Emeklilere 2+1 ve 3+1 Konut Yapılacak

Emeklilere 2+1 ve 3+1 Konut Yapılacak

Yayın: 18.08.2015 10:23
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, dün bir basın toplantısı düzenleyerek, emeklileri ev sahibi yapmak için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuç aldıklarını ifade ederek, konutların 2+1 ve 3+1 şeklinde yapılacağını ve talepleri de almaya başladıklarını bildirdi.

Dernek başkanı Celal Bulut, emeklileri ev sahibi yapmak için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuç aldıklarını söyledi.

Başkan Bulut konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “Bunda emeği geçen Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza ve Defterdarımıza teşekkür ediyorum. TOKİ Başkanı Sayın Mehmet Ergün Turan’ı ziyarete gittik bu randevumuzu Milletvekili Sayın Osman Kahveci, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar aldılar ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Murta Çetinkaya da dahil hep beraber TOKİ Başkanına gittik. TOKİ Başkanına bu talebimizi bir kez daha ilettik ve TOKİ Başkanı Sayın Mehmet Ergün Turan ve Finans Daire Başkanı Ayhan Karacabey bu olaya sıcak yaklaştılar ve hatta bir an önce yer bulunduğu zaman bu işe başlamak istediklerini bildirdiler. Bana ne kadar talep olu diye sordular ben onlara iki bin kişi diye bir rakam söyledim. TOKİ Başkanımız bize güveniyor, hatta ucu açık olarak siz yeter ki hazineden yer verin ben iki bin de üç bin de yaparım dedi. Biz de talep almaya başladık. Talebe göre kaç kişi olacağını bildireceğiz. İnşallah o rakamları yakalarız. Derneğimize üye olmayan emekli, dul ve yetimlerimiz bir an önce Derneğe kayıtlarını yaptırarak ev talebinde bulunabilirler” dedi.

2+1 Ve 3+1 OLACAK

2+1 ve 3+1 şeklinde iki tip konutlar yapılacağını ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut; “Bu 2+1’lere 3-4 Bin TL gibi Temel atıldığı zaman peşin para alınacak ve taksiti de anahtarı aldıktan sonra başlayacak bu taksitler 2+1’lerde 15 yıl 270 TL ödemeli olacak. 3+1 ise 540 TL gibi aylık ödemeli olacak. Bu da 10 yıl ödemeli olacak. Bizim kayıtlı olan üyelerimiz bu taleplerini belirtsinler, olmayanlar da kayıtlarını yaptırarak bu taleplerini belirtsinler. Ben ortada bir rakam görmek istiyorum. Bu taleplerini ne kadar çok erken alırsak o kadar iyi olur. Yüzde 90 yerlerimiz hazır. Belki tek bir yere yapacağız, belki de iki ayrı yere yapacağız. Yani bir kısmı Aydınlıkevler tarafına, belki bir kısmı 5000 Evler tarafına da olabilir, ya da hepsi aynı yere de olabilir. Onun için yer konusunda halen daha çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu işi başaracağız. Bugüne kadar emeklilerimizin dualarına talip olduk, yine onların dualarına talip olmaya devam edeceğiz. Bu işi başaracağız ve bu Türkiye’de bir ilk olacak. Buradan emekli dur ve yetimlerimize sesleniyorum. Bu fırsatı kaçırmayın, kira öder gibi ev sahibi olacaksınız. Bu konuda emeği geçen herkse teşekkür ediyorum” dedi.

Taleplerimizin süresi yok TOKİ Başkanımız bu işin ucunu açık bıraktı. İki bin de olsa üç bin de olsa yapacaklar bu işte sınırlama yok. Ama yine de kısa sürede bu işin neticelenmesi gerekiyor. Onun emeklilerimiz biraz acele etsinler, bu fırsatı kaçırmasınlar” şeklinde ifadelere yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çatalzeytinliler Derneği’nin geleneksel iftarı yoğun ilgi gördü

Yayın: 28.03.2024 18:47
Paylaş:
A+ A-

Çatalzeytinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ramazan iftarına bu yıl rekor düzeyde katılım oldu.

Yaylacık’ta kahveler meydanında düzenlenen iftar programına siyasi parti adayları, muhtar ve muhtar adayları da katılım sağlarken mahalleli yoğun ilgi gösterdi.

Geleneksel Yaylacık ramazan iftarı organizasyon komitesi bir mesaj yayımlayarak katılımcılara teşekkür etti. Komite mesajında; “Geleneksel Yaylacık iftarımıza katkılarından dolayı;

Çatalzeytin yardımlaşma ve dayanışma derneği yönetim kuruluna, Dernek üyelerimize,

Karabük Yaylacıkspor kulübü sporcuları ve yönetim kuruluna,

Her memleketten gönüllü hayırsever dostlarımıza,

iftarımıza katılan ve bizleri yalnız bırakmayan 1300 değerli misafirlerimize,

bizzat arayarak ve mesaj atarak mazeretleri dolayısı ile katılamayan kardeşlerimize,

organizasyon komitesine, yardımlarını esirgemeyen yemek dağıtım ekibine,

aşçımıza ve yardımcı ablalarımıza etkinliğimizin başlangıcından bitişine kadar emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kulandı.

Karabük Çatalzeytinliler Derneği Başkanı Ozan Şentürk de yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi şöyle seslendi; “1300 kişiye yakın misafirlerimizle Bugün burada güzel bir birlikteliği ortaya koyduk. İftarımıza katılım sağlayan tüm siyasi parti yöneticilerine, mahalle sakinlerimize, uzaktan yakından katılım sağlayan herkese tek tek teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun, Allah bizi onlardan ayırmasın. Ramazan; gönüllerin, insanların bir araya geldiği, sofrada buluştuğu bir aydır. Biz de bugün bunu gerçekleştirdik. Her yıl burada iftar programımızı yapıyoruz. Her yıl da aynı şekilde o heyecanı görüyoruz.

İyi ki varsınız. Destek veren ve katılım sağlayan herkesten Allah razı olsun Allah yardımlarını kabul etsin.”