Her Telden (7.Mart.2016)

Her Telden (7.Mart.2016)

Yayın: 07.03.2016 08:34
Paylaş:
A+ A-

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCISI SAYIN MEHMET CEYLAN “KENTSEL DÖNÜŞÜM SİLOPİ’DEN BAŞLIYOR…”
Geçtiğimiz hafta içinde Karabük’ü ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN,bize göre çok/çok önemli bir açıklama yaptı.
Sayın CEYLAN “KENTSEL DÖNÜŞÜM SİLOPİ’DEN BAŞLIYOR..” dedi ve Güneydoğu Bölgesi’nde terörden zarar gören Kentlerin,ele alınacağına vurgu yaptı.
Hatta bu açıklamaları,maksadını aşan biçimde “YIKIM SİLOPİ’DEN BAŞLIYOR..” gibi takdim edildi,aslında YIKILMADAN/YAPILMASI mümkün olmayacağı dikkate alınırsa,o takdim şekli de yanlış değil elbet.
GÜNEYDOĞU Bölgemizde terörden zarar gören İL ve İLÇELER,yeniden İMAR EDİLECEK ve oralarda yaşayan vatandaşlarımızın terör nedeni ile gördükleri zarar Devlet eli ile telafi edilecek.
BU KONU,BİR BİÇİMDE KARABÜK’Ü İLGİLENDİRİYOR.
Biliyorsunuz ÇİN HALK CUMHURİYETİ Ülkemizde UCUZ FİYATTAN DEMİR/ÇELİK ÜRÜNLERİ satıyor,buna karşılık olarak,DEMİR /ÇELİK ÜRETİCİLERİ ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NE ucuz demir için KOTA KONULMASINI talep ediyorlar.
Eğer KOTA KONULMAZSA,başta KARDEMİR olmak üzere,Demir/Çelik üreten MİLLİ MÜESSESELERİN zarar göreceği,batmak tehlikesi yaşayacağı ileri sürülüyor..
KOTA KONULURSA DEMİR FİYATLARININ ARTACAĞI BELLİ.
Bu gelişmeye de İNŞAAT FİRMALARI karşı çıkıyorlar..
GÜNEYDOĞU’NUN yeniden yapılanmasını örnek veriyorlar..!!

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ SAYIN MUSTAFA DUDU,BELKİ BİLMEDEN,HÜKÜMET-KARDEMİR İLİŞKİLERİNE DEĞİNDİ..
Geçtiğimiz hafta içinde Karabük’ü ziyaret eden CHP PARTİ MECLİSİ Üyeleri,HATAY Milletvekili Sayın MUSTAFA DUDU ile Milletvekili olmayan Sayın ALİ ÖZTUNÇ,belki bilmeden,HÜKÜMET-KARDEMİR ilişkilerine değindiler..
GELİŞMELERİ HATIRLATALIM..!!
7 haziran Genel Seçimlerinden sonra,Karabük’e bir CHP MİLLETVEKİLİ HEYETİ gelmişti,bu Heyette yer alan Milletvekilleri,KARDEMİR Çalışmalarını yakından izlediklerini ve başarı bulduklarını söyleyerek BİR ZİYARETTE BULUNMAK istemişlerdi.
CHP HEYETİNİN KARDEMİR’E GİRMELERİNE İZİN VERİLMEDİ..
“SİYASET KARDEMİR’E GİRMESİN..” gibi bir mantık yürütüldü..
Hatta o zaman KARDEMİR noktasında çok etkili bir isim “AHMET BEY KEŞKE BANA HABER VERSEYDİN,HALLEDERDİM..” şeklinde bir görüş dile getirmişti.
Çok Saygı duyduğumuz o etkili isme “BİZİM CHP ve GELEN HEYETİN PROGRAMINA MÜDAHALE GİBİ BİR YETKİMİZ VEYA BU YÖNDE BİR POZİSYONUMUZ YOK.OLAYIN BİZİMLE BİR BAĞI YOK Kİ..” falan gibi cevap vermiştik.
1 Kasım Erken Genel Seçimi sırasında da KARDEMİR Profesyonel Kadrosu bu uygulamayı sürdürünce ortaya çok CİDDİ BİR SIKINTI ÇIKTI ve bildiğimiz kadarı ile “BU SIKINTI HALEN AŞILAMADI..”
SİYASET-KARDEMİR İLİŞKİSİ SÜRÜYOR..
Sıkıntı büyük ölçü de buradan kaynaklanıyor..
“CHP HEYETİNİ KARDEMİR’E ALMADILAR..” sözü ile,daha sonra gelişen BİR DİZİ olumsuzlukları ve bugün ki izdüşümünü,belki de bilmeden, gündeme taşımış oldular..
OLAY BİZE,YAŞANAN,BU GELİŞMELERİ HATIRLATTI..!!

KARABÜK HADDECİLER DERNEK BAŞKANI HACI NAZIM ÇAPRAZ “İZABECİLERE BAKANIN YANINDA SÖYLEMİŞTİM..”
Karabük Haddeciler Dernek Başkanı Sayın HACI NAZIM ÇAPRAZ geçtiğimiz hafta içinde telefonla aramıştı ve bir süre sohbet etmiştik,çok önemli bilgiler/görüşler vermişti.
“ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NE KOTA KONULMALI..” dedi.
“MİLLİ MÜESSESELER BATMA NOKTASINA GELEBİLİR..” dedi.
Ayrıca Ülkemiz DEMİR/ÇELİK Yapılanmasının çok yanlış geliştiğine dikkat çekerek “İZABE OCAKLARININ ÜRETİM MİKTARI ÇOK YÜKSEK,ENTEGRE TESİSLERİN ÜRETİM MİKTARI ÇOK DÜŞÜK. BU YANLIŞ BİR YAPILANMA..” dedi.
Sonra da “HATIRAM YANILTMIYORSA,10 YIL KADAR ÖNCE,BİR TOPLANTI DA O ZAMANIN BAKANININ ÖNÜNDE BEN BU GÖRÜŞLERİMİ DİLE GETİRDİM VE İZABECİLER GELİN ENTEGRE BİR TESİS KURUN TALEBİNDE BULUNDUM..” dedi.
Sonra da “İZABECİLER,ÇİN’DEN UCUZ KÜTÜK BULUNCA,KENDİ ÜRETİMLERİNİ DURDURDULAR VE HADDANELERİNİ ŞU AN UCUZ ÇİN KÜTÜĞÜ İLE ÇALIŞTIRIYORLAR…” gibi bilgiler verdi.
“İNŞAATÇILAR ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NDEN GELEN UCUZ KÜTÜKLERE KOTA KONULMASINA KARŞI ÇIKARAK,MİLLİ MÜESSESELERİMİZE ZARAR VERME NOKTASINA GELİYORLAR..” şeklinde görüşler verdi.
Bakın Sayın NAZIM ÇAPRAZ bir duyarlılık sergiliyor,ortaya KARABÜK ADINA bir görüş getiriyor,iyi de SİYASETÇİLER nerede ,ODALAR nerede,en büyük zararı İŞÇİNİN GÖRECEĞİ KESİN ve bu anlamda SENDİKA nerede,DERNEKLER nerede..?
BU LİSTEYİ UZATMAK MÜMKÜN..
Sayın HACI NAZIM ÇAPRAZ bir ömrü KARABÜK diyerek geçirdi,KARABÜK’ÜN menfaati diyerek geçirdi,ne yazık ki O Yürekli insana AYAK UYDURAN/UYDURABİLEN insan sayısı o kadar az ki..
CENABI ALLAH ÖMRÜNÜ UZUN ETSİN HACI ABİ..

VATANDAŞ/SEÇMEN BAĞLAMINDA YOK GÖRÜNSE DE,BİR ERKEN GENEL SEÇİM VE BİR ERKEN YEREL SEÇİM İHTİMALİ
Baktığınızda VATANDAŞ/SEÇMEN bağlamında,bir ERKEN GENEL SEÇİM ve BİR ERKEN YEREL SEÇİM ihtimali yok gibi görünüyor bu anlamda insanların gündeminde böyle bir beklenti görünmüyor.
Ancak,SİYASİ KULİSLERDE BU İHTİMAL VAR.
Şu an itibarı ile SİYASİ KULİSLER daha çok ERKEN GENEL SEÇİM noktasında görüş veriyorlar,ancak,siz bu görüşe ERKEN YEREL SEÇİM olayını da eklemeyi ihmal etmeyin.
BAKIN GÜNEYDOĞU OLAYLARININ SONUNA GELİNİYOR.
Güneydoğu İl ve İlçelerinde BELEDİYELERİN ve İL GENEL MECLİS ÜYELİKLERİNİN ezici bir çoğunluğu HDP’LİLERİN elinde ve bu durumun değiştirilmesi için adımlar atılabilir.
GÖREVDEN ALMALAR,DIŞ DÜNYA’DA HOŞ KARŞILANMAZ.
O nedenle ERKEN YEREL SEÇİM ihtimalini gözden ırak tutmayın.
ANAYASA YAPIMINDA ortamın kilitlenmesi ile ERKEN GENEL SEÇİM gündeme gelecek gibi görünüyor,eğer AK Parti bir biçimde buna çözüm bulamazsa ERKEN GENEL SEÇİM kaçınılmaz olabilir..
Beraberinde ERKEN YEREL SEÇİMİ DE getirebilir..
BU İHTİMALLERİ GÖZARDI ETMEMİZ YANLIŞ OLUR..
Siyaset Dünyası şimdiden hazırlık yaparsa,bir şey kaybetmez.

2017 İLKBAHARI GİBİ “ERKEN GENEL SEÇİM/ERKEN YEREL SEÇİM OLURSA.” KARABÜK’TE SİYASİ PARTİLER VE BUGÜN
Bir ERKEN GENEL SEÇİM ihtimali için SİYASET DÜNYASI zaman/zaman görüş dile getiriyor,bizde,Güneydoğu İl ve İlçelerinde yaşanan terör olaylarından yola çıkarak ERKEN YEREL SEÇİM olabilir diyoruz.
VATANDAŞ GÜNDEMİNDE,ŞU AN BÖYLE BEKLENTİ YOK.
Ancak,SİYASET DÜNYASI bu ihtimali dile getiriyor.
Diyelim ki 2017 İLKBAHARINDA bu karar alında ve bir ERKEN GENEL SEÇİM atmosferi doğru,bir adım daha ileri gidelim,bir ERKEN YEREL SEÇİMİ DE ihtimaller arasına koyalım.
KARABÜK’TE NELER OLABİLİR,NELER GELİŞİR.
ERKEN GENEL SEÇİM bağlamında AK Parti MİLLETVEKİLLERİ,yine/yeniden,AYNI SIRALAMA ile seçmen karşısına çıkarlar ve bugün ki şartlarda OYLARINI ARTTIRARAK 2-0 sonucunu alırlar..
CHP ve MHP ne yaparlar,KİMLERİ ADAY GÖSTERİRLER..?
BELEDİYE BAŞKAN Adaylıkları ne olabilir,Sayın RAFET VERGİLİ,yeniden ADAY OLMAYACAĞINI her zeminde söylüyor,AK Parti Belediye Başkan Adayı KİM OLUR,CHP ve MHP hangi isimlerle seçmen karşısına çıkarlar..
Örneğin AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı kim olur..?
Karabük Belediye Başkan Adayı kim olur..?
Veya SİYASİ ŞABLON DA değişmeler olur mu..?

MHP İÇİNDE YILLARCA SİYASET YAPMIŞ,YÖNETİM KADEMELERİNDEN BULUNMUŞ BİR KARDEŞİMİZ “ÜZÜLÜYORUM..”
MHP İçinde yıllarca Siyasi çalışmalara katılmış,Teşkilatın çeşitli kademelerinde görev almış bir Kardeşimizle sohbet ettik “MHP’NİN BUGÜN YAŞADIĞI DURUM BENİ YÜREKTEN YARALIYOR,ÜZÜLÜYORUM..” dedi.
“SAMİMİYETLE ÜZÜLÜYORUM..” dedi.
Genel manada yaşanan OLAĞANÜSTÜ KURULTAY-MAHKEME olayına üzüldüğüne işaret etti ve “BANA GÖRE DEVLET BEY VE ETRAFI YANLIŞ YAPIYOR.PARTİ TABANI MÜTHİŞ TEPKİLİ,ÜZÜNTÜLÜ,DELEGE BUNA TERCÜMAN OLARAK KURULTAY İSTİYOR..” dedi.
Genel Başkan ve Genel Yönetimde bulunanların OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI YAPMALARI gerektiğini vurguluyor,bu direniş nedir,bu reddediş nedir diye bize soruyor..
MHP Kadrolarının kendisini KARABÜK’TE DE ÜZDÜĞÜNÜ söylüyor..
AYLARDIR TEK AÇIKLAMANIN YAPILMADIĞINI anlatıyor..
“MHP BÖYLE SESSİZ,MHP BÖYLE SUSACAK BİR PARTİ DEĞİLDİR.AYLARDIR HİÇBİR GÖRÜŞLERİNİ DUYMADIK..” şeklinde görüşler veriyor..
Karabük’ün çok sorunu olduğunu söyleyen O MHP’Lİ/ÜLKÜCÜ Kardeşimiz “KARABÜK’TE MHP SANKİ YOK GİBİ,İL/İLÇE ADINA EN KÜÇÜK BİR AÇIKLAMA YAPILMIYOR.BAKIN KARDEMİR’DE NELER OLUYOR..” gibi yakınmalar dile getirdi.
Sonra da TEŞKİLATIN sessizliğini ağır biçimde eleştirdi..

AK PARTİ SAFRANBOLU İLÇE BAŞKANLIĞI NOKTASINDA PEK SIKINTI ÇIKMADI,ANCAK,İLÇE YÖNETİMİ İÇİN SIKINTI..
AK Parti Safranbolu İlçe Başkanlığı noktasında fazla sıkıntı yaşanmadığına ilişkin bilgiler alıyoruz,ilk önce “TAMAM BİZİMDE ONAYIMIZ VAR..” diyen bazı isimlerin,daha sonra İŞ ÇEVİRMEYE KALKMALARI tutmamış.
Esas sıkıntı İLÇE YÖNETİMİ’NİN OLUŞMASINDA yaşanmış.
Bazı isimler için ÇOK ÖNEMLİ KULİSLER yapılmış.
Eğitimi,işi,Aile düzeni çok iyi bazı isimlere ise “BAŞKA PARTİLİ OLAN YAKIN AKRABALARI VAR..” gibi sudan gerekçelerle karşı çıkılmış ve o isimlerin taaa Partinin Gençlik Kollarından bu yana görev aldığı göz ardı edilmiş.
Her ne hal ise artık.
AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Sayın ALİ KAYA atandı,İlçe Yönetim Kurulu galiba bugün/yarın açıklanır,esas bundan sonrasına dikkat etmek gerek.
Bazı isimlerin AK Parti içinde yolun sonuna geleceğine kesin gözü ile bakılıyor,akılları ile hırslarını dengelemekte zorluk çektikleri ileri sürülen bazı isimler yakında TASFİYE OLABİLİRLERMİŞ.
“ŞU İSİM YÖNETİME GİRSİN..” dayatmaları..
“İLÇE BAŞKANLIĞI’NA ŞU İSİM İYİ OLUR..” kararsızlığı.
AK Parti içinde ki SİYASİ ANLAYIŞ bunlara pek hoş bakmıyor..
Belki de PARTİ O NEDENLE girdiği her seçimi alıp/götürüyor..

BİR ZAMANLARIN ADALET PARTİSİ-DOĞRU YOL PARTİSİ VE BU SİYASİ HAREKETE GÖNÜL VERMİŞ KİTLELER…
Geçtiğimiz gün MHP içinde etkin görevlerde bulunmuş bir Kardeşimiz ile sohbet ediyorduk,MHP’NİN bugün yaşadıklarını içine sindiremediğini,müthiş üzüntü duyduğunu söyledi.
“BU PARTİ İÇİN ÇİLE ÇEKMİŞ,BEDEL ÖDEMİŞ,HATTA CAN VERMİŞ KARDEŞLERİME ÜZÜLÜYORUZ..” dedi ve haklarını helal etmelerini söyledi.
“KORKARIM BU HAREKETTE,BİR ZAMANLARIN DEMOKRAT PARTİSİ-ADALET PARTİSİ ve DOĞRU YOL PARTİSİ GİBİ BİR AKIBETLE KARŞILAŞACAK..” dedi..
Bu minvalde uzun/uzun sohbet ettik,dertleştik.
Ayrıldığımızda O Kardeşimizin söylediklerini yeniden düşündük,sahi bir zamanların “DP-AP-DYP ÇİZGİSİNDE SİYASET YAPAN DOST VE KARDEŞLERİMİZ ŞİMDİ HANGİ SİYASİ GÖRÜŞE HİZMET VERİYORLAR ACABA..?” bunu düşündük.
HEPSİ BİRER YANA SAVRULMUŞLAR..
Kimi CHP’YE,kimi MHP’YE,KİMİ ak Parti’ye oy veriyorlar
Birer tarafa savrulmuşlar bu insanlar..

Yorumlar

  1. Gönderen

    100. yıl pazar yerine yapılan yaşam kompleksi nasıl bir şey olacak bilmiyorum ama, yolum düştüğünde öğretmenler sitesine giden yukarıdaki yol tarafından şöyle bir baktım;

    O binaya yukarıdaki yoldan giriş verilmemiş galiba (şu andaki duruma göre öyle görünüyor). Yukarıdaki yoldan o komplekse girişler verilmez ise çok büyük eksiklik olur. Yukarıdaki yol çok hareketli ve yolda yaya kalabalığı oluşuyor. O insanların o yaşam kompleksine pratik olarak girebilmesini sağlamak gerekir. Yukarıdaki yoldan giriş olmaz ise, binaya girecek olan insanların biraz dolaşması lazım.

    Alt kattaki dükkanların yola bakan cephesi olduğu gibi beton duvar. Oysa yol kenarına yapılacak istinat duvarı ile bina arasında uygun bir boşluk bırakılarak (şimdiki hali ile biraz boşluk var. Doldurulmaz ise tabi) dükkanların yola bakan taraflarına da vitrin ve kapılar yapılabilirdi. Yoldan bina zeminine inmek için bir iki yerden merdiven yapılır (istinat duvarı ve bina arasında bırakılacak boşluğa) ve bina ortasınan bir pasaj verilerek, yol taraftaki insanların pazaryerine kolayca geçişleri sağlanabilirdi….

    Bina şu anda inşaat halinde. Belki nihai durumda yoldan girişler verilmiş olur. Ben şu anda görebildiğim kadar söyledim….

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

SGK’da çalışan personele eğitim verildi

Yayın: 26.04.2024 13:21
Paylaş:
A+ A-

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü personeline yönelik olarak Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikasyon Eğitimi verildi.

Müdürlükten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; “6331 Sayılı Yasa ile ortaya konulan, Çalışanlarımızın güvenliğini ve sağlığını ön planda tutmak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikasyon Eğitimi A Sınıfı İSG Uzmanı F.Burcu Çelik tarafından il Müdürlüğümüz Konferans salonunda verildi.

Vatandaşlarımıza sunulan Hizmetin yürütümünü etkilememeksizin gruplar halinde yapılan Eğitim sonunda çalışanlarımız, güvenli bir iş ortamının sadece yasal bir zorunluluk olmadığını, aynı zamanda hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırladılar” denildi.

Eğitime; SGK  İl Müdürü İsmail Yıldırım, Müdür Yardımcıları, Memur ve işçi personel ile Stajyer öğrenciler katıldı.