Dinçel; “Bu Seçimin Galibi Cumhuriyet Halk Partisi Olacaktır”

Dinçel; “Bu Seçimin Galibi Cumhuriyet Halk Partisi Olacaktır”

Yayın: 04.06.2015 10:20
Paylaş:
A+ A-

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erdoğan Dinçel, düzenlediği basın toplantısı ile son günlerde partileri hakkında çıkartılan söylentiler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Büyük Kulüp de düzenlediği basın toplantısıyla çarpıcı ve bir o kadar da düşündürücü açıklamalara yer veren CHP İl Başkanı Erdoğan Dinçel, bu söylentilerin bazı siyasi partiler tarafından bilinçli olarak çıkartıldığını belirterek, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye yüklendi.

Yapılan spekülasyonların Karabük’te AK Parti’nin 2-0 yapmasını isteyen tavır ve yaklaşımlar olduğunu belirterek çarpıcı açıklamalarına devam eden CHP İl başkanı Erdoğan Dinçel; “Hafta sonu tarihimizin en önemli seçimlerden birini yaşayacağız. 7 Haziran günü seçmen sandığa gidecek ve 4 yıl daha kendisini yönetecek iktidarı belirleyecek ve Karabük seçmeni de Karabük’ü Ankara’da Milletvekili olarak parlamentoda temsil eden Milletvekillerini seçecek. Çok düzeyli, sakin, olumlu bir kampanya izliyoruz, yürütüyoruz, kentimiz seçim anlamında çok huzurlu bir kent, herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Ancak seçim döneminde siyasi etik açısından aynı düzeyli durumu yaşadığımızı söyleyemeyiz biraz siyasi etiğe uygun olmayan gelişmelerle karşı karşıya kalıyoruz. Bu zaman zaman siyasette gündeme gelen konular ama bu dönemde biraz daha fazla karşımıza çıktı. CHP bütün bu olumsuzluklara rağmen çok başarılı bir çalışma, başarılı bir kampanya yürütüyor. Özellikle son yılların en başarılı kampanyası yürütüyoruz. Bu da halkımızın bize göstermiş olduğu ilgi, teveccüh, destek açısından da bizi son derece motive ediyor, bu motivasyonla çalışmalarımız daha verimli geçiyor. Halkımız gerçekten çok yakın ilgi gösteriyor. Mahallelerde, köylerde, sokakta Karabük’ün en ücra köşelerine gittiğimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük ilgi ve destek olduğunu görüyoruz, CHP’ye halkımızın umutla baktığını görüyoruz. Özellikle emekli, çalışan, emekçi kesimden, taşeron işçilerinden, dul ve yetimlerden çok büyük destek alıyoruz. CHP’nin kamuoyuna sunmuş olduğu seçim bildirgesinin de bunda önemli bir katkısı olduğunu görmekteyiz ve CHP anlaşılıyor ve görülüyor ki hafta sonu yapılacak olan seçimlerde Karabük’te birinci parti olmaya aday bir parti olma konumuna gelmiştir. Bu anlamda son derece mutluyuz. Tüm olumsuzlara rağmen bu duruma geldik demiştim. Karşımızdaki yarıştığımız siyasi partilerden birisi Devletin tüm imkanlarını kullanıyor, panik içinde seçimi kaybetmeye doğru gitmiş olmanın rahatsızlığı içinde Devletin tüm imkanlarını aleyhimize kullanıyor, herkese baskı uyguluyor, şantaj, tehdit her şey var bu seçimde. Nakdi ve ayni yardımlar, rüşvetler özellikle son dönemde görmediğimiz kadar fazla, mahallelerde ve köylerde koli koli yardımlar dağıtıldığını görüyoruz, seçim rüşvetleri verildiğini görüyoruz, iktidarın tüm imkanlarının kullanıldığını görüyoruz. İktidar partisi Devletin imkanlarını kullanırken, aynı zamanda Devletin yapmış olduğu yatırımların bir kampanya şeklinde açılışlarını temek atma törenlerini sürekli hale getirerek bunu bir siyasi çalışmaya dönüştürüyor, bunu da aleyhimize kullanmakta” dedi.

MHP’NİN DEĞİL KARABÜK’ÜN BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUNU İDDİA EDİYORDU

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin Karabük Belediye Başkanı olmaktan ayrıldığını ve MHP’nin Belediye Başkanı olduğunu ifade eden Dinçel; “Aynı şekilde Belediye imkanları ile de yarıştıklarını ifade eden CHP İl Başkanı Erdoğan Dinçel; “Belediye tamamen bir siyasi partinin propaganda aracı haline getirildi. Belediyenin bugüne kadar yapmış olduğu tüm çalışmaları son günlerde bir siyasi şova dönüştürerek açılışları yapılıyor, açılan yerler yeniden açılıyor, bitmeyen yerler açılıyor, uzun zamandan beri hizmet veren yerler siyasi şova dönüştürülüyor, seçim yasakları girince bunu açılışlardan sertifika törenlerine dönüştürüyor ve CHP olarak karşımızda adayları değil, Belediye Başkanlarını görmüş olmaktan dolayı tabiî ki üzüntülüyüz. Çünkü bunun siyasi etiğe uymadığını düşünüyoruz. Tabiî ki belediye başkanının da kendine göre bir siyasi kimliği var, siyasi bir görüşü var, bir siyasi partinin Belediye Başkanı, bu Türkiye’de gayet olağan karşılanabilir ancak bu kadar yoğun bir şekilde seçim yasaklarına rağmen siyasi etiğe uymayan şekilde yapılması da çok hoş değil, bunu CHP olarak üzüntü ile belirtiyoruz. Bu konuda geçmişte yaptığım açıklamalarda da ifade ettiğim gibi 2010’da referandumda sayın Vergili’ye sorulduğunda kendisi ben Karabük’ün Belediye Başkanıyım, tarafsızım demişti, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yine soruldu çünkü net tavır göstermedi, bütün AKP’li Belediyeler bir adayı desteklerken herkes Karabük Belediye Başkanının tavrına ve eğilimine baktı görmek istedi ancak sayın Vergili o zamanda ben yine Karabük Halkının Belediye Başkanıyım, tarafsızım dedi. Ama şimdi görüyoruz ki sayın Belediye Başkanı artık Karabük Belediye Başkanı olmaktan ayrılmış, bırakmış Karabük Belediye Başkanlığını MHP’nin Belediye Başkanı olmuş. Bu da son derece üzüntü verici” dedi.

CHP BU SEÇİMİ KAZANACAKTIR

Cumhuriyet Halk Partisinin çıkışından, yükselişinden ve seçimi almaya çok kuvvetli aday olarak görülmesinden dolayı CHP’nin önünün kesilme çabalarını da gördüklerini belirten Dinçel; “CHP’nin gücünü düşük göstermeye çalışanlar var, dışarıda özellikle toplantılarda CHP aleyhine olumsuz ve aslı astarı olmayan bir takım söylentileri ve yalanları yaymaya çalışanlar var. Özellikle bu seçimlerde CHP’yi güçsüz gösterme çabası net olarak görülüyor. Tabiî ki bu seçmen tarafından olumlu karşılanmıyor, bu düşünceye itibar da edilmiyor ama buradan bu tavır içinde olanları ikaz etmek de bizim için bir görev. Halkı yanıltmak isteyenler, bugün CHP’yi güçsüz göstermek isteyenler bazı siyasi partilerin gerisindeymiş gibi gösterme çabasında olanlar Karabük’te AK Parti’nin 2-0 yapmasını isteyen tavır ve yaklaşımlarındadır. Buna seçmen meydan vermemelidir. Bu tavır içinde olanlar önümüzdeki 4-5 gün sonra sonuçlar ortaya çıktığında bu yaptıkları hatanın, bu yalanların hesabını vermek zorunda kalabilirler. Siyasi olarak da bunun hesabını vermek o kadar kolay olmayacaktır umarım. Özellikle CHP olarak bu konuda ikazımızı yapmak zorundayız. CHP şu anda birinci parti olmaya aday ve bir önceki seçimlerden oyunu bir kat daha artırmış konumdadır. Kamuoyu yoklamalarında çok az bir farkla birinci parti olma konusunda yarış içindedir. CHP’nin en az şu anda bir Milletvekilini garanti kazanmış olduğunu görenlerin paniği, endişesi net olarak görülmektedir. Pazar günü bunun sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Biz Bu onurlu çalışmadan, başarılı çalışmadan ve başarılı sonuçlara doğru gitmeden son derece mutluyuz. Buna katkı yapan herkese teşekkür ediyoruz. Seçmenimizden de yayılmaya çalışılan bu olumsuz etkiye bu yalanlara itibar etmemelerini istiyoruz” diye konuştu.

SANDIKLARLA İLGİLİ HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALACAĞIZ

En büyük endişelerinin oyların çalınması olduğunu ifade eden Dinçel; “Sandık Güvenliği için oylarımızın çalınmaması için çok büyük çaba içersindeyiz. Sürekli sandık sorumlularımıza partimizde eğitim veriyoruz. Fakat öyle ilginç seçim hileleri çıkıyor ki karşımıza aklımızın ucundan geçmeyecek şekilde oy çalma konusunda yeni yöntemler duyuyoruz sürekli her seçimde buna önlem almakta doğal olarak sıkıntı çekiyoruz. Geçmişte aldığımız bir çok seçimi kaybettik. Ankara’da 2-3 kere aldığımız seçim hile ile elimizden alındı, Türkiye’nin her tarafında bu yapıldı şimdi Türkiye’nin gündemi de bu yine oy çalma çabaları var, basılan milyonlarca fazla oy pusulası var bunların ne olacağı, nasıl kullanılacağı şeklinde kaygılarımız var oyların çalınma çabası içinde olunduğundan eminiz bu konuda çok önemli çalışmalar yapıldığının duyumunu alıyoruz ama ne şekilde yapılacağını tahmin edemediğimiz için önlem almada sıkıntı çekiyoruz. Önlem almaya çalışıyoruz, sandıkları bırakmayacağız , sandıklara sahip olacağız ve engellemeye çalışacağız. Zaten bugün sosyal medyada çıkan haber de ilginç bu konuda da bilgimiz var, bazı isimler kamuoyunun gündemine geldi bunun takipçisi olacağız ayrıca bu konuda yetkililerin tedbir alması gerekmektedir. Umarım bu tedbirler alınır, biz de bu işin takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Belediyesi seralarında 200 bin çiçek yetiştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, seralarda 200 bin çiçek yetiştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, modern tarım tekniklerini kullanan uzman ekipler, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladı.

Yetiştirilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ile begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunuyor.