Yenice-Karabük Dernek Başkanı Yirmibeşoğlu’dan Birlik Medya’ya ziyaret

Yenice-Karabük Dernek Başkanı Yirmibeşoğlu’dan Birlik Medya’ya ziyaret

Yayın: 29.03.2023 13:41
Paylaş:
A+ A-

Almanya Yenice-  Karabük ve Çevresi Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Yalçın Yirmibeşoğlu Almanya’da Karabük, Bartın ve Zonguldak bölgesinde toplam 600 bin bölge insanın bulunduğunu bunun yaklaşık 35 ‘binini Karabük’lülerin oluşturduğunu söyledi.

Üç ay önce Almanya Yenice-Karabük ve Çevresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığına seçilen Yalçın Yirmibeşoğlu, Birlik Medya ziyaretinde Karabük ve Yenice’de bazı faaliyetlerde bulunmak için geldiğini söyledi. Hayalinin gurbetteki hemşehrilerimizle burada bulunanlar arasında bir köprü kurmak olduğunu belirten Başkan Yirmibeşoğlu “ Yaklaşık 30 yıldır derneğimiz var. Derneğimiz Almanya’da ki gurbetçilerimize yönelik ama bizimin  her zaman Karabük ve Yenice ile bütünleşmemiz vardı. Karabük ve Yenice’de her zaman farklı faaliyetlerimiz oldu. Burada yapacağımız faaliyetler nedeniyle bende Yenice’ye geldim. Almanya’da , Karabük, Bartın ve Zonguldak olmak üzere toplam 600 bin bölge insanımız var. Bunların içinde 35 ‘ bine yakını Karabük’lü.  Benim her zaman hayalimdi dernek başkanı olursam burada ki hemşerilerimiz  ile gurbetteki hemşerilerimiz arasında köprü olmaktı.  Bunun için geçtiğimiz günlerde milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, sivil toplum örgütlerinin  başkan ve yöneticileri ile birlikte bir iftar yemeğinde buluştuk. Çok güzel bir organizasyon oldu.

Almanya’da iş yeri olan yaklaşık bin tane Yenice’li hem şehrimiz var.  Dernek olarak deprem bölgesine 25 tır giyim ve gıda malzemesi gönderdik. Yine Ramazan ayı nedeniyle Yenice ilçemizde bazı yardımlarda bulunduk. Bu ve buna benzer yardımlarımız devam edecek” dedi(Sadık Arslan)

 

 

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CW Enerji, Tekirdağ’da bir firmanın çatısına GES kurulumu gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.05.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – CW Enerji, Tekirdağ'da faaliyet gösteren bir firmanın çatısına 3429,14 kilovat pik (kWp) gücünde güneş enerjisi santrali (GES) kurulumunu tamamladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, CW Enerji'nin güneş panelleri firmaların çatısında yerini almaya ve sürdürülebilir geleceğe katkı sağlamaya devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CW Enerji Üst yöneticisi (CEO) Volkan Yılmaz, Tekirdağ'da faaliyet gösteren bir firma ile anlaşma yaptıklarını belirterek, “Firmanın çatısına 3429,14 kWp gücünde GES kurulumunu tamamladık. Bu GES ile firma yıllık ortalama 1 milyon 744 bin 195 kilogram karbon salımının önüne geçecek ve yılda 263 ağacı kurtarmış olacak. Bir firmayı daha güneş panellerimiz ile donattığımız ve sürdürülebilir geleceğe bir adım daha attığımız için mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

CW Enerji olarak, AR-GE çalışmalarıyla sektörün gelişim çıtasını bir üst seviyeye taşımaya devam ettiklerini ifade eden Yılmaz, “Üretim kapasitemizi yıllık yaklaşık 1,8 gigavata çıkardık. Son teknoloji ile tasarladığımız AR-GE merkezimizde geliştirdiğimiz çalışmalarımızla, sektörün ihtiyaçlarına göre ürünler üretiyor ve güneş enerjisini her alanda kullanmak üzere ürünler geliştiriyoruz. Kendimizi sürekli geliştirmeye, ülke ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sunmaya ve katma değerli ürünlerimiz ile sektör adına kazanımlar sağlamaya devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.