Zeray İnşaat, Dilasa Orman projesini tanıttı

Zeray İnşaat, Dilasa Orman projesini tanıttı

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 05.10.2023 16:00
Paylaş:
A+ A-

KOCAELİ (AA) – “Çevreye hassas sağlıklı ev” mottosuyla konut dalına yeni bakış açısı kazandırmayı hedefleyen Zeray, Dilasa Orman projesini tanıttı.

Zeray AŞ İdare Şurası Lideri Zeki Zeray, Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki Zeray Dilasa Orman Satış Ofisi'nde yapılan tanıtım törenindeki konuşmasında, projenin, bölümdeki dönüşüme öncülük eden misyonla, sıhhat ve tabiat konseptine uygun olarak geliştirildiğini, tabiatla bütünleşebilen, etrafa saygılı ve çağdaş dizayna sahip olduğunu belirtti.

Kocaeli'nin, Türkiye'nin en değerli lokasyonlarından ve ülke iktisadının amiral gemisi niteliğindeki kenti olduğunu belirten Zeray, “Asya ile Avrupa'nın kara, deniz, hava ve demir yolu ulaşımının kesiştiği nokta olmasının yanı sıra bir yanda süper Karadeniz kıyıları, bir yanda Marmara denizi, bir yanda Sapanca Gölü, bir yanda kış turizminin merkezlerinden Kartepe ve sırtını Samanlı Dağları'na yaslamış eşsiz noktada yer alıyor. Dilasa Orman projemiz de Kocaeli'nin en özel pozisyonunda, tabiatın içinde, tabiatın ve mimarinin ortak büyüsünü tıpkı anda sunuyor. Adeta kentin pahasına kıymet katan mimariyle insanımız için en hoşunu sunmak Zeray'ı bölümde farklılaştırıyor.” diye konuştu.

Zeray, gayrimenkul dalında 15 yılı geride bıraktıklarına değinerek, Başiskele'de yükselecek yeni projeyle, ilçede hayata geçirdikleri “Zeray County Bahçecik Zeray Güneşi, Zeray Perla, Zeray Korupark, Zeray Şehristan Konakları, Zeray Kent, Gülistan Konakları, Delal Garden, Zeray Bella Bahçecik” projeleri üzere özgün konsept oluşturduklarını kaydetti.

Daha evvel geliştirdikleri projelerde yatırımcılara yüksek prim sağladıklarına işaret eden Zeray, şöyle devam etti:

“Dilasa Orman projemizde de yüksek getiri fırsatı yatırımcılarımızı bekliyor. Hiçbir periyotta kendi yatırım programımızdan sapmadığımız üzere bu süreçte de üretmeye planlarımız dahilinde devam ediyoruz. Temalı ve markalı projelerimizle insanımızı hak ettiği nitelikli hayat alanlarıyla buluşturuyoruz. Mesken alırken, yatırım yapmakla hayatınızı yaşamak ortasında seçim yapmak zorunda kalmadığınız efektif projelerimizle her istikametten kazandırmayı hedefliyoruz.”

– “Doğayla ahenk ve yatırımın buluştuğu nokta”

Zeray İnşaat Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Aytül Ayhan da projeyi, “doğayla ahenk ve yatırımın buluştuğu nokta” olarak nitelendirdi.

Salgın sürecinde değişimin hızlandığı gayrimenkul bölümünde yeşil dönüşüm, sağlıklı hayat, erişilebilir ve yaşanabilir konut muhtaçlığının daha sık konuşmaya başladığına değinen Ayhan, “Nüfus ve iklim değişikliği, zelzele ve yeni ekonomik modeller, konut piyasasını tekrar şekillendirirken, yeni geliştirilen konut projelerinin değişen talepleri karşılaması ve geleceğin gereksinimlerine hitap eder nitelikte olması kıymet kazandı.” halinde konuştu.

Ayhan, projeyi kesimdeki dönüşüme öncülük eden misyonla, sıhhat ve tabiat konseptine uygun olarak bölgelerdeki beklenti ve muhtaçlıkları derinlemesine tahlil ederek tasarladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“El değmemiş doğal ormanın adeta kalbinde konumlanan projemiz, dikkat alımlı zerafete sahip çağdaş mimarisinin yanı sıra varlıklı toplumsal donatılarıyla da beğeni topluyor. Bu nedenle Dilasa Orman, yalnızca Kocaeli'den değil tüm Türkiye ve yurt dışından da büyük ilgi görüyor. Dilasa Orman, nefes alan ve aldıran hayat alanlarına, güçlü toplumsal imkanlara sahip proje olarak fark yaratıyor.”

– Her yaştan insanın gereksinimlerine karşılık veriyor

Zeray Dilasa Orman Satış Müdürü Gonca Yaman, projenin, geniş peyzaj alanlarıyla açık havada sakin ve seçkin atmosfer sunduğunu anlattı.

Dilasa Orman'ın, tabiatın yanı başında yüzme havuzları, yürüyüş yolları, parkları, dinlenme alanları, süs havuzları, tenis kortu, basketbol alanı, fitness salonu, pilates ve yoga odası, açık ve kapalı çocuk oyun parklarıyla her yaştan insanın gereksinimlerine farklı başka karşılık verdiğine dikkati çeken Yaman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Projenin merkezi boyunca konumlandırılan süs havuzları ile aile ömrünü merkezine alan Zeray Dilasa Orman, sakinlerine suyun sağladığı dinginlik ve huzur hissi ile tabiatın eşsiz ambiyansını sunuyor. Tabiatla baş başa kalmak isteyen yerli ve yabacı birçok kişinin uğrak noktası Yuvacık Barajı'na 5 dakika uzaklıkta yer alan Dilasa Orman, İstanbul ve Ankara’nın kolay ulaşım rotasında bulunan ve çarpıcı tabiata sahip Sapanca Gölü’ne 20 dakika, Avrupa’nın en büyük doğal hayat parkı Ormanya'ya 15 dakika, kış tatili denilince birinci akla gelen merkezlerden Kartepe'ye 25 dakika aralıkta bulunuyor.”

Çevreye hürmete odaklanarak 65 bin metrekare alana inşa edilen Dilasa Orman, farklı gereksinimlere tahlil sunan daire alternatifleriyle dikkati çekiyor. 20 blokta 660 daire bulunan projede, katta 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 daire seçeneklerinin yanı sıra katta villa konforu sunan bahçe dubleks ve panoramik görüntüsüyle göz kamaştıran teras dubleks olarak tasarlanan daireler de yer alıyor.

Zeray İnşaat Medya ve Planlama Yöneticisi Yasemin Dinçok'un tertibiyle lansmanı yapılan projenin, 30 Aralık 2024'te tamamlanması planlanıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Doğu Karadeniz’den 4 ayda 9 ülkeye bal ihracatı

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Doğu Karadeniz'den ocak-nisan döneminde ABD başta olmak üzere 9 ülkeye bal satıldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, AA muhabirine, bölgeden 4 ayda 218 ton bal ihraç edildiğini söyledi.

Dış satımdan 894 milyon 471 bin dolar kazanç sağlandığına dikkati çeken Kalyoncu, “ABD, 462 bin 563 dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. ABD'yi 198 bin 750 dolarla Almanya, 96 bin 216 dolarla Suudi Arabistan takip etti. Bölgeden söz konusu dönemde Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Azerbaycan, Belçika ile Birleşik Krallık'a da bu dönem bal satıldı.” diye konuştu.

Kalyoncu, ihracatı artırmaya yönelik çalışmaları önemsediklerini vurgulayarak, bal ihracatının, organik, coğrafi işaretli ve markalı ürün ihracatıyla daha da artırılabileceğini ifade etti.

Bal üretimi açısından bu yıl hava şartlarının iyi geçtiğini, bunun da rekolteyi artıracağını dile getiren Kalyoncu, “Türk balını dünya piyasalarında kalitesiyle marka haline getirmemiz gerekiyor. Kaliteli ve en üst ambalajlarda Türk balının üretimi için ilgili kurumların etkin denetimler yaparak, asla ödün verilmemesi önem arz ediyor.” değerlendirmesini yaptı.