Buşvuru Sayısı 5 Bini Geçti…

Buşvuru Sayısı 5 Bini Geçti…

Yayın: 05.09.2015 12:52
Paylaş:
A+ A-

TOKİ tarafından emekli dul ve yetimlere yapılacak olan 2 artı bir ve 3 artı bir evler için müracaatlar devam ederken müracaat sayısının beş bini bulduğu öğrenildi.

Emekli dul ve yetimler için TOKİ ile Türkiye Emekliler Derneği işbirliğinde yapılacak olan evler için müracaatlar devam ediyor. Emeklilere yapılacak evler için gerekli duyurunun yapılmasından sonra emekli dul ve yetimler bir ev sahibi olabilmek için Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesinde uzun kuyruklar oluşturuyorlar.

SAYI 5 BİNİ GEÇTİ
Hangi bölgeye yapılacağı henüz resmiyet kazanmamasına rağmen TOKİ’nin emekli, dul ve yetimlere kira öder gibi ev yapacağının açıklamasından bugüne kadar 5 bine yakın emekli,dul ve yetimin ev sahibi olmak için müracaat ettiği öğrenildi. Müracaat tarihinin ne zaman sona ereceği konusunda kesin bir tarih verilmemesine rağmen bu sayının 6 veya 7 bin lere kadar bulması bekleniyor.

DERNEĞE ÜYE OLMA KOŞULU VAR
Emekli, dul ve yetimlere ev yapılacağının kamuoyuna açıklamasından sonra dernekte çok büyük bir yoğunluğun yaşandığını belirten Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut “ Göreve gelmediğimiz günden beri hep emeklilerimize ilkleri yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Karabük tarihinde en büyük olaylardan bir tanesini gerçekleştireceğiz. Emeklilerimizin konut sahibi olabilmeleri için derneğimize üye olması gerekiyor. Çünkü bu işte biz varız, inşallah emeklilerimiz bir kira öder gibi ev sahibi olacaklar. Derneğimize daha önceden üye olan arkadaşlarımızın tekrar üye olmalarına gerek yok. Onlar derneğimize gelerek ev sahibi olmak için ön kayıtlarını yaptırabilirler. Ama derneğimize üye olmayan emekli, dul ve yetimlerimiz üyeliklerini yaptırıp ev için kayıtlarını yaptırabilirler. Bizler şu anda sayı belirlemek için isim alıyoruz. Müracaat tarihinin bitmesinden sonra ev sahibi olmak isteyenler yani müracaat edenlere telefonlarından ulaşıp kesin bilgiyi o zaman vereceğiz. Ben ilk zamanlarda 3 veya 4 bin başvuru olacağını tahmin ediyordum. Fakat başvuru tahminimizden daha fazla oldu. Başvuru sayısı beş bini buldu müracaat tarihinin sona ermesi ile birlikte bu sayının daha da artacağını tahmin ediyorum. Şu anda başvuru tarihi şu tarihte sona erecek demiyoruz. Müracaat tarihi sona ermeden önce gerekli açıklamaları yapacağız” dedi

Bulut, ayrıca yeni üye olacakların bir fotoğraf ve nüfus kağıdı fotokopisi ile üye olabileceklerini ifade etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Atatürk’ün Mirası: Savarona Yatı ve Ertuğrul Gemisi

Yayın: 29.03.2024 11:12
Paylaş:
A+ A-

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi mirası Savarona’nın haziran ayı sonunda deniz eğitimleri ve tanıtım faaliyetleri kapsamında seyir yapabilir hale gelebilmesinin planlandığını bildirdi.

Bakan Güler, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın “Savarona Yatı ve Ertuğrul Gemisi’nin müze haline getirilmesi” hakkında yazılı soru önergesini yanıtladı.

Savarona’ya ilişkin bilgi veren Güler, “Savarona’nın 2024 yılı haziran ayı sonunda deniz eğitimleri ve tanıtım faaliyetleri kapsamında seyir yapabilir hale gelebilmesi planlanmakta olup bu maksatla İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda bakım/onarım faaliyetlerine yoğun olarak devam edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Güler, Ertuğrul Gemisi hakkında ise şunları kaydetti:

“M/G Ertuğrul’un tarihi önemine binaen anısının yaşatılması ve tarihi hikayesinin halkımızla buluşturulması maksadıyla Kıbrıs Barış Harekatı ile özdeşleşmiş şehrimiz olan Mersin’de, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı Mersin Deniz Müzesi bahçesine M/G Ertuğrul’a ait gemi topu, gemi demiri, tonoz, gemi direği yerleştirilmiş ve müzecilik unsuru olarak 17 Kasım 2023’ten itibaren müzedeki Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili diğer objelerle birlikte sergilenmeye başlanmıştır.

Mersin’in sergileme alanı olarak seçilmesinin bir diğer nedeni de M/G Ertuğrul’a adını veren 1890’da Japonya’da batan Ertuğrul Fırkateyni şehitlerinin ebedi istirahatgahı olan Kushimoto şehrinin, Mersin ile kardeş şehir olması ve anılan müzede bununla ilgili de bir köşe bulunmasıdır. Geminin pervane ve tonoz demiri de Kıbrıs/Magosa Deniz Komutanlığı’nda sergilenmektedir.” (AA)