Ayağa Kalk Emeğin Başkenti

Ayağa Kalk Emeğin Başkenti

Yayın: 06.12.2017 20:48
Paylaş:
A+ A-

Karabük denilince ilk akla gelen emeğin başkenti ve Cumhuriyet kenti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’nün kurulmasına onay verdiği Cumhuriyet döneminin ilk ağır sanayi hamlesinin başlatıldığı yer Karabük, Ülkenin dört bir yanından gelen insanlara aş kapısı olmuş önemli dostlukların ve akrabalıkların kurulduğu yer Karabük.

1989 yılında 137 gün süren grevde, 1995’de Demir-Çelik Fabrikalarının kapatılması gündeme geldiğinde bu şehrin bütün katmanlarıyla verdiği mücadeleyi hatırlamadan bu güne ışık tutamayız. Efsane Başkan metin Türker’in hayatının son dönemlerinde tedavi için Amerika’ya giderken hava alanında Karabüklülere vasiyet ettiği 3 şeyi hatırlatmadan geçemeyeceğim. Kardemir’e,Çelik-İş Sendikasına, Karabükspor’a sahip çıkın ölümünün seneyi devriyesinde sevgili başkanı rahmet ve minnetle yad ediyorum. Karabük’ün son günlerde en önemli gündem konusu hiç kuşkusuz Kardemir Karabükspor 3 kez ertelenen Olağanüstü Genel Kurul 11 Aralık 2017 tarihinde tabiri caiz ise dananın kuyruğunun kopacağı olağan üstü genel yapılacak. Geçtiğimiz günlerde Karabük Mavi-Ateş taraftarlar Derneği öncülüğünde Sivil toplum örgütlerinin de katıldığı Karabükspor’a sahip çıkılması noktasında bir basın açıklaması yapıldı, yaklaşık 200 civarında bir katılım sağlandı. Maalesef üzülerek ifade edeyim ki bu sayının 10 binleri bulması gerekmez miydi, sosyal medyadan mangalda kül bırakmayan Karabükspor sevdalıları nerdeydiniz niye gelmediniz ortak payemiz olan Karabükspor’a neden sahip çıkmadınız sormak istiyorum.

Geçtiğimiz günlerde Ak Partinin Çiçeği burnunda İl Başkanı Sayın İsmail Altınöz Basın mensupları ile Karabük gündemi dair bir toplantı gerçekleştirdi. Bir Gazeteci arkadaşımızın Karabükspor ile ilgili sorusu üzerine sporun siyasete alet edilmemesi gerektiğini ifade etti, kendisini bu açıklamasından dolayı tebrik ediyor, kutluyorum gerçekten doğrusuda bu; Ancak 4 yıl geriye dönersek ve hafızalarımızı tazelersek dönemin Ak Parti İl Başkanı Ömer Ayar’ın genel kurula saatler kala Şefik Dizdar ve yönetimini nasıl adaylıktan çektirildiğini de hatırlatmak isterim. Beyler Karabükspor Karabük’ün ortak payesi bu takıma sahip çıkmak bu takımı Süper Ligde tutmak her kesimin ortak görevi olmalı, yeri gelmişken de Sezar’ın hakkını Sezar’a teslim etmeliyim diye düşünüyorum. Ülkemizde 15 yıllık Ak parti iktidarı döneminde inanılmaz stadyumlar, kapalı salonlar, yüzme havuzları spora hizmet edecek birçok tesisler kazandırıldı. Başta Sayın Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başarının en önemli unsurlarından biri tesisleşme bu kadar tesis imkanı varken insan başarı nerede diye sormadan geçemiyor, neden başarı gelmiyor diye sorarsanız derim ki o zaman işi ehline vermezseniz senin adamın benim adamım mantığı ile hareket ederseniz başarıyı yakalayamazsınız çıkan sonuç işi ehline teslim etmekten geçiyor.

Gündem Karabükspor olduğuna göre 11 Aralık 2017 de yapılacak olan Olağan üstü genel kurula 3 gün kala 250 bin nüfuslu ilde hala ortaya çıkan bir başkan adayı yok. Geçmişte Karabükspor başkanlığına talip olanlara el çektirenler bu gün Başkan bulmakta zorlanıyorlar. Tabii ki Karabük spor’un mali açıdan içinde bulunduğu durum en büyük etkenlerden birisi, Son günler de bir duyum aldım MARZİNC yönetiminden 5 yönetim Kurulu üyesinin 2,5 milyon Dolar kişi başı para verebileceği ve yönetime talip olabileceği yönünde önemli bir kaynaktan haber aldım, ancak haberi kesin olarak teyit edemediğim için kesin olarak söyleyemiyorum. MARZİNC yönetiminde 5 yönetim kurulu üyesinin kendi ceplerinden ilk etapta 2,5 milyon dolar, ikinci etapta 2,5 milyon dolar verebileceklerini söylediklerini bu rakamlarında Karabükspor’u düzlüğü çıkartabileceği konuşulmakta; ancak son günlerde çevre ile ilgili gündemden düşmeyen MARZİNC firmasına Karabükspor Başkanlığını verirler mi orası da soru işareti. Olağan üstü genel kurul yaklaşırken bir başka isim şehrimizin tanınmış iş adamlarından Gökalp Büyükbektaş’ın da başkanlık adaylığı içinde olduğu gelen bilgiler doğrultusunda. Karabükspor’u şu an olağan genel kurula kadar getirecek olan Ziya Ünsal’ın başkan adaylığına sıcak bakmadığı yönünde duyumlar aldık.

Şimdi neticeye gelelim o zaman 11 Aralık 2017 tarihinde yapılacak olan Kardemir Karabükspor olağanüstü genel kurulunda Mutlaka Feridun Tankut ve yönetiminden hesap sorulmalı sayın başkan da genel kurul da bunun hesabını vermeli bu kadar paranın nereye harcandığı noktasında kamuoyunda birçok spekülasyonlar dolaşıyor. Karabük kamuoyunda konuşulan yazılan çizilen konularda yeminli bir mali müşavirin ya da hesap uzmanın Karabükspor’un hesaplarının incelenmesi konusunda görüş birliği var. Emeğin başkenti Karabük, Cumhuriyet kenti Karabük şimdi bir olma zamanı, birlik olma zamanı hep birlikte Karabükspor’a sahip çıkma zamanı Sayın Yolbulan, Sayın Güleç aileleri, Kardemir A.Ş yönetim Kurulu Başkanı, Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanlarım, Sayın Millet Vekillerim, Sivil Toplum Örgütlerinin Çok değerli Başkanları, Karabük’ümüzün Saygı değer iş adamları, Bütün Siyasi partilerimizin İl Başkanları bu takımı düştüğü yerden ayağa kaldırma ve sahip çıkma günüdür bu güç Karabüklü de vardır, yeter ki bu taşın altına hepimiz elimizi koyalım güzel günler bizi bekliyor.

Yorumlar

  1. TEK KURTARICI MARZİNÇ

    KARABÜKSPORU TEK KURTARACAK SİSTEM MARZİNÇ ŞİRKETİNİN EL ATMASIDIR.EYER MARZİNÇ ŞİRKETİNİ KURAN 5 BÜYÜK ŞİRKET BU İŞE EL ATAR 5 ER MİLYON DOLARDAN 25 MİLYON DOLAR PARAYI ORTAYA KOYARAK KARABÜKSPORU KURTARIRLARSA BU İŞ OLUR.YOKSA BU İŞ BİTTİ.ONDAN SONRA DA KİMSE MARZİNÇ İÇİN TEK LAF EDEMEZ.
    MARZİNÇE HAKSIZ YERE VE BIRF RAFET VERGİLİNİN KAPRİSLERİ UĞRUNA 2 MİLYON 15O BİN LİRA CEZA KESİLMİŞ.MARZİNÇ BUNLARI HESAP EDİP KARABÜKSPORU ELE ALIRSA,TÜRBÜNLERDER RAFET VERGİLİ ALEYHİNE GELECEK TEZAHÜRATA BİR BAKIN O ZAMAN.ÖTEKİ İNSANLARI TEZAHÜRATTAN ALACAKLARI NASİP İÇİN YAZMAYA BİLE LÜZUM YOK.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rektör Kırışık KBÜ’lü Akademisyenlere Patent Belgelerini Takdim Etti

Yayın: 26.04.2024 11:20
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü tarafından buluş sahibi akademisyenlerin buluşlarının patentleri alınarak kendilerine patent belgeleri teslim edildi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KBÜ Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Metin Zeyveli ve Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Yılmaz’a yaptıkları çalışmalar sebebiyle almaya hak kazandıkları Patent Belgesini takdim etti.

Rektör Kırışık, Zeyveli ve Yılmaz’ı Rektörlük makamında misafir etti. Gerçekleşen görüşmede Zeyveli ve Yılmaz, yaptıkları çalışmalar ile ilgili Rektör Kırışık’a detaylı bilgi verdi. Zeyveli tarafından geliştirilen “Şerit Şarjör Dolum Makinası” ve Yılmaz tarafından geliştirilen “PID Tabanlı Portatif İnkübatör Cihazı” üzerine bilgi paylaşımı yapıldı.

Rektör Kırışık, buluş sahibi akademisyenlere teşekkür ederek, Zeyveli ve Yılmaz’ın başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu tür yenilikçi projelerin desteklenmesinin önemine işaret eden Rektör Kırışık, ” ‘Bilim Merkezli Öğrenci Dostu Karabük Üniversitesi’ bilime ve bilim insanlarına her türlü desteği sağlamaya ve bunu geliştirmeye devam edecek” dedi.

Görüşmenin ardından Rektör Kırışık tarafından akademisyenlere buluşlarının patent belgeleri teslim edildi.