Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 12.03.2020 21:53
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu: “Velilerimiz, öğrencilerimizi Bakanlığımızın bir talimatı olmadan, açıklaması olmadan gönül rahatlığıyla okula gönderebilirler”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de ilk korona virüs vakasını açıklamasının ardından kent genelinde dezenfekte çalışmaları yürütülürken, Karabük Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullardaki dezenfekte çalışmaları yoğunlaştı.
Karabük Belediyesi ekipleri tarafından Karabük Şehit Alican Öztürk İmam Hatip Ortaokulu’nda sınıflar, yönetici odaları, öğretmen odası, lavabolar tek tek dezenfekte edildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak virüs başladığı andan itibaren başta öğretmenler, öğrenci ve velilere eğitimlerin verildiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığının planlaması ve Karabük Valiliğinin himayelerinde çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini ifade eden Vargeloğlu, “İl Sağlık Müdürlüğü tarafından öğretmen ve tüm personellere eğitimler verildi. Öğretmenlerimiz tarafında da öğrencilerimize hijyen eğitimi verildi. 9 Mart’ta Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un talimatları doğrultusunda tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak hijyen çalışması gerçekleştirdik. Tüm okullarımızda sıvı sabun, yüzey temizleyici gibi malzeme noktasında okullarımızda herhangi bir eksik yok. İl Sağlık Müdürlüğümüz bütün eğitim ve bilgilendirmeleri gerçekleştirdi” dedi.

“Gönül rahatlığıyla okula gönderebilirler”
Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul Aile Birliği destekleriyle dezenfekte çalışmalarının yapıldığını, Karabük Belediyesiyle de ortaklaşa yeni bir çalışmanın başlatıldığını aktaran Vargeloğlu, şunları kaydetti:
“Karabük ilinde bütün okullarımızın dezenfeksiyonu gerçekleştirilecektir. Okullarımızın hijyen noktasında bir sıkıntısı yok. Velilerimiz, öğrencilerimizi Bakanlığımızın bir talimatı olmadan, açıklaması olmadan gönül rahatlığıyla okula gönderebilirler.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi Çocuk Zirvesi’ne damga vurdu

Yayın: 26.04.2024 15:31
Paylaş:
A+ A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Geleceğin Dünyasında Çocuk ve Çocukluk” temasıyla düzenlenen 1. ‘Çocuk Zirvesi’ yoğun ilgi gördü.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gazi Mecliste TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, akademisyenler ve davetlilerin katılımları ile gerçekleştirilen ilk Çocuk Zirvesi’ne Safranbolu Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi gençleri damga vurdu.

Zirvenin açılışında sahne alan Safranbolu Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi gençlerinin müzik dinletisi katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuşmasında gençlerin sergilediği müzik dinletisinden övgü ile söz ederek tebrik etti ve gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Karabük İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ise Karabük’e ve gençlere sundukları imkanlardan dolayı Bakan Göktaş’a teşekkür ederek, 2023 yılında Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler Spor Kulübü oturarak voleybol takımının süper lige çıktığını ve bu yıl EuroLeag’de mücadele edeceğini ifade ederek üzerinde isminin yazılı olduğu takımın formasını takdim etti.