Yenice’de Çevre Derneği Kuruldu

Yenice’de Çevre Derneği Kuruldu

Yayın: 03.01.2019 20:46
Paylaş:
A+ A-

İlçe ormanlarında katık atık bertaraf tesisi kurulması kararı üzerine oluşturulan Yenice Platformu dernekleşme kararı aldı. Yenice Çevre ve Doğayı Koruma, Turizmi Geliştirme Derneği (YENÇEV) adı altında faaliyet gösterecek derneğin kuruluş işlemleri tamamlandı.

Mustafa Akay başkanlığında kurulan dernek yönetiminde, Cevdet Abaoğlu başkan yardımcısı, Cemal Karakaş başkan yardımcısı, Sedat Çakıl sayman, Naim Emdi yazman, Dilek Kocabaş basın sözcüsü olarak görev üstlendiler. Muzaffer Şık, Mücahit Toprak, İsmet Cebecioğlu, Mehmet Turgut, Fahri Elieyioğlu ve Tuncay Arslan da üye olarak görev yapacaklar.

Derneğin amacı; doğanın, doğal ve kültürel kaynakların korunmasına yönelik çalışmalarla, ilçe merkezi ve köylerde bulunan akarsular üzerinde tahribat yaratacak faaliyetleri engelleme ve halkı bilinçlendirmek üzerine oturtuldu.

Dernek yönetimi, Yenice’de ve il merkezinde yaşayan herkese üyelik çağrısında bulunurken bir de manifesto yayınladı. Yayınlanan, manifesto da ” Derneğimiz partiler üstüdür. Her siyasi partiye eşit mesafededir. Bir siyasi partinin yanında, diğerinin karşısında değildir. Kucaklayıcıdır. Amaçları doğrultusunda tüm siyasi partilerden ve toplumun diğer katmanlarından katkı bekler. Yenice’nin tanıtımı ve doğal güzelliklerinin korunması adına topluma önderlik eder. Bu bağlamda da Yenice’de birliği, beraberliği sağlamayı hedefler” denildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

ASD Eflani Spor, Eskipazar Bld. Spor’u 2-0 Yendi

Yayın: 06.05.2024 13:00
Paylaş:
A+ A-

ASD Eflani Spor, Eskipazar Bld. Spor’u Karabük 1. Amatör Lig şampiyonluk maçında 2-0 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti. Maça Ak Parti Karabük milletvekilleri D.Ali Keskinkılıç, Cem Şahin, Karabük Belediye başkanı Özkan Çetinkaya, Eflani Belediye Başkanı Hüsnü Akın, Karabük Ak Parti İl başkanı Ferhat Salt katıldı.

Maçın Özeti:

  • Maça hızlı başlayan Eflani Spor, ilk dakikalarda gol arayışlarına girdi.
  • 23.dakikada gelen golde OUSMANE FALL, Eflani Spor’u öne geçirdi.
  • Kalan dakikalarda her iki takım da gol bulmak için çaba sarf etti ancak ilk yarı 1-0 ASD Eflani Spor lehine sona erdi.
  • İkinci yarıda da oyuna baskılı başlayan ASD Eflani Spor, 90. dakikada OUSMANE FALL’un golüyle farkı 2’ye çıkardı.
  • Maçın kalan dakikalarında Eskipazar Spor ataklar kurmaya çalışsa da gol bulmakta zorlandı ve karşılaşma 2-0 ASD Eflani Spor galibiyetiyle sona erdi.

Maçın Kahramanı:

Maçın kahramanı OUSMANE FALL oldu. 2 gol ile takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

ASD Eflani Spor şampiyonluğu kazanarak Bölgesel Amatör Ligi’ne çıkmak için Safranbolu Spor ile mücadele edecek.

Eskipazar Belediye Spor’a ikincilik kupasını Karabük milletvekili D. Ali Keskinkılıç takdim etti.

Şampiyonluğu kazanan ASD Eflani Spor’a ise Birincilik kupasını Karabük milletvekili Cem Şahin takdim etti.

Maçın tamamını izlemek için TIKLAYINIZ!