Bölgenin Sesi Gazetesi
 

Yuva Çocuklarına İftar Sofrası

Yayın: 01.07.2015 10:23
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Diyanet Vakfı Karabük şubesince çocuklar için İftar Sofrası düzenlendi. Karabük Sevgi Evlerinde kalan çocuklarla Müftülüğün yürüttüğü “63 Yetim 63 Umut” projesinde yer alan çocuklar İftar Sofrasında bir araya geldi.

Tasavvuf musikisi ve Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından ezanla birlikte iftar edildi.

Müftülük salonunda gerçekleştirilen iftar sofrasında konuşan İl Müftüsü Halil Bektaş, “Gençlerimiz geleceğimiz ve umutlarımızdır. Onların iyilik atmosferini teneffüs etmeleri, bu yüce değerleri gönüllerinde yaşatarak büyümeleri her şeyin üzerinde bir kazanım olacaktır. Ramazan ayı da bunun için en müsait mevsimdir. Çocuklarımızla birlikte ramazan sofrasında bulunmak ramazanda yaşanılabilecek en güzel duygudur. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İftara Diyanet İşleri Başkanlığından Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut da katılarak bir konuşma yaptı. Akbulut; Diyanet İşleri Başkanının selam ve sevgilerini çocuklara ilettikten sonra bu Ramazan’ın ana temasının “Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her Zaman” olduğunu belirterek, iyilik kavramının çeşitli boyutlarını dile getirdi.

Programda; Vali Yardımcısı Erkan Çapar, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri İsa Saim, Karabük Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, Müftü Yardımcıları Mehmet Türkoğlu, İ.Halil Demir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ali Gündüz, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Münir Kozolkaya da hazır bulundu.

Programın sonunda İl Müftüsü Halil Bektaş, davete katılan çocuklara diş kirası olarak çeşitli hediyeler dağıttı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te otobüs yola çıkan domuza çarptı

Yayın: 23.09.2023 00:48
Kaynak: AA
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Karabük'ün Eflani ilçesinde otobüsün çarptığı domuz telef oldu.

İstanbul'dan Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesine cenazeye gidenleri taşıyan M.Ö. yönetimindeki 34 ZC 8219 plakalı İstanbul Büyükşehir Belediyesine ilişkin otobüs Akören köyü Kayalar Mahallesi yakınlarında yola çıkan domuza çarptı.

Çarpmanın tesiriyle otobüsün ön tamponuna sıkışan domuz telef oldu.

İhbar üzerine olay yerine jandarma ve itfaiye grupları sevk edildi.

Kazada yaralanan olmazken domuz takımlarca bulunduğu yerden çıkarıldı.