Bağımlıkla Mücadele Çalıştayı Başladı

Bağımlıkla Mücadele Çalıştayı Başladı

Yayın: 21.04.2022 14:04 |Güncelleme: 25.04.2022 06:06
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te 2 gün sürecek olan Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı başladı. Çalıştayda konuşan Karabük Valisi Fuat Gürel, uyuşturucu ile mücadelenin önemli olduğunu ancak bunun yanında teknolojik bağımlığının ise giderek arttığını söyledi.
Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kültür Merkezinde Bağımlılıkla Mücadele ‘Ben Olsaydım’ Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştaya Karabük Valisi Fuat Gürel, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı ile kurum müdürleri ile STK temsilcileri katıldı.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu çalıştayın açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, sayısız teknolojik icat ve gelişmelerle dolu 21. Yüzyıl bağımlılık türlerinin küresel çapta arttığı bir dönem olduğunu söyledi.
Sarı, “ Bağımlılık, sosyal, psikolojik ve fizyolojik bireylerin sağlığını bozarak, dünyanın tamamını tehdit eden bir halk sağlığı sorunu olmanın yanında ülkelere mali açıdan büyük zararlalar veren toplumsal bir problemdir. Tek çatı altında bütüncül, sistematik ve etkili bir yaklaşımla ele alınması gereken tıbbi, adli, hukuki ve sosyal yönleri olan bağımlılığın, konunun tarafı konumundaki tüm kurumların ve sivil İnisiyatiflerinin koordinasyon içerisinde hareket etmesi ile çözülebilecek çok boyutlu bir sorun olduğu ortadır. Bağımlılıklar ancak önleyici tedbir ve bilinçlendirme çalışmaları yapılması halinde önlenebilir hastalıklardır. Kamuoyunda farkındalık oluşturmak, hedef kitlede arzu edilen tutum ve davranış değişikliğini sağlamak için yapılacak çalışmaların, iletişim, içerik, yönetim ve stratejilerin belirlenmesi gerekmektedir” dedi.
Karabük Valisi Fuat Gürel ise, Bağımlılıkla mücadele koordinasyon kurulu toplantılarını sürekli yaptıklarını söyledi.
Her geçen gün aleyhlerine işleyen ve ortada çok önemli bir durumun olduğunun da altını çizen Vali Gürel, “Madde bağımlılığı dediğimiz, tütün, uyuşturucu gibi kaynaklı bir kısım bağımlılık çeşitlerini hepimiz biliyoruz. Bunun yanında davranışsal bağımlılık dediğimiz, özellikle son yıllarda daha önce televizyonla, sonra bilgisayar ve en sonda telefonlarla gündemimize gelen günde 5-6 saatimizi çalan, çocuklarımızın çok daha fazla zamanını çalan olumsuz, belki başarısızlığa iten ve olumsuz bir hava uyandıran bağımlılıkla alakalı konularımız var. Bunları hep beraber tartışıp çözüm önerimizi paylaşacak çıkış yolları arayacağız” diye konuştu.
Çalıştay daha sonra Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim üyesi Erkay Nacar’ın ‘Tütün ve Alkol Bağımlılığı’, Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Nefise Demir’in ‘Uyuşturucu Bağımlılığı’, Karabük Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oğuzhan Zengin’in ‘Davranışsal Bağımlılıklar’, Karabük Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Zafer Liman’ın ‘Bağımlılıklara Adli Yaklaşım’ konulu sunumlar gerçekleştirdi. (İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Biletbayisi.com kış sezonu uçuş verilerini paylaştı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.03.2024 12:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Biletbayisi.com, kış sezonu uçuşlarına ait verilerini açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, geçen yıl aralık, 2024 Ocak ve Şubat aylarına ait uçuş istatistikleri, kış sezonu uçuşlarında geçen yıla göre yüzde 25'lik bir artış gösterdi.

Seyahat sektörü salgın sonrası toparlanmaya başladı ve insanların seyahat etme isteklerinin artış oldu. İstatistiklere göre yurt içi bilet satışlarında geçen yıla kıyasla yüzde 25, yurt dışı bilet satışlarında ise yüzde 20 artış gerçekleşti. Bu artış en çok Antalya, Bodrum ve İzmir gibi tatil destinasyonlarında gözlemlendi.

En yoğun seyahat günleri 23 aralık, 31 aralık ve 1 ocak tarihleri olurken, yılbaşı ve sömestr tatilinin bir araya gelmesi bu tarihlerdeki yoğunlukta etkili oldu. Ayrıca, artan akaryakıt ve döviz kurundaki dalgalanmalar uçak biletleri fiyatlarında artışa neden oldu. Ortalama yurt içi uçak bileti geçen yıla göre yüzde 15 yükselirken, yurt dışı uçak bileti fiyatları ise yüzde 10 artış gösterdi.

Bilet kullanıcılarının yüzde 65'ni aileler, yüzde 15'ni iş seyahatinde olanlar, yüzde 20'sini de turistler oluşturdu. Kış sezonunun yurt içi popüler destinasyonları İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir ve Erzurum, popüler yurt dışı destinasyonlar ise Almanya, Hollanda, Azerbaycan, İran ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oldu.

Biletbayisi.com, kış sezonu uçuşlarında da kullanıcılarına birçok avantaj sundu. Özellikle kış aylarında sıkça yaşanan hava muhalefeti ve uçuş iptalleri göz önüne alındığında, biletbayisi.com'un sunduğu uçuş iptal ve değişikliği kolaylığı büyük önem taşıyor. Ayrıca, şirketin hızlı ve güvenli bilet iade hizmeti de kış sezonu uçuşlarında kullanıcıların aklını rahatlatıyor.

​​​​​​​