Zirvede “Macera Parkuru” Keyfi

Zirvede “Macera Parkuru” Keyfi

Yayın: 22.09.2020 22:23
Paylaş:
A+ A-

Türkiye’nin en büyük blok ormanlarının yer aldığı Karabük’ün Yenice ilçesine hakim zirvede kurulan ve doğa severlerin büyük ilgisini çeken Ihlamur Teras, macera tuttuklarının da ilgisini çekmeye hazırlanıyor.
Ağaçları, derin vadileri, akarsuları ve barındırdığı yaban hayatı çeşitliliğiyle Avrupa’nın 100 orman sıcak noktasından biri kabul edilen Yenice, doğa turizminin önemli noktalarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Yenice Belediyesinin hayata geçirdiği ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) desteği ile 70 bin metrekare alan içerisinde bungalov evlerinin bulunduğu Ihlamur Terası’nda açılan Flora (Bitki) ve Fauna (Hayvan) Müzesinin yanında belediye tarafından macera tutkunları içinde hayata geçirilen “macera parkuru” da bölgede ilk olma özelliği taşıyor. Çam ağaçlarına halatlarla konuşlandırılan macera parkuru hem adrenalin, hem de zirvede doğa resitali heyecanı da sunuyor.
Yenice Ihlamur Teras İşletme Müdürü Aşkın Uzunkara, yaptığı açıklamada, Ihlamur Teras’ın Yenice’nin doğa turizminin gözde bir tesisi olduğunu söyledi.
Yenice Belediyesi tarafından yapılan tesiste daha önce restoran ve konaklama imkanları olduğunu, çeşitlendirme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Uzunkara, “Bunun yanında buraya gelen insanların biraz daha zaman geçirmesi için bu macera parkını düşündük. Daha önce salıncak ve yaban hayatı müzemiz vardı. Macera parkuru şuanda hizmete açıldı. 15 yaş üzerindeki müşterilerimize bu parkurdan 10 lira gibi bir cüzi miktarla geçirtiyoruz. Bildiğim kadar yakın coğrafyamızda bu tarz bir macera parkı yok” dedi.
Zipline ve paintball projelerini hayata geçireceklerini de aktaran Uzunkara, “Macera parkına 15 yaş sınırı koyduk, küçük çocuklar da çok talep etti. Belediye Başkanımız Zeki Çaylı çocuklar için de macera park oluşturmak için hazırlık talimatlarını verdi. Güvenlik en üst seviyede. Parkurda yürüyecek müşterimizin tüm güvenliği standart dağcı malzemeleriyle güvence altına alındı. Onların kullanımı gösteriliyor, buradaki görevli arkadaşımızla yürümesi sağlanıyor” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bolu’da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu'da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” gerçekleştirildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulunca sıfır atık ve geri dönüşüm konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen program TSO konferans salonunda yapıldı.

Vali Yardımcısı Abdullah Şen, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, çevrenin çok önem arz ettiği bir asırda yaşandığını vurguladı.

Şen, bu konuda toplumun topyekun mücadelesinin gerekliliğine dikkati çekerek, “Toplumsal katılım açısından farkındalık gerekiyor. Bu konu katılımcılardan hane halkına kadar çok detaylı olması lazım. Evlerdeki duyarlılık, şuur, bakanlığımızın ve belediyelerimizin koymuş olduğu geri dönüşüm kutularına çöp atarken de öne çıkmalı.” diye konuştu.

Bolu TSO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ayarcan, artan tüketim ve üretim faaliyetlerinin doğal kaynakların tükenerek çevre kirliliğinin artmasına yol açtığını belirtti.

Sürdürülebilir geri dönüşüm ve sıfır atığın, iş dünyasında da çevresel etkileri en aza indirerek doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Ayarcan, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılabilmesi, atığın miktarının azaltılması, toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesinin her yeni günde daha çok önem kazandığını kaydetti.

TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce de sıfır atığın sadece azaltmak değil aynı zamanda tüketim alışkanlıklarının değişmesi anlamına da geldiğinden bahsetti.

Tüketim alışkanlıklarının değiştirilerek kaynakların daha bilinçli kullanılmasının sürdürülebilir yaşam tarzının benimsenmesi anlamına geldiğini de söyleyen Yüce, “Ülkemizde başlatılan Sıfır Atık Projesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla küresel çevre hareketine dönüşmüştür. Tüketimin arttığı günümüzde, satın aldığımız ürünlerden kullandığımız malzemelere kadar her gün bilinçli seçimler yapmak, alışkanlıklarımızı, seçimlerimizi ve üretim süreçlerimizi tabiata uyumlu hale getirmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sunum yapan TOBB Çevre Müdürlüğü uzmanı Esin Özarslan, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında Türkiye ve Avrupa'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Programda ayrıca, tarımda ve sanayide sürdürülebilirlik, sanayide sıfır atık stratejileri ve uygulamaları, iklim değişikliği, yeşil mutabakat ve karbon ayak izi oturumları gerçekleştirildi.