Biçer Karaca; ‘Erken Seçim, Hemen Sandık’

Biçer Karaca; ‘Erken Seçim, Hemen Sandık’

Yayın: 16.09.2021 21:47
Paylaş:
A+ A-

Haber: Nurhan Deveci/ Nuray Öztürk    

22’ncisi düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivaline katılmak için  Karabük’ e gelen CHP Denizli Milletvekili ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca CHP Parti binasında, CHP İl ve ilçe teşkilatının da hazırda bulunduğu  bir basın açıklaması düzenledi.

Gülizar Biçer KARACA yaptığı açıklamada :‘ 2 yıl aradan sonra tekrar Karabük’te emeğin ve öğrencinin kentinde olmaktan gurur duyuyorum. 21 yıldır aralıksız devam eden Safranbolu Altın safran Belgesel film festivalinin açılışına geldim.Türkiye’de ilk ve tek Belgesel festivali olan Altın Safran Film festivalinde bir süreç içerisinde olmaktan gurur duyuyorum. Bu festivalde emeği geçen Belediye başkanım olmak üzere bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Karabük emeklinin kenti dedik Karabük’te yaklaşık 54 bin emeklimiz yaşıyor. Karabük öğrenci kenti dedik yaklaşık 50 bin civarında öğrenci var. Karabük emeğin başkenti dedik fabrikalarda demir çelik fabrikalarında binlerce emekçi kardeşimiz hemşerimiz alın teriyle ekmeğini kazanmaya çalışıyor. Emek öğrenci emekli dediğimizde hem asgari ücret hem emekli maaşları hem de öğrencilerimizin gençlerimizin işsizlik sorunlarını burada anlatmadan geçmekte istemiyorum.

Ekonomik buhran ülkemizde can alıcı bir şekilde vatandaşlarımızı ezmeye ve çaresizliğe krize buhrana ve kendi çapında çözüm üretmek için cansiperane mücadele etmektedirler. Ekonomik buhranın etkisiyle intihar vakaları artmaktadır. Evine bir lokma ekmek getirmek için mücadele eden vatandaşlarımızın her gün eli boş bir şekilde eve gitmeye mahkûm etmektedir. İşsizlik oranları TUİK verilerine göre bile oldukça yüksek. Genç işsizlik oranı da her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkanı Asgari ücrete 2002 den beri 20 yıllık iktidarlarında 17 kat zam yapıldığını ifade etti. Emekli maaşlarının da 27 kat artığını ifade etti. Şimdi ben Karabük’teki 54 bin emekli, vatandaşımıza soruyorum Emekli Maaşınızdaki 27 kat artış ile sizler ne durumdasınız?  Emekli maaşınız 27 kat artmış iken refahta mısınız?

Karabük aynı zamanda öğrenci kenti dedik. 50 bin civarında Karabük’te öğrenim gören öğrencimiz var. Büyük umutlar ve hayallerle eğitimlerini tamamlamak ve refah içerisinde iş sahibi olarak bu ülkenin mücadelesine bu ülkenin geleceğine katkı sunmak için Karabük’e geliyorlar. Okuldan mezun olduklarında da ne ile karşılaşıyorlar koskoca işsizlik ordusunun bir ferdi olarak umutları hayalleri yıkılmış bir insan olarak Karabük’ten ayrılıyor.

Gençlerimizden bahsettik, gençlerimiz üniversiteyi bitiriyor ve ailelerinin ekonomik durumlarına katkısı olsun diye öğrenim kredisi alıyor.Gençlerimiz okulunu bitiriyor ve bitirir bitirmez öğrenim kredisi borcuyla karşı karşıya kalıyor. Gence iş olanağı sağlamak kimin yükümlülüğünde, Anayasamıza göre Çalışma hakkı en temel İnsan Haklarından birisidir. Çalışma hakkının gereğinin yerine getirmekte Siyasi iktidarın görevidir. Açık ve net bir şekilde söylüyorum ‘Erken seçim hemen sandık ‘ bu sorunları çözecek projemiz programımız ve bu ülkeyi en geç 2 yıl içerisinde hakça üretecek hakça paylaşacak bir düzeni CHP olarak dostlarımızla birlikte kuracağız. Genç arkadaşlarımızın KYK borçlarının faizleri tamamen silinecek ve işe girdiklerinde faizsiz olarak eşit ve makul taksitlerle ödemeye devam edecekler.

Ülkemiz sel, yangın afetlerde maddi ve manevi kayıplar yaşarken bu ülkenin parasını 30 milyon parasını Somali’ye hibe gönderenleri unutmayacağız. Yine salgında, depremde, yangında, selde vatandaşına İBAN gönderip para gönder diyenleri de unutmayacağız. 10 Bin dolar rüşvet alan siyasetçi var diyen Süleyman Soylu ve onun bu itirafına sessiz kalan yargıyı da unutmayacak.  ‘dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

  1. karbuksevdalısı

    HERŞEY İYİ GÜZEL ERKEN SEÇİM OLSUN OLSUNDA.Ne olacak erken seçim olsa varsayalım iktidardan gitti AKP ve MHP sonuc yeni gelen iktidar ne yapacak mevcut duzenle turkıyenın sorunlarını hangi parti gelırse ıktıra duzeltmesı ımkansız.ulkemızde malesef ekonık duzen ve sıstem bozuk .butce gelırlerı faiz ve ısraf ve tukerım ve beton ekonomısıne aktarılıyor.bu sartlarda kım gelırse gelsın sorunları cozemez.AKP ve MHP iktıdarı ekonomıde sınıfta kaldı malesef.
    diğer bır hususda Pandemı surecı esnaf ve vatndasın çilesi aşı ve zorunlu PCR uygulaması malesef vatandaş bu tutarsız davranıslardan rahatsız.bunuda sandıkta gosterecek..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enuygun’da doğa otellerine talep yüzde 116 arttı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Enuygun'un verilerine göre doğa otellerine talep son bir ayda bir önceki aya göre yüzde 116 artış gösterdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, en çok rezervasyon yapılan bungalov otellerin olduğu ilk 5 destinasyon Sapanca, Rize, Ağva, Olimpos ve Fethiye oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enuygun Otel İş Geliştirme Müdürü Ferhat Uyanık, şehir hayatına kısa bir mola vermek isteyen seyahatseverlerin doğada vakit geçirmek için doğa otellerine yöneldiğini belirtti.

Doğa konseptindeki otellerin hafta sonu ve resmi tatilleri için akla gelen ilk seçenekler arasında yer aldığını aktaran Uyanık, “Bu durumda konseptin her geçen gün popülerleşmesini sağlıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Uyanık, doğa otellerinin uzun yıllar popülerliğini sürdüreceğini düşündüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Artık çok farklı segmentte doğa oteli seçeneği var. Konforlu ve keyifli bir tatil yapmak isteyenler bir glamping tesisini tercih ederek hem doğa içinde vakit geçirebiliyor hem de konfordan ödün vermiyor. Ya da bulundukları şehirden çok uzaklaşmadan kısa bir tatil yapmak isteyen seyahatseverler günümüzde şehirlerine yakın bir konumda otellere ulaşabiliyor. Bu da bizlere doğa otellerinin popülerliğinin kısa süreli bir yükselişten ziyade kalıcı bir tercih olacağını gösteriyor.”

Enuygun üzerinden otel rezervasyonu yapmak isteyenler, “OTEL2024” koduyla 8 bin TL'ye varan anında indirimden yararlanabilecek.