Belediye Serası 2023 Yılında da Durmuyor

Belediye Serası 2023 Yılında da Durmuyor

Yayın: 21.03.2023 11:13
Paylaş:
A+ A-
Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bünyesinde çalışmalarını sürdürürken Uygulama ve Üretim Birimi üretimine her yıl üzerine koyarak devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde 30 bin olarak açıklanan maniye fidesinde 34 binin üzerine çıkan birim 2023 yılı içerisinde 7 bin adet fidan üretti.

Seranın bir fabrika gibi üretimine devam ettiğini ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “ Uygulama ve Üretim Birimimiz 2023 yılını da dolu dolu geçiriyor. Yılın ilk 3 ayında 12 bin adet çiçek satan birim, 7 bin de fidan sattı” dedi.

Belediyenin dışa bağımlılığını bitiren çalışma ile bütçeye de katkı sağladığını dile getiren Başkan Köse, “ Tüm bunların yanı sıra 5 bin adet lale, 100 bin adet çiçek, 34 bin adet maniye fidesi,10 bin adet süs bitkisinin de üretimine devam edilmekte. Nisan ayı sonuna doğru ise maniye fidelerimiz vatandaşlarla buluşturulacak. Fide almak isteyen vatandaşlarımız seramızda ağırlayacağız. Hem üretimi görecekler hem de nasıl verim alacaklarını öğrenecekler. Biz Safranbolu için üretmeye devam ediyoruz” diye konuştu.(Ramazan Öztürk)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da çıkan yangında iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde iki katlı ahşap ev ile samanlık ve depo yandı.

Ortaklar Mahallesi'nde Seyfettin Tural'a ait ve kullanılmayan iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişikteki samanlık ve tarım aletlerinin bulunduğu depoya da sıçradı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve elektrik şirketi ekipleri sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Amirliği ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında ev, samanlık ve depo tamamen yandı.

Samanlıkta bulunan yaklaşık 300 balya saman yandı, depoda bulunan tarım aletleri de kullanılamaz hale geldi.