CHP İl Başkanlığından, Bağımsızlara Cevap

CHP İl Başkanlığından, Bağımsızlara Cevap

Yayın: 29.07.2020 00:10
Paylaş:
A+ A-

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, Kardemir Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri ve eski AK Parti Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Bülent Gedikli ve Mehmet Erdoğan‘ın ortak yayınladığı basın açıklamasına sert cevap verdi.

Kardemir bağımsız üyeler dün bir basın açıklaması yapmış ve CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy‘un geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulunda yaptığı Kardemir ve kendi haklarındaki konuşmayla ilgili ağır cevap vermişlerdi.

CHP Karabük İl Başkanı Çakır, neden kendi Milletvekiline ve CHP zihniyetine ağır ifadeler ile eleştiri içeren bu açıklamaya cevap vermiyor eleştirisi başlamıştı. Bu eleştiriler yüksek sesle konuşulmaya başladığı saatlerde bir açıklama geldi.

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır yaptığı yazılı açıklamasında, “Karabük halkı sizin neler yaptığınızı biliyor” diyerek ağır bir cevap verdi.

CHP İl Başkanı Çakır’ın konula ilgili yazılı açıklaması aynen şöyle;

“Kardemir A.Ş, ne SPK tarafından idari denetimi de sağlaması için Yönetim Kurulu olarak atanmış, üç eski siyasi; Temelleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle bizzat İsmet İnönü tarafından atılan Karabük ve bölge halkı için son derece önemli olan, CHP tarafından her dönem kollanmış, korunmuş milli kaynaklardan milli eserler ürettiği için sahiplenmiş. KARDEMİR için TBMM de konuşma yapan Vekilimiz ve partimiz hakkında hiçte hoş olmayan açıklamalar yaparak kendi durumlarını ortaya koymuşlardır.

Bu üç şahıs, “Bir milletvekilinin birilerinin şahsi hesap ve emellerine hizmet edecek şekilde kurgulanan bu kadar asılsız ve cahilane bir açıklama yapması ya tecrübesizliğinden ya da CHP zihniyetinin her zaman yaptığı iftira siyasetinden kaynaklanmaktadır.” Anlayışınızı esefle kınıyor, ret ediyor, kendilerini edep ve saygıya davet ediyoruz.

CHP Türkiye partisidir, Karabük’te Karabüklülerin düşüncelerini aktarmak bizlerin görevidir TBMM’de konuşulanları Karabük halkı 24 saat konuşmakta ve bilmektedir.

Hiçbir güç ve hak size “CHP zihniyeti” diyerek İnsanları ötekileştirme fırsatı veremez.

Unutmayın, bugün KARDEMİR imkanlarından yararlanmanız, yöneticilik yapmanızın tek nedeni, dün temelinin atılmasını sağlayan ve yine dün kapatılma kararı alındığında konuyu TBMM taşıyarak, bacaların tütmesini bugünlere kadar sağlayan, her fırsatta KARDEMİR’SİZ Karabük olmaz anlayışını tekrar eden CHP anlayışı sayesindedir.

Ve unutmayın Karabük halkı neler yaptığınızı çok iyi bilmektedir.”

5 kişi görüş bildirdi

  1. Hakikatlı işci

    Madem kendileri chp zihniyetini eleştiriyor madem kendileri Ak parti kontenjanindan buraya atandi darbeyi ve sonrasindaki kaosda omuz omuza ülkeyi krizden çıkardıklarinı savunan CUMHUR İTTIFAKININ Kardemirdeki Mhp li meclis üyelerinin görevlerine son verdiler.Kendileri gibi düşünmeyen herkesin zihniyetinden şüphecidir bunlar.Bu arada akp li yada chp lli degilim.

  2. CHP Yİ ELEŞTİREREK YENİDEN

    ÖMER FARUK ÖZÜN KIVRAK ZEKASIYLA CHP Yİ ELEŞTİREREK YENİDEN 70 BİN LİRA AYLIĞA HAK KAZANMAYA ÇALIŞMAK ÖTEKİLERDE ÖYLE.ÖNCE KENDİLERİNİ AKP Lİ MİLLETVEKİLİNE ÖVDÜRÜYOLAR SONRA CHP Yİ AĞIR İTHAMLARLA ELEŞTİREREK Bİ YERLERE ŞİRİN GÖRÜNÜP YENİDEN SEÇİLMEYE GAYRET EDİYOLAR.BUNLAR KENDİLERİNİ KARABÜK İNSANINA VE KARDEMİR ÇALIŞANINA BİR SORSUNLAR BAKALIM GÖRECEKLERİ TASVİP YÜZDE 2 LERİ AŞIYOMU.KARDEMİR KASASINDAN MALATYA İLÇELERİNE PARA VEREN BUNLAR DEYİLMİ.KARABÜKÜN YERİNİ YOLUNU AYLIK 70 BİNİ DUYUNCA BULANLAR (OSMAN BEY HARİÇ) KİMDİ ALLAŞKINA YA

  3. CHP YE KÜFÜR ET YENİDEN SEÇİL

    Ne kıvrak zekalılar var ya.CHP Ye salla yeniden 70 binlik aylığa kon.Görev sürende ne yaptın Karabükün bütün dengelerini alt üst ettin bir orada bir burada durdun herkesi birbirine kattın.Zamanında Netçiler hakkında gerçekleri yazdılar çizdiler Şindi CHP YE saldır hakaret et yeniden seçilmenin yolunu ara bu ne kıvrak ne biçim anlayış yarabbi. Yemezler arkadaş yemezler artık başka 70 binlere bakın başka kapılara başvurun.

  4. CHP zamanında kurulan fabrika

    Bu adamlara birisi Karabük Demir Çelik Fabrikalarının 3 Nisan 1937 tarihinde CHP’NİN kurduğunu anlatmalı.Karabükü bilmezler Karabük Demir Çelik Fabrikalarının geçmişini bilmezler Kardemirin hafızası tarihi Kamil GÜLEÇE bir karşılar iki beraberler bunlar ne biçim bir zihniyetteler yarabbi.
    Bunlar MHP Lİ Belediye Meclis Üyelerini işten atarlar sonra Cumhur İttifakı derler.MHP Karabük Teşkilatları bunları Genel Merkezlmerine anlatmıyorlarmı.Belediye Başkanı Rafet Vergili bunların bu tavırlarını MHP Genel Başkanına anlatmıcak mı.
    Yolbulanlar en kısa zamanda bunlardan kendilerini sıyırmalılar Karabüklünün tek dostu Karabüklüdür iki hissedar grup bunları en kısa samanda bunlardan kurtulmalı.Yoksa iş işten geçecek gibi.
    Taşkını yolladınız yerine getirdiğinizin geçmişine bmekraunduna baktınızmı.Taşkın 2010 yılında saldırılara gögüs gererken kolunı kırdılardı varmı hatırlayanınız.

  5. MHP Lİ AHMET AYCAN-TAŞKIN YILMAZ

    CHP YE SALLAYARAK YENİDEN KARDEMİRE 70 BİN LİRA AYLIKLA BAĞIMSIZ OLMAYA ÇALIŞANLAR AHMET AYCAN TAŞKIN YILMAZI NEDEN YOLCU ETTİNİZ.CUMHUR İTTİFAKININ KARŞITLARI BAĞIMSIZLAR MHP LİLERİ YOLLADINIZ YERİNE KİMLERİ GETİRDİNİZ.SONRADA CHP YE ELEŞTİRİ GETİREREK YENİDEN 70 BİN AYLIK ÖYLEMİ.MHP İL TEŞKİLATI BUNUN HESABINI SORMAZMI RAFET VERGİLİ BUNLARIN HESABINI SORMAZMI ÇEKTİRİN GİDİN KARDEMİRDENDE KARABÜKTENDE VERDİYİNİZ ZARAR YETER

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türkiye’yi yine kavurucu bir yaz bekliyor

Yayın: 26.04.2024 11:52
Paylaş:
A+ A-

Türkiye’nin büyük bölümünde geçen yıl yaz aylarında günlerce etkili olan kavurucu sıcakların, bu sene de rekor seviyelerde seyretmesi bekleniyor.

Birçok ilde geçen yıl hazirandan eylüle kadar mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarıyla rekorlar kırıldı. Türkiye’de 2023’ün en yüksek sıcaklığı, 49,5 dereceyle Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde ölçüldü.

Küresel ısınmanın da etkisiyle yaşanan yüksek hava sıcaklıkları, bu yıl marttan itibaren etkili olmaya başladı. Martta bazı günlerde birçok ilde hava sıcaklıkları 30’lu dereceleri gördü.

Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş, AA muhabirine, Türkiye’de beklenen sıcak hava dalgaları ve uzun vadede yaşanabilecek iklimsel kaymaların olası etkilerini anlattı.

Uzun süreli sıcaklık artışlarının dünyanın hemen her bölgesinde devam ettiğini belirten Türkeş, Türkiye’de de ortalama en yüksek ve en düşük sıcaklıkların arttığını söyledi.

Gece sıcaklıkları ve rekor sıcaklıklarda belirgin yükselişler olduğunu, sıcak hava dalgalarının süresi, uzunluğu ve sıklığında çok ciddi artışlar gözlendiğini vurgulayan Türkeş, “2023 yaklaşık 1,5 santigrat derece küresel ısınma eşiğine erişti, yıl içinde birkaç kez geçti. 2023 yazı çok sıcaktı, 2024’te de her ay rekor sıcaklıklar yani sanayi öncesine göre en yüksek sıcaklıklar yaşanıyor ve yeni yüksek sıcaklık rekorları kırılıyor.” dedi.

Türkeş, martta Türkiye’nin büyük bölümünde hava sıcaklıklarının, mevsim normallerinin çok üzerinde seyrettiğini anımsattı.

Bu ay ise genellikle mayıs sonu, haziran başında görülen, 30’lu derecelere ulaşan sıcaklıkların yaşanmaya başlandığına dikkati çeken Türkeş, “Hem mevsimlik hava tahminleri hem de kısa süreli iklim öngörülerine baktığımızda çok büyük bir olasılıkla bu yaz da Türkiye’nin büyük bölümünde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde olacak. Güneydoğu Anadolu’da, İç Anadolu’nun mikroklima çukur alanlarında, Güneybatı Anadolu’da yüksek sıcaklık rekorlarının kırılacağını öngörüyorum.” diye konuştu.

“2070’e kadar Büyük Ağrı’nın tepesindeki buzul takkesinin erimesini bekliyoruz”

Türkeş, yaptıkları araştırmalara göre, Akdeniz havzasında yer alan Türkiye’de, gelecekte hava sıcaklıklarının daha da artmasının, yaz sıcağının 5 ila 7 derece daha yüksek olmasının, yıl boyunca uzun süreli ortalamalardan 3 ila 5 derece sıcak havaların yaşanmasının beklendiğini bildirdi.

Yağış rejiminin değişeceğini anlatan Türkeş, şiddetli, kuvvetli, aşırı gök gürültülü sağanaklar ve bunların yol açacağı seller, akarsularda taşkınlar, kentlerde su baskınlarının bundan sonra daha çok görülebileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Türkeş, yağış rejiminin değişmesinin, Akdeniz havzasında özellikle yılın soğuk dönemlerinde kuraklığın sıklığı, süresi ve şiddetini artırabileceği uyarısında bulunan Türkeş, şöyle devam etti:

“Türkiye’deki ana iklim bölgelerinde çok ciddi alansal kaymalar söz konusu. 50 yıl içinde Akdeniz ikliminin bugünkünden çok daha geniş alanları kaplayacağı öngörülüyor. Örneğin Batı Karadeniz’in büyük bölümü, Karadeniz’in iç bölgeleri, ‘yağmur gölgesi’ adını verdiğimiz vadi kuşakları, Akdeniz ikliminin etkisi altına giriyor. İç Anadolu’da egemen olan yarı kurak step iklimi de alanını genişletiyor. Dolayısıyla yüzyılın sonuna ulaşmadan büyük bir olasılıkla Türkiye, çok daha sıcak ve kurak Akdeniz ve step iklimlerinin egemenliğine girecek.”

Hava sıcaklıklarının Karadeniz Bölgesi’ndeki nemli ılıman iklimin, Doğu Anadolu’daki soğuk iklimin alanını daraltacağını dile getiren Türkeş, Kuzeydoğu Anadolu’nun kuzey bölümleri dışında soğuk iklim kuşağının tümüyle ortadan kalkacağını söyledi.

Buzulların hızla eridiğine dikkati çeken Türkeş, şunları kaydetti:

“Buzullar çok önemli. Buzulların oluştuğu dağlar aynı zamanda kalıcı karın bulunduğu alanlar. Orta ve kötümser iklim senaryoları gerçekleşirse gelecekte kar yağışı hemen hemen hiç düşmeyeceği için ilkbahar kar erimeleri yaşanmayacak. Aynı zamanda hızla erimekte olan dağ buzullarımız, hatta yüzyılın sonundaki kötümser senaryoda Büyük Ağrı’nın tepesindeki buzul takkesinin erimesini bekliyoruz. 2070’e geldiğimizde büyük bir olasılıkla çok ciddi bir değişiklik olmazsa bunları çoktan yaşamış olacağız. Artık çok daha sıcak, çok daha kurak, aşırı hava ve iklim olaylarına elverişli bir dünyaya kapıyı açtığımızı söyleyebilirim.” (AA)