyor.

Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden birinin İstanbul olduğunu, bu anlamda hem restorasyon hem renovasyon hem de tarihi kentler bir arada olduklarında akla ilk olarak Safranbolu’nun geldiğini kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse,”Bu açıdan bakıldığında, Safranbolu olarak fuara katılmamız kaçınılmaz. Turizm alanında hem yerli işletmecilere hem turist gezdiren ajanslara en yakın noktalardan birisi de İstanbul. Burada çok sayıda turizmci ve ajansla bir araya gelme fırsatı yakalayacağımıza inanıyorum.

Yine bu bağlamda Safranbolu’da restorasyon ve tarihimizi korumaya yönelik gerçekleştirdiğimiz çalışmaları da aktaracağız. R304 nolu standa fuarı ziyaret edecek olan herkesi bekliyoruz.” dedi.

Ayrıca Safranbolu Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından 20’ncisi düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda ödüle lâyık görüldü.

YAPEX Fuarı kapsamında yapılan yarışmaya, bu yıl 33 belediye; 33 uygulama ve 28 proje dalında, 61 proje ile başvurdu. Yarışmada Büyük Ödül ve Jüri Özel Ödülünün yanı sıra; 7 Proje, 7 Uygulama, 7 Süreklilik ve 10 Başarı Ödülü verildi.

Safranbolu Belediyesi olarak geleceğe yatırım yapmanın yanı sıra geçmişi de korumanın bilinci ile çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Elif Köse, “İlçemiz Bağlar Mevkii’ndeki kentsel sit ve etkileme geçiş alanında bulunan arkların özgün yapısının korunması ve sürekliliğinin sağlanması amacıyla hazırlanan Su Yolları Projemiz, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca onaylandı. Bu bağlamda su arkları ve yol kaplamaları projesi kapsamında tüm arkların temizlik, bakım ve onarımı yapılacak, kapalı olan arklar açılacak.” dedi.

Başkan Köse, Safranbolu’nun tarihi ve kültürünü korumak amaçlı çalışmaların devam edeceğini belirterek, projeyi ödüle lâyık gören Tarihi Kentler Birliği’ne teşekkür etti.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ordu’da sporculardan Gençlik ve Spor İl Müdürü Genç’e ziyaret

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

ORDU (AA) – Ordu Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Genç, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren wushucuları ağırladı.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, Çin'de gerçekleştirilen 2024 Uluslararası Wushu Federasyonu (IWUF) Dünya Kupası'nda altın madalya kazanan Berna Tut, Türkiye'de ve uluslararası yarışmalarda başarı gösteren sporcular ile Wushu Kung Fu İl Temsilcisi Savaş Çakmak ve antrenörler, Genç'i ziyaret etti.

Genç, kategorilerinde başarılı olan sporcuları ve bu yolda emeği geçenleri kutladı.

Sporcuları, Ordu'dan yetişen milli gururları Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz ile ağırladıklarını anlatan Genç, kentin spor altyapısına, judonun gelişimine, salonlardaki malzeme ihtiyaçlarına desteklerinden dolayı Huysuz'a teşekkür etti.

Genç, Ordu'ya her branşta başarılar geldiğini ama bu başarıların en büyüğünün wushu kung fu branşından olduğunu belirterek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın tüm imkanları her zaman olduğu gibi gençlerimizin yanında. Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak, Valimiz Muammer Erol bizlere destek oluyorlar. İnşallah sporcularımızın sayısı artacaktır ve bu vesileyle başarılar daha da artacaktır. Madalyaların rengi inşallah hep altın olacak.” ifadelerini kullandı.

Milli sporcu Berna Tut, geçen ay 36 ülkenin katılımıyla gerçekleşen organizasyonda birinci olduğunu ve tüm dünyaya İstiklal Marşı'nı dinletmenin haklı gururunu yaşadığını vurguladı.

Tut, 11 yıldır spor yaptığını anlatarak, şunları kaydetti:

“Dünya ikinciliği ve üçüncülüğüm vardı. Sonunda dünya şampiyonluğunu da elde ettim. Önümde çok daha uzun yıllar var. Sağlım el verdiği sürece İstiklal Marşı'mızı tüm dünyaya dinletmeyi hedefliyorum. Kasımda Avustralya'da yapılacak Dünya Kupasına katılmaya hak kazandım. Orada da tüm dünyaya marşımızı dinletip bayrağımızı en yükseğe taşımayı hedefliyorum. Sporcu arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Önlerinde daha çok yolları var. En önemli şey çalışmak, hedefleri koyduktan sonra her şey gelir. Buralara gelmemde emeği geçen hocalarıma, Savaş Çakmak ve Veda hocama teşekkür ediyorum.”

Genç, başarılı sporcular ile antrenörlere çeşitli hediyeler verdi.