Yılmaz “ Çok verimli ziyaretler gerçekleştirdik”

Halil Kızılyer
Yayın: 22.07.2024 12:39
A+ A-

Öz Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci  ile birlikte Japonya’nın başkenti Tokyo’da bir dizi çalışma ziyaretleri gerçekleştiren Öz Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, yapılan ziyaretleri gazetemize değerlendirdi. Tokyo’da yaptıkları çalışma ziyaretlerinin çok verimli geçtiğini belirtti.

Aralarında Öz Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz’ında bulunduğu bir heyet bir dizi sendikal temaslarda bulunmak üzere, Japonya’nın başkenti Tokyo’da çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Çalışma ziyareti ve sendikal görüşmelere Öz Çelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin yanı sıra, Genel Sekreter Ahmet Çolak, Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, Kayseri Şube Başkanı  Rüstem Çabuk ve Sendika  Dış İlişkiler Uzmanı Meltem Toraman Soğuksu katıldı.

ZİYARETLERİ GAZETEMİZE DEĞERLENDİRDİ

Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılan ziyaretleri gazetemize değerlendiren Öz Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz “ Ziyaretlerimizin  ilk durağı Japonya’daki 7 IndustriALL Küresel Sendika üyesinden oluşan ve imalat sektörlerinde yaklaşık 450 bin işçiyi örgütleyen bir konsey olan “IndustriAll Küresel Sendika, Japon Kimya Ve Enerji Endüstrisi İştirakleri Federasyonu (IndustriAll-JAF)” oldu. Kimya, İlaç, Enerji (Elektrik, Nükleer, Gaz, Petrol), Kauçuk, Kâğıt Hamuru ve Kâğıt ile Cam, Seramik, Çimento ve ilgili sektörlerde faaliyet gösteren IndustriALL-JAF’ın Genel Sekreteri Yoshiki ITO ve Genel Sekreter Yardımcısı Minae EJIMA ile bir araya gelen Genel Başkan Değirmenci başkanlığındaki heyet, yapılan görüşmede uluslararası sendikal işbirliği konularını ele aldı. Görüşmede ayrıca Filistin’deki İsrail zulmünün durdurulması için destek talebi de  dile getirildi.

Tokyo’daki ikinci durak ise Japonya-Tokyo Türk Büyükelçisi Korkut Güngen oldu. Güngen ile Türk-Japon ilişkileri ve bölgesel konular hakkında bir takım görüşmelerde bulunuldu. Genel Başkan Değirmenci, Büyükelçi Güngen’e milletimizi ve ülkemizi temsil noktasında başarılar dileyip, hediye takdiminde bulunuldu.

Daha sonra Genel Başkanımız  Yunus Değirmenci  ve beraberindeki heyet, Japon Sendikaları Konfederasyonu JTUC-RENGO’ya uluslararası sendikal işbirliği noktasında bir ziyaret gerçekleştirdik. Yaklaşık 7 milyon üyesi bulunan JTUC-RENGO Başkanı Tomoko YOSHINO ve Genel Sekreter Yardımcısı Yoshiko NORIMATSU ile sendikal görüşme gerçekleştirildi. JTUC-RENGO Başkanı YOSHINO; her türlü sendikal faaliyetler için Türkiye ile işbirliği yapmaktan mutlu olacaklarını ifade ederek HAK-İŞ Konfederasyonu ile sık sık çeşitli platformlarda bir araya geldiklerini ifade etti. Heyetimiz  son olarak, Japonya Metal İşçileri Sendikaları Konseyi’ni (JCM) ziyaret ederek, JCM Genel Sekreteri Toshiya Umeda ve Genel Sekreter Yardımcısı Hideyuki Hırakawa ile yerel ve küresel bazda metal sektöründeki gelişmeleri ve son durumu hakkında verimli bir görüşme gerçekleştirildi” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da otomobillerden hırsızlık yapan yabancı uyruklu 2 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.09.2024 08:52
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da, araç kapılarının kilitlenmesini önleyen sinyal kesici cihaz kullanarak otomobillerden hırsızlık yaptıkları belirlenen yabancı uyruklu 2 şüpheli gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, farklı tarihlerde sinyal kesici cihaz kullanarak otomobillerden hırsızlık yapan kişilerin tespit edildiği belirtildi.

Güvenlik birimlerince yapılan çalışmalar kapsamında kamera kayıtlarının incelendiğine işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Israrlı takip ve yapılan çalışmalar sonucu Cevahir Alışveriş Merkezi otoparkında yabancı uyruklu E.T. ve A.H. yakalanmış, adli mercilerden alınan talimata istinaden üzerlerinde yapılan aramada araç kapılarının kilitlenmesini önleyerek araçların soyulmasında kullanıldığı değerlendirilen 2 jammer cihazı ele geçirilmiştir.”

Açıklamada, şüphelilerin cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alındığı kaydedildi.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331