Şafak Zeki Akca kaleminden...

Beyler! Bırakın algı işlerini… Şeker Kanyonu’nu kurtarın!

Yayın Tarihi: 07.08.2024 12:51 |Güncelleme: 05.10.2024 08:05
A+ A-

 Doğal Güzellikleriyle bilinenŞeker Kanyonu, Yenice Ormanları içerisinde bulunmaktadır ve ismini bulunduğu ilçeden alır. Endemik bitki örtüsünün hakim olduğu bu alan yeşillik ve toprak olarak oldukça zengin bir alandır. 1999 yılında özel korumaya alınan bu kanyon aynı zamanda da doğa severlerin sıkça tercih ettiği kamp alanlarından biridir. Türkiye’nin en büyük ormanları içerisinde yer alan bu kanyon, her mevsim gidilebilecek özel yapıya sahip bir alandadır.

Huzur arayan kişilerin sıklıkla tercih ettiği bu kanyon, aynı zamanda da birçok farklı yerde kamp yapmaya müsait bir toprak örtüsü barındırmaktadır. Doğa yürüyüşü seven kişiler, kanyon etrafında uzun yürüyüşlere çıkabilir veya kaya tırmanışı gibi özel dağ sporlarını bu alanda gerçekleştirebilir. Trekking, hiking ve rafting gibi sporlara uygun olan bu kanyon içerisinde aynı zamanda da yamaç paraşütü yapılabilmektedir.

Toplam 6,5 kilometre uzunluğa sahip olan bu alanın iki kilometresi araçla gidilmeye müsaittir. Kişiler kanyon içerisinde konaklamak için ortalama 4,5 metre yürüyüş yapmaları veya yüzmeleri gerekmektedir. Tamamen doğayla iç içe olabileceğiniz bu alanın toplam yüksekliği 250 metreye kadar ulaşmaktadır.

PEKİ ŞİMDİ NE OLDU ?

İÇLER ACISI DURUMUNDA KANYON

Vatandaşlar dertli mi dert li…

Niçin mi?

Karabük İl özel idaresi tarafından sel felaketinden sonra yapılan çalışmalar anlaşılıyor ki doğa bilgisi olmayan mühendisler tarafından yapıldığı aşikar…

Şu  anki durumu içler acısı…

Geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketi, Yenice ilçesinde bulunan Şeker Kanyonu’nu ciddi şekilde etkiledi. Bu doğal afetin ardından kanyonun eski haline getirilmesi amacıyla Karabük İl Özel İdaresi tarafından başlatılan çalışmalar, ne yazık ki kanyonu eski güzelliğini yok etti.

Vatandaşlar serzenişte…

“Şeker Kanyonu, eskiden doğası ve özgün güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağıydı. Ancak şu an gördüğümüz manzara içler acısı. Doğal güzelliklerin yerini beton duvarlar aldı. Burası artık doğal bir kanyon olmaktan çıktı. Yapılan bu düzenlemeler, kanyonun ruhunu kaybetmesine neden oldu” şeklinde yakınmaları var halklı olarak…

Burası Turizm bölgesi yapılan düzenlemelerin, doğal alanların tahrip edilmeden gerçekleştirilmesi gerekir, Doğal güzelliklerimizi neden bozuyoruz anlamak mümkün değil!.. Şeker Kanyonu, bu haliyle turistik cazibesini kaybediyor. Yenice’nin bu eşsiz doğa harikasını korumak hepimizin sorumluluğudur.

Vekillerimizin bu konuya parmak basacaklarına eminiz….

Sevgilerimle

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427