“Yenişehir Bölgesi İçin Özel Bir Statü Var…”

“Yenişehir Bölgesi İçin Özel Bir Statü Var…”

Yayın: 23.08.2021 21:34
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Çevre Müdürü Hasan ÖZTÜRK “İlimiz dahilinde 4 adet Doğal SİT alanımız var.Bu alanlarda yapılacak herhangi bir düzenleme için Komisyon oluşması ve Komisyon kararı olması gerekir..” dedi.Bilindiği gibi KARDEMİR Yönetimi “Yenişehir Bölgesi’nde ve KÜBANALAR olarak bilinen alandan boya,bakım,düzenleme çalışmalarına başlamıştı..” ve bu çalışmalar İl Çevre Müdürlüğü kanalı ile durdurulmuştu.

Haber Nurhan Deveci,Nuray Öztürk

KARDEMİR Yönetimi,uzun yıllar bakımı yapılmayan ve bugün ki hali ile çok berbat görüntüler veren “Yenişehir Bölgesi’n de ki Binaların bakım,onarı için..” ciddi bir karar almış,adım atmıştı.Yenişehir “Kübanalar Bölgesi olarak bilinen..” yerlerde bulunan binaların boya,bakım,düzenleme için yapılmaya başlanan çalışmalar,belirli bir aşamaya gelince,Karabük İl Çevre Müdürlüğü konuya müdahale ederek çalışmaları durdurmuştu.

Konuya ilişkin ve Karabük’te bulunan SİT  Bölgeleri hakkında bilgi veren Karabük İl Çevre Müdürü Hasan  ÖZTÜRK “Karabük’te 4 ayrı statü de SİT alanı bulunmaktadır.Yenişehir Bölgesi de Kentsel ve Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü kullanım alanı statüsündedir.O nedenle geçerli Yönetmenlikler çerçevesi içerisinde,buralar da yapılacak bakım,onarım işleri de Komisyon kararı gerektirir..” yolunda bilgiler verdi.

İl Çevre Müdürü Hasan ÖZTÜRK “Örneğin Safranbolu,nitelikli Doğal Koruma Alanı ve Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı statüsündedir..”  şeklinde bilgiler verdi.İl Çevre Müdürü Hasan ÖZTÜRK “Yine örneğin Eskipazar AKKAYANA HAMAMI kesin korunacak hassas alan ve nitelikli doğal koruma alanıdır..” Akkaya Hamamı çevresi içinde bu yönde bilgiler verdi.

Karabük-Bartın Karayolu hakkında da bilgiler veren İl Çevre Müdürü Hasan ÖZTÜRK “Bakın Karabük-Bartın Karayolu da Nitelikli Doğal Koruma Alanı..” statüsündedir ve burada yapılacak Karayolu çalışmaların da,bu çalışmaları yapacak Karayolları,statüye uygun hareket etmekle yükümlüdür ve bu konulara gerekli riayet mutlaka gösterilmelidir,gibi görüşler veren İl Çevre Müdürü “Biz bunları izlemekle de yükümlüyüz..” ifadelerini kullandı.

Daha sonra,bazı teknik açıklamalarda bulunan Karabük İl Çevre Müdürü Hasan ÖZTÜRK “Bu alanlarda yapılacak olan herhangi bir düzenleme Komisyon Kararı olmadan,Komisyon kararı çıkmadan yapılamaz.Komisyonun uygun gördüğü şekilde,izin verildiği şekil de yapılabilir.Biz burada bir ağaç bile yıkılsa tutanağını tutup bildirmekle yükümlüyüz.Kendi başımıza karar verdiğimiz durum kesinlikle yoktur.Kültürel yapının ve doğal bütünlüğün bozulmaması için her önlemi alırız..” görüşlerini de dile getirdi.

Öte yandan,KARDEMİR Yönetiminin Yenişehir Bölgesi’nde yapmaya başladığı bakım,onarım çalışmaları için gerekli izin başvurularını yaptığı ve Komisyon Kararı için beklemeye geçtiği de gelen bilgiler arasında yer almaktadır.Bununla beraber “AKKAYA HAMAMI Çevre için ve Karabük-Bartın Karayolu için düşünülen çalışmalar noktasında da..” İl Çevre Müdürü Hasan ÖZTÜRK’ÜN verdiği bilgiler çerçevesi içinde hareket edilmesi de istendi.

2 kişi görüş bildirdi

  1. Yorumcu başı

    Müdür haklı.Yenişehir Sit alanı ise Kübanaların bakım ve onarımını kurula getirmek,kafadan bakım onarım yapmamak gerekir.Kurulunda Kardemire zorluk çıkarmaması,özellikle Türkiye’nin ilk modern ve planlı yerleşim yeri olan ve gelecek nesillere korunarak sit alanı olarak bırakılması gereken Yenişehir’in üstünden gözlerini ayırmaması gerekir.

  2. Bulut

    Müdür beye, doğayı, çevreyi korumanın yanında işlerin yasal ve hızlı şekilde ilerlemesini sağladığı, ılımlı yaklaşımlarını ve karabük için özverili çalışmalarını tebrik ediyorum ve bir karabüklü olarak teşekkür ediyorum.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP Genel Başkanı Özel, Erbaa’daki patlamayla ilgili Tokat Valisi Hatipoğlu’ndan bilgi aldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erbaa ilçesinde bir bağ evindeki patlamaya ilişkin Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'ndan bilgi aldı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Özel, Erbaa'daki bir bağ evinde 5'i jandarma 7 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Tokat Valisi Hatipoğlu ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sabri Küyük ile telefonda görüştü.

Olay ve yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi alan Özel, partisinin Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ı süreci takip etmesi için görevlendirdi.