“ Aktaş Barajı Unutuldu Gitti Mi…?”

“ Aktaş Barajı Unutuldu Gitti Mi…?”

Yayın: 30.07.2021 22:40
Paylaş:
A+ A-

Ekim 2014 tarihinde, bir Basın Toplantısı düzenleyen,O Dönem AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin SAYLAR ve Yönetim Kurulu Üyeleri “AKTAŞ BARAJI, İnşaallah 2016-2017  Yılları içerisinde İHALE EDİLİR..” şeklinde açıklamalarda bulunmuşlardı. AK Parti İl Başkanı Timurçin SAYLAR’IN 2014  yılında dile getirdiği yatırımlardan “ALDEĞİRMEN BARAJ İnşaatı gecikmelere rağmen sürüyor,Safranbolu Su Hattı Projesi kısa süre önce bitirildi. AKTAŞ BARAJI ise şu an hiç mi hiç gündem de değil..”

Haber  ; Tuğba Yılmaz- Ramazan Öztürk

Ekim 2014 Yılında bir Basın Toplantısı düzenleyen,O Dönemin AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından dile getirilen “AKTAŞ BARAJI Yatırımının Karabük gündemi tarafından unutulması üzerinde durularak.Oysa ki bu yatırım Karabük ve KARDEMİR açısından çok/çok önemli bir konu..” şeklinde görüşler dile getiriliyor.

O Dönemin AK Parti İl Başkanı Timurçin SAYLAR ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri “AKTAŞ BARAJI noktasında,1 veya 1.5 yıl içerisinde projelendirme yapılır,2016 veya 2017 yılında da ihalesi yapılarak inşaatına başlanır..” şeklinde de açıklamalarda bulunurken,AKTAŞ BARAJI’NIN Karabük gündeminden tamamen kalkmış olması,öte yandan da, ALDEĞİRMEN Barajı yapımında da,termin programının çok gerisinde kalındığına işaret edilerek,inşaatların yavaş ilerlediğinin altı çiziliyor.

Dönemin AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar ve İl Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımı ile yapılan Basın Toplantısında Basına şu şekilde bilgilerin verildiği de dikkati çeken bir husus olarak gösterilmektedir..

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, “Karabük’ümüz ve İlçelerimiz adına ekip olarak her geçen daha da yoğun bir çalışma sürecinin içine giriyoruz. Bu sürecin sonunda Karabük’ümüz ve İlçelerimiz çok karlı çıkacak” dedi.
Karabük ve çevresinde çok büyük projelere imza atmak adına çalışmaların tüm hızı ile devam ettiğini belirten Saylar, Safranbolu su hattı projesi, Aktaş Barajı projesi ve Değirmencik Barajı ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Başkan Saylar, “Üç tane büyük proje var. Safranbolu’nun su hattı ile ilgili projesi, Aktaş Barajı ve Konarı’nın üstündeki Değirmencik Köyü’ndeki çalışmadır. Değirmencik’teki sel kapanı olarak geçen yer ile ilgili 2 gün önce Bakanlık ile görüşmelerimizde Değirmencik Barajı olarak değiştirdik. Değirmencik Barajının yapılacağı yer Konarı’dan yukarıya doğru 6 kilometrelik bir hat, 8 metre yükseklikte düşünülüyor. Derenin her iki tarafı sel durumuna karşı korunaklı olacak şekilde tasarlanacak. Değirmencik Barajı’nın Karabük ile ilgili en önemli kısmını ise şöyle açıklayayım; üniversite ve Kılavuzlardan itibaren gelen derenin üzerinde işte Porsuk Çayı gibi yapalım, oraları bu şekilde düzenleyelim denildi. Bunları yapabilmemiz için daha doğrusu Köprübaşına kadar bu işi yapabilmemiz için önce Değirmencik Barajını yapmamız gerekir. Değirmencik Barajı bittikten sonra Araç Çayı’nın taşkın hale gelmesini önlemiş oluyoruz. Daha sonraki yıllarda Karabük’ten geçen Araç Çayı mutlaka düzenlenip, Karabük halkının kullanabileceği bir seviyeye getirilebilir” dedi.
“AKTAŞ BARAJI’NIN KARABÜK’E ÇOK FAYDASI OLACAK”
Aktaş Barajı çalışmaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Saylar, “Aktaş Barajı ile ilgili ise, 53 milyon metreküp su alınacak. Çok büyük bir havza. Burası da Ovacık’taki Hoca Köprüsü’nün oradan Çavuşlara kadar olan alanı 200 metrelik bir hat, 60 metre gibi bir yükseklikte, tam anlamı ile bir göl olacak. Bu iki barajımız Karabük’ün çok uzun yıllar gündeminde kalacak. Çünkü Aktaş Barajı’nın maliyeti 1 milyar dolara yakın, Karabük ekonomisini de çok faydası olacak. Tarım anlamında, enerji anlamında şehrimize çok faydası olacak. Bu iki barajdan Değirmencik Barajı’nın birçok işlemi bitmiş durumdadır. İhalesine 2015 yılı gibi çıkılabilir; ama Aktaş Barajı’nın proje ihalesi yapılması gerekiyor. Proje ihalesi de 1 veya 1,5 yıl sürer. İnşallah 2016-2017 yılına Aktaş Barajı’nın ihale süreci başlar diye düşünüyorum. Düz Çam ve Hatipoğlu ihale edildi. Bunların içinde Eskipazar Bulduk’ ta var. Bunların hepsi planlanıyor. Bu projeleri 2023 yılına kadar planladık. Bugün itibari ile bizim hazırladığımız dosya Bakanlık’ ta mevcut. Biz çalışmalarımızı yapıyoruz. Yaklaşık otuzun üzerinde proje mevcut. Bunların çalışmalarını da ileriki günlerde basın ile paylaşacağız” dedi.

Yorumlar

  1. Timuçin başkanın dönemi

    Karabük Timuçin başkanın döneminde devamlı yatırım konuşuyodu devamlı gelişme konuşuyodu şindi hiç böyle bişey yok Timuçin başkan hakkaten karabüke çağ atlatabilecek bir siyasetçiydi amma parti onu fazla gördü görevden aldı şindi iki vekil il ilçe teşkilatları bol resim çektirip hiçbi iş yapmıyolar

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Üniversite öğrencilerine orman yangın gönüllüsü eğitimi verildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:36
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksekokulu (MYO) Ormancılık Bölümü öğrencilerine orman yangın gönüllüsü eğitimi verildi.

Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı Tuncay Patan, Vezirköprü İşletme Şefi Oğuzhan Cindoruk, Akpınar İşletme Şefi Ahmet Razi Çalışkan önderliğinde eğitime katılan 107 öğrenciye Vezirköprü MYO bahçesinde orman yangınları esnasında yapılması gerekenler ve yangın araç ve gereçleriyle müdahalenin nasıl yapıldığı anlatıldı.

Eğitimde orman yangınında kullanılan arazözler, yangın ilk müdahale işçilerinin çantaları ile ekipmanları da tanıtıldı.

Eğitime Vezirköprü MYO Ormancılık Bölümü Öğretim Görevlisi Cemile Çakır, Öğretim Görevlisi Cemil Özdemir, Çiğdemli Orman İşletme Şefi Samet Kara, Karaçam Orman İşletme Şefi Ahmet Çelik de katıldı.