Başkan Köse Vali ve Belediye Başkanını ziyaret etti

Başkan Köse Vali ve Belediye Başkanını ziyaret etti

Yayın: 26.04.2024 14:14
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Karabük Belediye Başkanı olarak seçilen Özkan Çetinkaya’yı ziyaret etti. Ziyaretlerde, bölgesel iş birliği ve  koordinasyonun önemi vurgulandı.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal, Meclis Üyeleri Kemal Akgül, Feyza Şimşek ve Soner Alkan ile birlikte ilk olarak Karabük Valisi Mustafa Yavuz’u ziyaret etti. Vali Yavuz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Köse’ye yeni dönemde başarılar diledi. Başkan Köse’nin Vali Yavuz ile gerçekleştirdiği görüşmelerde, Karabük ve Safranbolu arasındaki çalışmalar ve projeler üzerinde duruldu. Başkan Köse misafirperverliklerinden ötürü Vali Yavuz’a teşekkürlerini sunarak safran çiçeği temalı tablo hediye etti.

Bu ziyaretin ardından Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Karabük Belediye Başkanı olarak seçilen Özkan Çetinkaya’yı ziyaret etti. İki başkan arasındaki buluşma, yerel yönetimlerin dayanışma içinde olmasının önemine dikkat çekti. Başkan Köse, Çetinkaya ile ortak projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. İki başkan birbirlerine yeni dönemde başarı dileklerinde bulundu. Başkan Elif Köse ziyaret sonunda Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya safran çiçeği temalı tablo hediye etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İzmir’de 22. Hipertansiyon ve Kardiyovasküler Hastalıklar Kongresi yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.05.2024 00:12
Paylaş:
A+ A-

İZMİR (AA) – Bu yıl 22'ncisi düzenlenen Hipertansiyon ve Kardiyovasküler Hastalıklar Kongresi, İzmir'in Çeşme ilçesinde gerçekleştirildi.

Onlive Otel'de 3 Mayıs Cuma günü “Görüntüleme Oturumu” ile başlayan ve 3 gün süren kongre, yerli ve yabancı 265 akademisyenin katılım ile yapıldı.

Hipertansiyon, lipit ve ateroskleroz, girişimsel kardiyoloji, kalp yetmezliği, aritmi ve kapak hastalıklarını içeren kardiyovasküler hastalıkların tümünün değerlendirildiği kongrede Avrupa Hipertansiyon Derneği (ESH) ve Ulusal Kardiyovasküler Hastalıklar Derneği (UKHD) ortaklığında uluslararası hipertansiyon kursu da düzenlendi.​​​​​​​

Ulusal Kardiyovasküler Hastalıklar Derneği Başkanı Prof. Dr. İstemihan Tengiz, yaptığı açıklamada, meslektaşlarıyla kongrelerde bir araya gelmenin çok önemli olduğunu belirterek, “Diğer ülkelerden meslektaşlarımız kendi tecrübelerini burada paylaşım imkanı buluyor. Bu da bilgi dağarcığımızın gelişimini sağlıyor. Hipertansiyona veya diğer kardiyovasküler hastalıklarla ilgili konulara daha güncel şekilde yaklaşmamıza, hastayı daha multidisiplinler şekilde değerlendirmemize olanak sağlıyor.” dedi.

Tengiz, hipertansiyonun dünya genelinde arttığına dikkati çekerek şöyle konuştu:

“Her üç yetişkinden biri hipertansif. Aynı zamanda toplumdaki farkındalık, tedavi alma oranları ve gerçek kontrol sağlama oranları da oldukça düşük. Bu bakımdan herkesin aslında hipertansif olabileceğini ya da fıtratımızda yaşlanmayla birlikte var olduğu gerçeğinin bilinmesi gerekiyor. Bu şekilde bilinçli olarak hastayı ve toplumu da hipertansiyon tedavisine katabilirsek o zaman hekimler olarak çok daha iyi yol alabileceğiz.”

– “İzmir'deki kongre bir fırsat”

Avrupa Hipertansiyon Derneği Başkanı Guido Grassi, ESH'nin 30 yılı aşkın geçmişi olduğunu dile getirerek, topluluğun ana misyonunun eğitim programı alanında sertifika sağlamak ve artan hipertansiyona karşı aktiviteler düzenlemek olduğunu aktardı. Bu konuda geçen yıl Avrupa'da kılavuzlar hazırlandığını kaydeden Grassi, bir ay içinde Berlin'de yeni kılavuzların açıklanacağını, tüm bu yayınların yüksek tansiyonla mücadele edebilmek ve hipertansif hastaların hasta yolculuğunu iyileştirmek için kullanılacağını söyledi.

Grassi, İzmir'deki kongrenin araştırmacılar için büyük bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi.

– “Türkiye'de her 3 kişiden 1'i hipertansiyon hastası”

Sanofi Türkiye Temel İlaçlar İş Birim Direktörü Berk Tümen de 90 ülkede 91 bin çalışanlarıyla insanların sağlıklı yolculuklarında yanlarında olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Dünyada her yıl hipertansiyona bağlı olarak yaklaşık 9 milyon 400 bin kişinin hayatını kaybettiğine işaret eden Tümen, şöyle konuştu:

“Türkiye'ye baktığımız zaman her üç kişiden bir tanesi, yani nüfusun yaklaşık yüzde 32'si, hipertansiyon hastalığıyla mücadele ediyor. Bizim bugün burada olmamızın sebebi Ulusal Kardiyovasküler Hastalıklar Derneğiyle birlikte hipertansiyonun toplumumuza olan etkilerini mümkün mertebe azaltabilmek ve bu alana bilimsel katkımızı sunmak. Biz bu kongrenin yaklaşık 5 yıldır sponsoru olmaktan çok büyük gurur duyuyoruz ve Türkiye genelinde kardiyovasküler hastalıkların etkilerini azaltmak anlamında çabamızı sürdürüyoruz. Sanofi'de genel ilaçlar, özellikli tedaviler, aşılar ve tüketici sağlığı ürünlerimizle beraber yaklaşık 220 ürünümüzle faaliyet gösteriyoruz. Ve tedavilerimizin yanı sıra uzmanlık alanlarımızda hasta ihtiyaçlarına çözüm bulmayı hedefleyen, katma değer yaratacak bilimsel proje ve çalışmaları destekliyoruz.”