Yürekören Köyü Muhtarlığı Özgür Ertaş’a emanet

Yürekören Köyü Muhtarlığı Özgür Ertaş’a emanet

Yayın: 06.04.2024 16:42
Paylaş:
A+ A-

Ovacık Yürekören köyü muhtarlığı görevine seçilen Özgür Ertaş ilçenin en genç muhtarı ünvanını aldı.

30 yaşındaki Ertaş seçim sürecini ve yeni döneme dair yapacaklarını birlik Medya’ya anlattı. Karabük’e 60, Ovacık merkeze 25 kilometre mesafede bulunan köyde tarım ve hayvancılıkla uğraşan genç muhtar, “Bizi muhtarlık vazifesine seçerek teveccüh gösteren, oy veren vermeyen herkese teşekkür ederim. Artık seçimler geride kaldı. Benden önce görev yapan muhtarımız Mevlüt Şahin, ondan önce muhtarlık yapan Satılmış Ertaş başta olmak üzere Yürekören’e hizmet eden bütün büyüklerimize teşekkür ediyor, aramızda olmayanları rahmetle yad ediyorum” dedi.

Bütün muhtarların mazbatalarını bayramdan sonra alacaklarını hatırlatan muhtar Ertaş, Yürekören için önceliklerinin su ve kanalizasyon sorunu olduğunu belirterek, “Su ve kanalizasyon konusunda İl Genel Meclisi üyelerimizin desteğini alacağımıza inanıyorum. Köy mezarlığımızın iç temizliği ve çevre düzenlemesi ile ara sokaklardaki eksik kalan parkelerin tamamlanması, köy odamızın alt taraftaki kısmının bakımın yapılması gibi sorunlarımızı da peyder pey gidermek için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

BAYRAM MESAJI

Yaklaşan Ramazan bayramı dolayısıyla bir de mesaj yayımlayan Ovacık Yürekören Köyü Muhtarı Özgür Ertaş şunları söyledi;  “Mübarek Ramazan ayının son günlerini yaşıy  oruz. Dün gece bin aydan daha hayırlı kadir gecesini eda ettik. Şimdi bütün Müslüman alemini bayram heyecanı sardı. Yardımlaşma, dayanışma, beraberlik ve minnet duygularının yoğun olarak hissedildiği bu mübarek günler vesilesiyle şimdiden başta kıymetli Yürekören sakinlerimiz olmak üzere aziz milletimizin ve İslam aleminin Ramazan bayramını tebrik ediyorum.”

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gürsoy Vakfı “Erbap” projesiyle yeni ustalar yetiştiriyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Kültürel mirasın korunması adına çalışmalar yürüten Gürsoy Vakfı, “Erbap” projesiyle sektöre alanında yetişmiş genç yetenekler kazandırıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Gürsoy Grup bünyesindeki Güryapı İnşaat ve Restorasyon AŞ, kültürel mirasın korunması ve yaşatılması adına önemli projeler yürütmeye devam ediyor. Alanlarında uzmanlaşmış kişilerin deneyimlerini genç yeteneklerle paylaşmasına olanak sağlayacak olan proje, mayıs ayında alacağı başvurular ile sektöre yeni yetenekler kazandırma fırsatı sunacak.

Vakıf, kültürel dokuyu koruyan ve gelecek nesillere aktarımı sağlayan sosyal sorumluluk projelerinde “liyakata” odaklanıyor.

Usta-çırak ilişkisiyle uzmanlar gençlere kariyerleri için teknik detayları, geleneksel işçiliği, tarihi dokuyu koruyarak hassas restorasyon becerilerini geliştirmeyi öğretecek.

Proje kapsamında Gürsoy Grup bünyesinde bulunan Güryapı şantiyelerindeki atölyelerde, üniversitelerin restorasyon bölümlerindeki gençlere staj imkanı sunulacak. Atölyelerde staj gören gençler, mesleki becerilerini geliştirirken aynı zamanda staj sonrası iş olanakları ile sektörde yer bulma fırsatı da elde edebilecek.

Hem yurt içi, hem de yurt dışı atölyelerde staj gören gençler farklı iş deneyimleri kazanarak, uluslararası alanda kendilerini geliştirme imkanı bulacak.