Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 22.12.2019 20:57
Paylaş:
A+ A-

Spor Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün 2019 yılı faaliyet programında yer alan, 20-22 Aralık 2019 tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilecek olan “Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG ) Basketbol  Grup Müsabakaları” düzenlenen açılış seremonisi ile başladı.

Karabük Yeni Merkez  Spor Salonunda yapılan Açılış Seremonisine Vali Fuat Gürel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, teknik heyetler ve sporcular katıldı.

Sporun tabana yaygınlaştırılması, Kulüplere ve Milli Takımlara alt yapı oluşturulması, amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2013 yılından itibaren uygulamaya koyulan Anadolu Yıldızlar Ligi Müsabakalarına ( ANALİG ) 2019 – 2020 faaliyet programı kapsamında Karabük, Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Amasya, Sinop, Bolu, Samsun, Düzce ve Çorum illerinden 10 kız ve 10 erkek olmak üzere toplamda 20 takım ve 200 sporcu katıldı.

Basketbol Grup Müsabakalarına katılan tüm sporculara ve teknik heyete başarılar dileyen Vali Gürel, “Gençlerimizi çok önemsiyoruz, sizler bizlerin ve milletimizin geleceğisiniz. Sizlerin sağlıklı bir şekilde geleceğe hazırlanmanız gerekiyor. Bu kapsamda devletimiz elinden ne geliyorsa onu sizler için kullanmakta. Ülkemizin 81 ilinde sizlerin iyi yetiştirilmeniz için fiziki şartlar neyi gerektiriyorsa onun için çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Son yıllarda özellikle her ilde  salon ve gençlik merkezi gibi tesisler yapılarak hizmetinize sunuldu. Gençlik ve Spor  Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız aralarında yaptıkları protokoller çerçevesinde hem Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ait hem de Okullarımıza ait salonları çocuklarımızın daha iyi yetiştirilmesi için ortak kullanım kararı alındı. İnşallah sizler kendinizi iyi yetiştirirseniz dünya şampiyonalarında ve olimpiyatlarda ülkemize çok büyük başarılar getireceksiniz, ay yıldızlı bayrağımızı inşallah dünyanın her tarafında dalgalandıracaksınız. Memleketlerinize geri döndüğünüzde ailelerinize selamlarımızı götürmenizi diliyorum. Burada yapacağınız müsabakalarda dostluk ve centilmenlik içerisinde maçlar yapmanızı istiyorum, spor çünkü kardeşlik ve dostluktur.”diye konuştu.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rektör Kırışık KBÜ’lü Akademisyenlere Patent Belgelerini Takdim Etti

Yayın: 26.04.2024 11:20
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü tarafından buluş sahibi akademisyenlerin buluşlarının patentleri alınarak kendilerine patent belgeleri teslim edildi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KBÜ Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Metin Zeyveli ve Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Yılmaz’a yaptıkları çalışmalar sebebiyle almaya hak kazandıkları Patent Belgesini takdim etti.

Rektör Kırışık, Zeyveli ve Yılmaz’ı Rektörlük makamında misafir etti. Gerçekleşen görüşmede Zeyveli ve Yılmaz, yaptıkları çalışmalar ile ilgili Rektör Kırışık’a detaylı bilgi verdi. Zeyveli tarafından geliştirilen “Şerit Şarjör Dolum Makinası” ve Yılmaz tarafından geliştirilen “PID Tabanlı Portatif İnkübatör Cihazı” üzerine bilgi paylaşımı yapıldı.

Rektör Kırışık, buluş sahibi akademisyenlere teşekkür ederek, Zeyveli ve Yılmaz’ın başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu tür yenilikçi projelerin desteklenmesinin önemine işaret eden Rektör Kırışık, ” ‘Bilim Merkezli Öğrenci Dostu Karabük Üniversitesi’ bilime ve bilim insanlarına her türlü desteği sağlamaya ve bunu geliştirmeye devam edecek” dedi.

Görüşmenin ardından Rektör Kırışık tarafından akademisyenlere buluşlarının patent belgeleri teslim edildi.