Yeşilyurt Belediyesinden çiftçilere yerli tohum desteği

Yeşilyurt Belediyesinden çiftçilere yerli tohum desteği

Yayın: 15.08.2023 13:58
Paylaş:
A+ A-
Yeşilyurt Belediyesinden çiftçilere yerli tohum desteği

TOKAT (AA) – Yeşilyurt Belediyesi, kendi imkanlarıyla yerli arpa tohumunu çoğaltarak çiftçilere tohum desteği verecek.

Yeşilyurt Belediyesince 80 dönüm alana ekilen seymen cinsi yerli arpanın hasadı yapıldı.

Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz, AA muhabirine, belediye olarak çiftçinin ve üreticinin yanında yer almak için projeler geliştirdiklerini söyledi.

Yılmaz, “Bu amaçla yapmış olduğumuz AR-GE çalışmaları doğrultusunda yerli ve milli tohuma yönelik bir çalışma başlattık. Kardeş belediyemiz olan İstanbul Silivri Belediyesi ile diyaloğa geçerek bize 400 kilograma kadar seymen cinsi yerli arpa tohumu yollamasını istedik. Sağ olsun Silivri Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz da bu isteğimizi yerine getirerek bize tohumları yolladı, Buradan kıymetli başkanımıza şahsım, ve Yeşilyurtlu çiftçilerimiz adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Geçen yıl küçük bir alana ektikleri tohumları çoğalttıklarını aktaran Yılmaz, “Bu sene de 80 dönümlük bir alana ekerek bereketli bir hasatla tohum miktarımızı 25 tona kadar çıkarmayı başardık. Şimdi önümüzdeki ekim sezonunda elde etmiş olduğumuz tohumları ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturu ile çiftçilerimize ücretsiz bir şekilde dağıtacağız. Şimdiden çiftçilerimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Erbaa’daki patlamayla ilgili Samsun’da yakalanan 2 kişi Tokat’a getirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 12:12
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Erbaa ilçesinde bir bağ evinde meydana gelen patlamada 5'i jandarma personeli 7 kişinin yaralanmasıyla ilgili Samsun'da yakalanan 2 kişi Tokat'a getirildi.

Olayın ardından Samsun Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine aracı takibe alarak 2 kişiyi gözaltına aldı.

Tokat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 2 kişiyi Tokat'a getirdi. Zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

Öte yandan Vali Numan Hatipoğlu, patlamada yaralanan askerleri tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Karayaka beldesi Hürmüzlü Mahallesi'nde dün akşam bir bağ evinde bulunan bazı kişilerin yüksek ses çıkardığı ve çevreye rahatsızlık verdiği ihbarı üzerine bölgeye jandarma ekibi sevk edilmiş, adrese varan ekipler, içeri girdiklerinde henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana gelmişti. Olayda 5'i jandarma personeli 7 kişi yaralanmıştı.