Zorlu Enerji’nin hedefi her kademede eşit istihdam

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.03.2024 08:24
A+ A-

ANKARA (AA) – Zorlu Enerji Osmangazi Elektrik Perakende, şirketin her kademesinde toplumsal cinsiyet eşitliğini esas alarak ilerliyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak'ta yaklaşık 2 milyon aboneye hizmet veren Zorlu Enerji Osmangazi Elektrik Perakende, toplumsal cinsiyet ve fırsat eşitliği yaklaşımıyla hareket ediyor.

Kadınların iş gücüne katılım oranının artırılmasını, toplumsal ve ekonomik hayattaki varlıklarının güçlenmesini hedefleyen şirkette kadın çalışan oranı yüzde 48 oldu. Yalnızca şirket genelinde değil, idareden üst yönetime kadar tüm kademelerde eşit temsiliyete ulaşmayı hedefleyen Zorlu Enerji Osmangazi Elektrik Perakende'nin orta kademe yöneticilerde kadın çalışan oranı yüzde 42, üst kademede ise yüzde 45'e ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zorlu Enerji Osmangazi Elektrik Perakende Direktörü Cihan Tunç Ertunç, çatısı altında bulundukları Zorlu Enerji'nin, sektörde kendini toplumsal cinsiyet ve fırsat eşitliğini savunan, bununla birlikte önyargılarla mücadele eden bir şirket olarak konumlandığını, kendilerinin de bu doğrultuda hareket ettiğini belirtti.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini bir kurum politikası haline getirdiklerini aktaran Tunç, “İnsan kaynakları süreçlerimizde şirketimizin her kademesinde eşitlik sağlayıp bunu sürekli olarak korumayı amaçlıyoruz. Yalnızca istihdam tarafında değil, toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki farkındalığın tedarikçilerimizden abonelerimize tüm paydaşlarımızda artması için de çalışıyoruz. Büyümenin ve gelişmenin ancak birlikte başarılacağı inancıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum Kültür ve Turizm Müdürü Bektaş, Güney Kore’de Hititler’i anlattı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.09.2024 20:22
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Bektaş'ın Güney Kore'nin Gimhae kentinde düzenlenen sempozyumda, Anadolu'nun ilk medeniyetlerinden Hititler'i anlattığı bildirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Hititler'in başkenti Hattuşa ile Alacahöyük ve Şapinuva gibi antik kentlere ev sahipliği yapan Çorum'da arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan 212 tarihi eser, sergilenmek üzere Güney Kore'ye gönderildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gimhae Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında 7 Ekim'de açılacak sergi öncesi Gimhae Ulusal Müzesi'nde sempozyum düzenlendi.

Sempozyumda İnje, Tanman, Pusan Ulusal, Kyungsun ve Fukuoka üniversitelerinden bilim insanları, Kore'nin geçmişinde yer alan Gaya medeniyetin özellikleri hakkında sunum yaptı.

Hitit eserlerinin sergileneceği sergi için Güney Kore'de bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Bektaş da sempozyumda Hititler'i anlattı.

Bektaş, sunumunda, Çorum'un Hattiler, Hititler, Frigler, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde kesintisiz olarak yerleşim yeri olarak kullanıldığını, kentin 8 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu belirtti.

Çorum'da yer alan Hititler'in başkenti Hattuşa ile Alacahöyük, Şapinuva ve Eskiyapar antik kentleri hakkında bilgi veren Bektaş, bu kentlerde bulunan tarihi eserlerden 212'sinin 7 Ekim'den itibaren sempozyumun yapıldığı müzede 6 ay süreyle sergileneceğini aktardı.

Bektaş ayrıca, 4 antik kentteki kazılarda bulunan binlerce tarihi eserin Çorum, Boğazkale, Alacahöyük müzeleri ile Ankara'da Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve İstanbul Arkeoloji Müzelerinde sergilendiğini kaydetti.

Sempozyumda Çorum tanıtım filmi de katılımcılara izletildi.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331