Ekin Tarlasındaki Yangın Ormana Sıçramadan Söndürüldü

Ekin Tarlasındaki Yangın Ormana Sıçramadan Söndürüldü

Yayın: 02.08.2021 21:35
Paylaş:
A+ A-

Ekin tarlasındaki yangının büyümemesi için traktörle müdahale ettiler.

KARABÜK (İHA) – Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Değirmencik köyünde balya makinesinin neden olduğu iddia edilen kıvılcım sonucu çıkan yangında 1 dönüm arazi zarar gördü.

Olay, ilçeye bağlı Değirmencik köyünde Bayram Keskin isimli vatandaşa ait tarlada meydana geldi. İddiaya göre, balya makinesinin taşa sürtmesi sonucu çıkan kıvılcımın ekinlere sıçraması sonucu yangın büyüdü. Durumu itfaiye ekiplerine bildiren çiftçiler yangının alana ve ormana yayılmaması için traktörlerle engelledi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kısa sürede yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Alevlerin ormana 2 metre kala söndürülmesi faciayı engellerken yaklaşık 1 dönümlük arazi zarar gördü.

Yaşar Sağlam isimli vatandaş ise telefon şebekelerinin çekmemesinden dolayı itfaiyeye geç haber verebildiklerini belirtti. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu olay yerine gelerek zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Vezirköprü’de polis, dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirme yaptı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:24
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Vezirköprü ilçesinde polis, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarıyla ilgili vatandaşları bilgilendirdi.

Farkındalık oluşturmak amacıyla ilçe merkezinde polis ekiplerince broşür dağıtılarak siber güvenlik, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarıyla KADES hakkında vatandaşlara bilgi verildi.

Ekipler, pazar yerleri, taksi durakları, kuaförler, kahvehaneler, kafeler, iş yerleri ve parklarda vatandaşlarla görüşerek bilgilendirdi.

İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Çelik'in de katıldığı çalışmada birim amirleri ile polisler, vatandaşları dolandırıcılık yapmak isteyenlere karşı uyardı.

Çelik, “Kendisini polis, asker, savcı ya da kamu görevlisi olarak tanıtarak para ve altın isteyen kişilere itibar etmeyin. Bu kişiler dolandırıcıdır. Bu kişiler sizleri inandırmak için kimlik ve adres bilgilerinizi, hatta kimlik numaranızı dahi söyleyebilir. Bankadan aradığını söyleyerek, 'Kredi kartı aidatınızı ve dosya masraflarınızı iade ediyoruz' diyerek kart ve şifre bilgilerini isteyen kişilere inanmayın. İnternet sitelerinden alışveriş yaparken dikkatli olun, güvenilir siteleri tercih edin.” dedi.