Zorlu Enerji, yeni projesiyle “altın sertifika” almaya hak kazandı

Zorlu Enerji, yeni projesiyle “altın sertifika” almaya hak kazandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.01.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Zorlu Enerji Osmangazi Elektrik Perakende, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği “Duyarlı Ol!” (do!) projesi kapsamında “altın sertifika” aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Zorlu Enerji Osmangazi Elektrik Perakende, “Akıllı Hayat 2030” vizyonu doğrultusunda Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerindeki ofislerinde uyguladığı projeyle “altın sertifika” almaya hak kazandı.

Yönetişim, sürdürülebilir satın alma, enerji yönetimi, su yönetimi ve atık yönetimi konularını ele alan bir entegre çevre yönetimi ve iç iletişim projesi olan proje, çalışma alanlarında farkındalık yaratarak çalışanların tüketim alışkanlıklarını pozitif yönde değiştirmeyi ve bu sayede kaynak tasarrufu sağlamayı hedefliyor.

Kurumlara rehberlik sağlayarak sürdürülebilir tüketim kültürü oluşturmaya hizmet eden proje ile çalışanların günlük hayatlarında kaynak tüketimi ve geri dönüşüm konularında sorumlu bireylere dönüşmeleri amaçlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zorlu Enerji Osmangazi Elektrik Perakende Direktörü Cihan Tunç Ertunç, şirketin yenilenebilir enerji alanında sürdürülebilirlik odaklı faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Sürdürülebilirlik perspektifimiz doğrultusunda sektörde bir ilke imza atarak hizmetini dijitalleştiren ilk şirket olduk. Bu kapsamda Dijital Abonelik Hizmetleri'ni devreye alarak iş süreçlerimizi hızlandırıp müşteri memnuniyetini artırdık ve kağıt, su, yakıt tasarrufu sağlayarak iklim krizi ile mücadelede kazanımlar sağladık. Bunun yanı sıra tüm ofislerimizi Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti Sistemi ile belgelendirerek elektrik üretim ve tüketiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz. Ofislerimizdeki uygulamaları da daha çevre dostu ofis uygulamalarıyla güncelliyor, karbon ve su ayak izimizin çevre üzerindeki etkilerini basit ve uygulanabilir kaynak yönetimiyle azaltıyoruz.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

INVAMED Başkanı Dinç’ten 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – INVAMED Başkanı Raşit Dinç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Dinç, mesajında, INVAMED ailesi olarak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı minnet, gurur ve geleceğe olan inançlarıyla kutladıklarını belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 105 yıl önce, milletin birliği, beraberliği ve bağımsızlığı uğruna vereceği mücadeleyi başlatmak için Samsun'a çıktığını aktaran Dinç, “INVAMED olarak, Atatürk'ün, 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.' sözünü parola alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dinç, o günlerde memleketin her bölgesinin işgal altında olduğunu belirterek, mesajında şunları kaydetti:

“Milleti ayağa kaldırmak ve sömürgecileri topraklarımızdan kovmak için Samsun gemisine binenlerin büyük bir cesareti, kararlılığı ve inancı vardı. Samsun'da işaret fişeğini yakarak başlayan, İzmir'de düşmanı denize dökmeye ve oradan da Cumhuriyet'in ilanına kadar giden uzun yol bizlere anlamlı bir miras bırakmıştır. Bugün 19 Mayıs'ın 105. yılında INVAMED ailesi olarak bu inanç ve kararlılık ile ülkemiz için çalışıyoruz.

'Üreten Bir Gelecek' vizyonuyla sürdürülebilir kalkınmanın anahtarı olan bilim, teknoloji ve inovasyona sağlık için yatırım yaparak, Türkiye'yi daha müreffeh yarınlara taşıma kararlılığı içindeyiz. Dün Samsun'a adım atılırken bilim yol gösteriyordu. Bugün de yolumuzu bilim aydınlatıyor. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. yıl dönümünü kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetimiz uğruna mücadele eden herkesi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.”