Vezirköprü’de polis, dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirme yaptı

Vezirköprü’de polis, dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirme yaptı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:24
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Vezirköprü ilçesinde polis, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarıyla ilgili vatandaşları bilgilendirdi.

Farkındalık oluşturmak amacıyla ilçe merkezinde polis ekiplerince broşür dağıtılarak siber güvenlik, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarıyla KADES hakkında vatandaşlara bilgi verildi.

Ekipler, pazar yerleri, taksi durakları, kuaförler, kahvehaneler, kafeler, iş yerleri ve parklarda vatandaşlarla görüşerek bilgilendirdi.

İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Çelik'in de katıldığı çalışmada birim amirleri ile polisler, vatandaşları dolandırıcılık yapmak isteyenlere karşı uyardı.

Çelik, “Kendisini polis, asker, savcı ya da kamu görevlisi olarak tanıtarak para ve altın isteyen kişilere itibar etmeyin. Bu kişiler dolandırıcıdır. Bu kişiler sizleri inandırmak için kimlik ve adres bilgilerinizi, hatta kimlik numaranızı dahi söyleyebilir. Bankadan aradığını söyleyerek, 'Kredi kartı aidatınızı ve dosya masraflarınızı iade ediyoruz' diyerek kart ve şifre bilgilerini isteyen kişilere inanmayın. İnternet sitelerinden alışveriş yaparken dikkatli olun, güvenilir siteleri tercih edin.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başkan Civa “Olayda Kasıt Yok Ama, İhmal Var”

Yayın: 07.05.2024 11:58
Paylaş:
A+ A-

Karabük 1. Amatör Lig’de ASD Eflanispor ile Eskipazar Belediyespor arasında oynanan Play-Off maçında polisler tarafından protokol tribününe alınmayan Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa, açıklama yaparak, olayda kasıt olmadığını ama ihmal olduğunu bildirdi.

Protokol kriziyle ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Civa, protokol kriziyle ilgili bir açıklama yapma gereği hissettiğini, olayın aslının olduğunu fakat olayda kasıt değil bir ihmalkarlık olduğunu belirtti.

Kedileri için protokolde Eskipazar Belediye Başkanı olarak koltuğun ayrıldığını ifade eden Civa, “Fakat bir de ‘protokole girecekler.’ diye bir liste yapılmış. O listede bizim ismimizin olmasına gerek yokmuş zaten. Biz mevcut belediye başkanı olarak giriyormuşuz. Fakat güvenlik güçleri oradaki polis arkadaşlar, ‘protokol listesinde isminiz gözükmüyor.’ diye bizi içeri almak istemedi. Ben de çok üstelemedim. Yani oradaki polis arkadaşın ‘acemiliği’ diyelim, belki gençliğindendir, belki oradaki usulü bilmiyordur. Yani onu da suçlamak istemiyorum. Bu işte hiçbir kimsenin suçu, art niyeti yok, biz araştırdık, baktık. Biz de dedik madem protokole giremiyoruz, ait olduğumuz yere gidelim. Taraftarların içine girdik. Ben zaten onu da izlemek istiyordum maçı, taraftarların içinde. Orada maçlar daha heyecanlı, daha zevkli, sarıyor, taraftarlarımızla birlikte, gençlerimizle birlikte. Biz olayı çok üstlenemedik. Sonrasında tabii yanlış anlaşılma olduğunu fark ettiler. Bizi aradılar, sordular. O polis arkadaşımız da yanımıza kadar geldi. Sonrasında ben gitmek istemedim. ‘Maçı burada izlemek istiyorum.’ dedim. Yani olay aslı var fakat bir ihmalkarlık var. Yani bir yanlış anlaşılma var. Kasıt yok kesinlikle ve şunu da ben hiçbir yerde Eskipazar’ın ne adını, ne bayrağını yere düşürmem emin olun. Savunacağımız yerde kale gibi savunuruz.” dedi.

Bu olayın kendisini mutlu ettiğini, Eskipazarların artık bir yerde hakkı yendiğinde hakkını savunmak için bir araya gelebildiğini vurgulayan Civa, “Bakın dünden beri burada Genç Eskipazarlılar Derneği var, arkadaşlarımız. Basın açıklaması yaptılar, savunuyorlar. Eskipazar Ülkü Ocakları Başkanımız yine aradı. Sağ olsun. Ben dedim kasıt yok. Eskipazar’ı, AK Parti Gençlik Kolları var, Eskipazar’ın ileri gelen kişilerinden arayanlar oldu, soranlar oldu. Yine halkımız yani parti dava gözükmeksizin yanımızda durup, arkamızda durdu. Yani bu Eskipazar adına bence güzel bir olay. En azından birlik, beraberlik olunuyor artık. Bir yerde hakkımız yendiğinde. O yüzden seviniyorum. Ben maçı tribünde izlemişim, protokolde izlemişim, benim için çok da önemli değil. Ben bu takımın her yerinde olurum. Zaten ben bu takımda kendimi 11 yıl futbol oynadım. 3-4 yıl kaptanlığını yaptım. Yeri geldi sahadaydık. Yeri geldi tribündeydik. Yani ben Eskipazar Belediyespor’un o sahada maç yapması bile bizim için gurur ve onur vericidir.” diye konuştu.