Yeşilaltay Çifti’nin Yörük Köyü Sevdası

Esra Oğuzkağan Özkan
Yayın Tarihi: 04.10.2024 11:57
A+ A-

Karabük’ün tarihi evleriyle ünlü Dünya Miras Kenti Listesi’nde yer alan Safranbolu ilçesinin güzide köyü Yörük Köyü, tanınmış ses sanatçılarından Hülya Atacan Yeşilaltay’a ilham kaynağı oluyor. Sanatçı, ailesiyle birlikte baba yadigarı evine sahip çıkıyor.

Yörük Köyü’nde vakit geçirmeyi çok sevdiğini açıklayan Ses Sanatçısı Yeşilaltay, Klasik Türk Müziği’nin tıpkı Yörük Köyü gibi yaşamının vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurguladı.

Ses Sanatçısı Yeşilaltay; “Benim iki mesleğim var ve bu iki mesleğimi uyumlu olarak yaşamım boyunca birlikte yürütmeye çalıştım. Şişecam’a bağlı büyük bir kuruluşta konstrüktör ressam olarak görevime devam ederken Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT)’nin açtığı ses yarışmasından aldığım ödül sonrasında bantlar doldurarak, TRT’deki görevime de devam ettim.
Şişecam’da da uzun yıllar koro şefliği yaparak konserler verdim. Halen musiki çalışmalarıma devam ediyorum ve özel solo konserler ile teklifleri değerlendiriyorum. Bunun yanı sıra Üsküdar Musıki Cemiyeti icra heyetindeyim ve ayrıca cemiyetin arşiv sorumlusu olarak görev yapıyorum.
Yunanca dilini bildiğim için Patrikhane’ye bağlı olan metropolitliğin Dafnes adlı korosununa devam ederken bu dönem koronun yedek hocası seçildim ve yurt dışında konserler verdik. 

Bu arada 2023-2024 yılı Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu Ambalaj Grafik Tasarım bölümünü birincilikle bitirerek mesleğime bir yenisini daha ekledim. Ambalaj Grafik tasarım çalışmaları da yapmaktayım.

Babamın dedesi kütüğümüzde Çeyrekgil olarak geçmektedir; ancak soyadı kanunu ile “Atacan” soyadını almışız. Leyla Gencer ve Cemil İpekçi ile baba tarafından akrabalığımız var. Sadece baba tarafımda değil, dayılarımın ve anneannemin de sesi oldukça güzeldi. Sanırım müzik tutkusu, hem baba tarafım hem de anne tarafımdan geldi. Beste çalışmalarım ve kitaplarım var. Musikide Üslup Tavır adlı kitabımda, anılar ve röportajlar yer alıyor. Diğer bir kitabımda ise ilhamını insandan alan Bestekâr Varujan Zilciyan’a ait Ermeni bir bestekarın hayatı ve eserleri anlatılıyor. Babamın şiirleriyle, benim şiirlerimin bulunduğu bir başka kitap ise Yörük Köyü’nün de içinde yer aldığı “Aşk ve Hasret” adını taşıyor” açıklamasında bulundu.

Ayrıca İstanbul’un Sesi Koro’sunda tenorluk yapan, Galatasaray ve İstanbul Cemiyeti’nin tanınmış isimlerinden Avukat Lütfü Ertuğrul Yeşilaltay ise Eşi Hülya Atacan Yeşilaltay ile birlikte Yörük Köyü’nü çok sevdiklerini ifade etti. Yörük Köyü’ndeki evlerinde mutlu olduklarını açıklayan Yeşilaltay Çifti: “Yörük Köyü’nde vakit geçirmek, bize çok iyi geliyor” diyerek mutluluklarını dile getirdi.

Hülya Atacan Yeşilaltay, Yörük Köyü’nde hayata bakışını şöyle kaydetti: “Müzik hayattır. Ağlatır, güldürür, duygulandırır, aşık eder, şaşırtır, bazen yaşamın sevinci, bazen de hüznü olur. Tüm duygular, şarkılarda, güftelerde gizlidir. Hangi dil ve hangi müzik türü olursa olsun, melodi içinize işliyorsa orada hayat vardır. Müzik de kitap da evrenseldirKitap okumak, ufkunuzu genişletir. Sosyalleşmenizi sağlar, bilgi ve becerinizi geliştirir. Kitaplarda, yaşamın sevincini, korkuyu, hüznü, aşkı, komediyi, dramı, bilgi ve beceriyi, yaşama dair her konu ile hayatı bulursunuz. Kitap hayattır” 

Haberin videosu için tıklayınız. 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde boy limitinin altında avlanan 162 kasa balığa el konuldu.

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı İnebolu TCSG 96 Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, ilçenin Evrenye köyünde bulunan balıkçı barınağında denetim gerçekleştirdi.

Bir minibüsün içinde avlanabilir boy sınırından küçük 162 kasa istavrit, çinekop ve lüfer bulunduğunu gören ekipler, el koydukları balıkları İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne teslim etti.

Minibüsün sahibi Y.A'ya Su Ürünleri Kanunu'na muhalefet suçundan 10 bin 494 lira idari para cezası uygulandı.

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427