Yenice’de Ihlamurların Çiçek Açması Arıcıların Yüzünü Güldürdü

Yenice’de Ihlamurların Çiçek Açması Arıcıların Yüzünü Güldürdü

Yayın: 18.06.2019 22:24
Paylaş:
A+ A-

Yenice’de adeta görsel şölen sunan Ihlamur ağaçları arıcıların ve kırsal turizmin yüzünü güldürmeye başladı.

Yenice’de arıcılık faaliyeti ile ıhlamur balına olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Yöremize özgü bir bal çeşidi olan Ihlamur Balına gösterilen ilgi arıcılık yapan üreticilerin yüzünü güldürmektedir. Yenice İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hakan Yılmaz konu ile ilgili “Ihlamurların çiçek açması ile birlikte üreticilerimiz kaliteli bal üretimlerine devam etmektedir. Bu durum bölgede hem arıcılık faaliyetlerinin hem de kırsal turizmin artması açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak geçtiğimiz günlerde başlattığımız Ata Tohumu Ata Toprağında Projesi kapsamında Yenice Ihlamur Ağaçları yerel çeşidimiz olmasından dolayı proje içerisinde yer alması için çalışmalar devam etmektedir. Arıcılık faaliyetlerinin artması ve yöre halkına katkı sağlaması için önceden olduğu gibi bundan sonra da projeler yapılacaktır. Arıcılık konusunda bilgi edinmek, teknik destek almak isteyen tüm üreticilerimize ve adaylarımıza arıcılık kursları açılmakta ve teknik personellerimiz ile destek verilmektedir.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Artvin’de çocuğa cinsel istismar suçundan aranan kadın hükümlü yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 21:18
Paylaş:
A+ A-

ARTVİN (AA) – Artvin'de, çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan aranan kadın hükümlü yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İI Jandarma Komutanlığı, Hopa İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timi, “12 yaşını tamamlamamış çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 8 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.Ü'nün yakalanması için müşterek çalışma yürüttü.

Ekipler, “hayasızca hareketlerde bulunma”, “bir kimseyi fuhşa teşvik etmek, fuhuş yaptırmak, fuhşa aracılık etmek veya yer temin etmek” suçlarından 6 kaydı da olan 46 yaşındaki S.Ü'yü yakaladı.

S.Ü, jandarma ve adliyedeki işlemlerin ardından Artvin Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.

Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığının sokakların suçlulardan arındırılması ve vatandaşın güvenliği için çalışmalara devam ettiği kaydedildi.