‘Yeni Harcama Yönetim Sistemi’ eğitimi verildi

‘Yeni Harcama Yönetim Sistemi’ eğitimi verildi

Yayın: 21.01.2018 21:10
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı tarafından ‘Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi’ kapsamında ‘Yeni Harcama Yönetim Sistemi’ne yönelik eğitim düzenlendi.

Tıp Fakültesi Konferans Salonunda, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Strateji Daire Başkanı Bahattin Albas tarafından verilen eğitimde, harcama birimi kullanıcılarına ‘Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi’ kapsamında ‘Yeni Harcama Yönetim Sistemi’ anlatıldı.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Strateji Daire Başkanı Bahattin Albas, bütünleşik kamu mali bilişim sistemi evrak sisteminin, evrakı yok eden e-belge dönüşümünü sağlayan bir sistem olduğunu belirterek, “Projenin temel amacı, bütçe kanunu hazırlıklarının başlatılmasından kesin hesabın TBMM’de kanunlaşmasına kadar geçen mali işlemlere ilişkin süreçlerde kullanılan otomasyon sistemlerinin, elektronik belge, elektronik imza, otomatik muhasebe gibi yeni teknolojik imkânlara kavuşturulması ve mali yönetim sistemimiz için süreç odaklı bütünleşik bir bilişim sistemi altyapısının oluşturulmasıdır. Evrakın kırtasiye giderlerinin azaltılması ve bürokrasinin daha az olacağı, satın almalarının hızlı yapılacağı bir sistemdir. Bütün kamu idareleri buna geçecek ve bu sistemle birlikte işlemler daha hızlı yapılacaktır. Elektronik bir sisteme dönüşüm yapıyoruz. Yöneticilerimiz, çalışanlarımız tamamen bilgisayar üzerinden satın almalarını yapacaklar.” dedi.

Eğitimde, bütünleşik kamu mali sisteminde harcama yetkilileri, üst yöneticilerinin rolü, harcama birimlerinde çalışan personelin görevleri de anlatıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Vezirköprü’de İFET ve geleneksel çocuk oyunları şenliği yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.05.2024 00:36
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, İlkokullarda Fiziksel Etkinlikler (İFET) ve Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği gerçekleştirildi.

Okul sporları faaliyet programında yer alan İFET ve Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği İlçe Birinciliği, Köprülü Mehmet Paşa Spor Salonu'nda düzenlendi.

Toplam 1100 öğrenci ve 78 sınıfın katıldığı yarışmalarda çocuklar eğlenceli vakit geçirdi.

İFET kapsamda birinci sınıflar el değdirerek bayrak koşusu, ikinci sınıflar dairesel bayrak koşusu, üçüncü sınıflar çift ayak atlama, dördüncü sınıflar da fasulye torbası atma oyununda yarıştı.

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'nde ise beşinci sınıflar yağ satarım bal satarım, altıncı sınıflar mendil kapmaca, yedinci sınıflar kaleli yakan top, sekizinci sınıflar halat çekme oyununda mücadele etti.

Ödül törenine Kaymakam Özgür Kaya, Belediye Başkanı Murat Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özata, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri Burak Akça, İbrahim Sezer ve Murat Güven katıldı.

Yarışmalarda dereceye giren 240 öğrenciye ve okullara ödülleri verildi.

Birinci olan okullar, Samsun'da düzenlenecek yarışmalarında Vezirköprü'yü temsil edecek.